Utile

Vorbesti Engleza? Do you speak English?

Boy-Say-Do-you-speak-English

Cred ca multi dintre voi ati fost acostati pe strada cu una dintre aceste intrebari. Strainii care ne viziteaza tara vor sa vorbeasca cu localnicii, sa afle niste recomandari de locuri de vizitat sau pur si simplu niste indicatii. Poti sa le dai un sfat? Sau treci mai departe rusinat ca nu poti sa le explici?

Daca asta ar fi tot, nu ti-ar trebui prea multa Engleza. Insa, la iesirea din tara te intampina din nou mari dificultati. Nu poti vorbi la vama, sau la aeroport; iti e greu sa cumperi ceva fara sa gesticulezi in exces; nu intelegi ce vorbesc oamenii din jurul tau. E stanjenitor…

Orice varsta ai avea, iti trebuie un minim de cunostinte de limba engleza; e o limba de circulatie internationala, care se vorbeste peste tot unde vei ajunge. Cursuri de limbi straine gasesti la PravaliaCuCarti, iar aceste carti au diverse moduri de expunere a informatiei. Vei gasi pe site dictionare obisnuite, dictionare vizuale, dictionare de expresii, dar si ghiduri de conversatie intr-o multime de limbi. Multe dispun si de CD, pentru o invatare si prin ascultare. Cumpara-ti un asemenea curs si invata cateva cuvinte de baza. Pe acestea le vei observa dupa aceea in momentul in care te vei uita la un film in limba engleza si iti vor ramane in minte.

Dupa ce ai invatat singur cateva expresii de baza in limba engleza, exerseaza pronuntia ori de cate ori ai ocazia. Poate ai un prieten sau o ruda care se pricepe mai bine si poate sa iti dea sfaturi. Chiar si online vei gasi grupuri de persoane interesate sa converseze in limba engleza, pentru a-si pune in aplicare cunostintele. De ce sa nu participi si tu?

Incetul cu incetul si mereu cu dictionarul dupa tine, vei invata limba engleza si le vei putea raspunde strainilor pe strada, te vei descurca la aeroport, vei putea socializa cu oameni ce vorbesc o alta limba. Vezi aici oferta de cursuri de limbi straine din PravaliaCuCarti!

3 Comments

  1. adriana stan

    yes,i do!

  2. Mioara Hus

    Yes, I do and I also teach English! 🙂 „Do you speak French, German, Italian, Spanish or another language?” I think it’s important to learn foreign languages as much as you can. 🙂 I also know that it takes time and dedication but it also gives you a lot of satisfaction. So, be my guest and learn English or another foreign language! 🙂

  3. Paola Paola

    Intr-adevar e vital sa cunosti o limba de circulatie universala mai ales daca iti place sa calatoresti asa cum ne place noua 🙂 O limba straina se invata greu insa se uita foarte usor, dar „practice makes better” 😀 si niciodata nu e prea tarziu sa inveri o limba straina. Dovada sunt miile de romani trecuti de prima tinerete care pleaca la munca in strainatate si sunt nevoiti sa o invete.

Leave a Reply