Alimentatie

Cel mai bun salam are de acum o eticheta pe masura

De cate ori nu ti s-a intamplat sa iti faci un sendvis si sa uiti salamul pe masa din bucatarie? Uneori si daca te uiti pe masa parca nu vezi salamul uitat afara care, daca ar putea vorbi, ti-ar cere politicos sa il pui inapoi la racoare, in frigider.

De acum, salamul Semenic Extra de la Caroli are o eticheta inteligenta, ca asa merita un salam bun, cu 90% carne.

Cum adica eticheta inteligenta?

Rezolva probleme de logica matematica? Nu, dar eticheta are grija ca salamul sa fie pastrat la temperatura optima, astfel incat tu sa te bucuri de prospetimea si gustul Caroli pana la ultima feliuta.

Eticheta cu cadran termosensibil este o noutate binevenita pentru toate mamicile grijulii care isi doresc ce e mai bun pentru familiile lor.

 

Cum functioneaza Carolimetrul Termic de pe eticheta salamului Semenic Extra de la Caroli?

 

Nu trebuie sa fii expert in fizica sau in conditii de pastrare a alimentelor. Tot ce trebuie sa stii este faptul ca salamul Semenic are nevoie de temperaturi cuprinse intre 2 si 8 grade Celsius pentru a-si mentine prospetimea.

 

Eticheta te ajuta cu ajutorul celor doua culori: galben si verde. Fiecare culoare indica un lucru precis, astfel:

 •   sub 8°C are culoarea verde
 •   peste 8°C incepe să sa coloreze in galben

Verdele inseamna ca temperatura este potrivita, galben inseamna ca e nevoie sa pui produsul la rece. Nimic mai simplu, nu?

 

Ce se intampla cu eticheta daca pun salamul inapoi in frigider?

Probabil te intrebi daca acel cadran termosensibil isi schimba culoarea doar daca salamul este pastrat la temperaturi nepotrivite(in galben). Raspunsul este nu. Daca ai uitat salamul afara, la temperatura bucatariei si culoarea devine galben, la aproximativ 60 de minute dupa ce salamul s-a intors in frigider galbenul devine verde.

 

 

Ce ar mai trebui sa stii despre eticheta cu Carolimetru Termic al salamului Semenic Extra de la Caroli?

Ca orice noutate si aceasta inovatie de la Caroli poate ridica semne de intrebare. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii:

 • Daca pui mana pe eticheta cadranul va deveni pentru scurt timp galben, insa nu te ingrijora, imediat ce salamul ajunge unde trebuie culoarea va fi verde.
 • Daca dezlipesti eticheta de pe salam, culoarea va fi galben. Este si normal, eticheta este creata pentru un produs rece, o data dezlipita ea va sesiza temperatura ambientala.
 • Daca salamul este in frigider si totusi cadranul termosensibil este galben, verifica setarea temperaturii sau ce anume ar putea impiedica frigiderul sa raceasca.

Descopera si tu eticheta inteligenta dotata cu Carolimetrul Termic care te notifica in privinta temperaturii de pastrare a salamului Semenic Extra de la Caroli! #MâncareCuNotificare

3 Comments

 1. Aluculesei Brindusa

  o idee minunata inventia celor de la Caroli!

 2. ghelbere elena

  Ce bine ar fi daca toti producatorii ar folosi o asemenea eticheta.

Leave a Reply