Diverse

Romanii au talent…si inventeaza. 3M ii PR3MIAZĂ

O acumulare de gaze a dus la o explozie puternica intr-o casa din orasul Bicaz. Deflagraţia a cutremurat un cartier intreg si a imprastiat bucati din pereti pe o raza de zeci de metri.  (sursa: antena3.ro)

Explozia de la Calarasi: Noi scurgeri de gaze, locatarii nu pot fi rebransati (sursa: ziare.com)

Explozie puternica la un restaurant din Caracal. Un tanar se afla in stare grava (sursa: ziare.com)

Explozie intr-un bloc din Bacau – incidentul, provocat de o acumulare de gaze (sursa:: ziare.com)

Din pacate auzim tot mai des de astfel de titluri. Desi le numim „titluri” de stiri, ele sunt- in realitate- drame cumplite. Oameni al caror destin este curmat tragic intr-o fractiune de secunda, altii care isi pierd casele sau agoniseala de-o viata, teama acestea sunt  urmarile unei acumulari de gaze.

Vorbim aici de un dusman parsiv, de cele mai multe ori insesizabil. Si totusi, chiar nu se poate face nimic pentru a preveni astfel de situatii?

Cand spui inovatie, spui o viata mai buna, mai frumoasa sau chiar salvarea de vieti. Acesta este scopul pentru care oamenii destepti inventeaza lucruri, nu?

Veti spune : ce legatura exista intre inventie si situatiile descrise anterior? Radulescu Remi, Radulescu Raul si Radulescu Alin Razvan sunt membrii echipei de inventatori care au gasit raspunsul la intrebarea de mai devreme. Exista asadar o solutie : Sistemul Portabil Detector- Exhaustor Pentru Gaze nocive.

 

Sistem-Portabil-Detector-–-Exhaustor-Pentru-Gaze

 

Ce este aceasta inventie?

Sistemul Portabil Detector- Exhaustor Pentru Gaze nocive este un dispozitiv ce detecteaza gazele nocive : gaze naturale, butan, propan, monoxid de carbon, bioxid de carbon, hidrogen sulfurat etc. dintr-un spatiu inchis si le elimina in mod controlat.

Cum functioneaza?

Practic, sistemul este alcatuit dintr-un detector de gaz (cu elemente de semnalizare optice si acustice) , un exhaustor care absoarbe gazele nocive si le elimina gratie unui bloc automat de comanda, prin intermediul unui tub flexibil.

Unde poate fi folosit?

Sistemul poat fi utilizat oriunde exista riscul unei acumulari de gaze nocive: camine de canalizare, camine de bransament, mine, fabrici de alcool, silozuri, fantani, laboratoare, bucatarii.  Fiind atat fix, cat si portabil, nu exista limite in ceea ce priveste aplicabilitatea acestui sistem.

Avantajele utilizarii

Pentru ca o inventie sa convinga e nevoie sa vina cu avantaje clare. Ori pe mine personal, Sistemul Portabil Detector- Exhaustor Pentru Gaze nocive m-a convins:

1. Gazele nocive sunt detectate si eliminate inainte ca persoanele/personalul sa intre in locatie(daca ati sti cate vieti s-au pierdut asa: oameni care intrau, nu sesizau pericolul si nu mai reuseau sa iasa…)

2. Sistemul este nu doar fix, ci si portabil, iar acest lucru este un plus, putand fi utilizat si in locuri mai greu accesibile pana acum(fantani, mine)

3. Dispozitivul poate utiliza o serie larga de senzori, in functie de tipul de gaz nociv ce se vrea detectat si eliminat.

4. Poate avea diferite dimensiuni, in functie de locatia in care este utilizat, iar tubul flexibil prin care sunt eliminate gazele are si el o lungime variabila, din acelasi motiv.

5. Este foarte sigur in exploatare.

6. Atunci cand nu exista curent electric, alimentarea se poate face chiar si de la un acumulator electric prin racordarea la mufa brichetei  unei masini.

Pe mine Sistemul Portabil Detector- Exhaustor Pentru Gaze nocive m-a convins ca merita votul meu de incredere. Are deja in palmares premii importante : aur la Târgul de Inovații – Innova de la Bruxelles in 2013  ; un premiu special din partea Bosniei si Herțegovinei ; medalia de argint la Chișinău in 2013.

Compania 3M si-a propus sa ii premieze pe cei mai buni inventatori romani si asa a luat nastere conceptul de „PR3MIAZĂ INOVAȚIA”, unde este oferit un premiu de 2000 de euro celei mai bune inventii romanesti din ultimii ani.

Eu am votat deja, o poti face si tu accesand aplicatia PR3MIAZĂ INOVAȚIA ANULUI 2014

postare-concurs1

Leave a Reply