Bucatareala

Tiramisu cu rom

M-am laudat ca as manca 5 litri de tiramisu… Asta pentru ca ma indragostisem de tava yena Duralex de 5 l. Asa ca m-am pus pe treaba, ca doar nu era sa raman cu pofta nesatisfacuta 🙂

Problema numarul 1 : Emei nu ii place deloc aroma de cafea si nici eu nu voiam sa ii dau, sincer. Asa ca tiramisu al nostru nu are aroma de cafea, ci de rom.

Problema numarul 2: frisca. Nu cumparati niciodata frisca Pilos de la Lidl! Nu se va intari nici daca aveti pile la divinitate!

Ingrediente(pentru o tava) – daca alegeti o tava mai mica va iesi mai inalt:

400 g piscoturi(un pachet mare sau doua mici)

un mascarpone(250 g)

o frisca lichida mica(200 ml)

o esenta de rom

o jumatate de esenta de vanilie

circa 100 g zahar pudra

nuca de cocos razuita, cacao

apa, zahar – pentru sirop

 

Cum am pregatit:

Am facut intai siropul rece din apa, zahar si esenta de rom.

Apoi am batut frisca , desi sunt impotriva violentei…

Am amestecat mascrapone cu frisca si zaharul pudra, usor, cu spatula, apoi am adaugat esenta de vanilie.

NU am pus oua in crema, pentru ca am ceva probleme cu ouale crude, maioneza, etc. Deci tiramisu meu e o improvizatie, nu e chiar reteta ca la carte.

Am trecut piscoturile prin sirop si am asezat primul strat in tava. Am pus primul strat de crema si am presarat nuca de cocos razuita(ne place noua mult).

Urmeaza al doilea strat de piscoturi insiropate, apoi iar crema, iar deasupra am cernut cacao.

Dai la rece pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

Pofta mare!

DSC09806

DSC09809

7 Comments

  1. Sa stii ca arata foarte, foarte bine!! Nu m-am gandit niciodata ca as putea improviza o reteta, si mai ales cea de tiramisu, dar vad ca e posibil si lucrul asta 😀
    O sa incerc si eu cu siguranta, imi plac mult retetele tale 🙂

    • Ana Naghi

      Stii ce buna e combinatia? Pacat ca la mine a ramas doar un sfert pana a doua zi, e excelent dupa o noapte de stat la frigider.

  2. Laura L. Myrvold

    Buna Ana, multumim pentru reteta, o sa incerc si eu reteta…desi fac multe feluri de prajituri, Tiramisu n-am incercat niciodata, desi am mancat si imi place..o sa-mi surprind sotul placut , poate de Valentine`s Day cu o noua prajitura delicioasa ! 🙂

    • Ana Naghi

      Ma bucur ca ti-am dat o idee! 🙂 Adauga ceva capsuni pe acolo si gata, ai succesul garantat 😉

  3. Multumim de reteta! :-* Niciodata n-am facut aceasta combinatie 🙂

  4. arata foarte bine, desi eu nu stiu sa fac nimic dulce decat clatite, briose si chec 😀

  5. Nicolae Claudia

    Arata delicios si simplu de facut. Sper sa o fac weekend-ul asta..chiar mi-ai facut pofta

Leave a Reply

Theme by Anders Norén