Diverse, Utile

10 lucruri de stiut despre energie solara

Energia solara, instalatiile si panourile solare nu mai sunt de mult elemente de science fiction, ci realitati ale situatiei noastre energetice, solutii ale problemelor pe care le avem acum din acest punct de vedere si cele pe care le vom avea pe viitor. Panourile solare pot fi instalate la orice casa pentru apa calda sau energie electrica, diverse modele de panouri solare gasesti aici. Singurul lucru pe care majoritatea oamenilor il stiu despre energia solara este si un lucru gresit – panourile solare functioneaza doar vara. Nu, panourile solare functioneaza mereu, indiferent de ziua sau luna, indiferent de temperatura de afara, atat timp cat soarele le alimenteaza, ele functioneaza. In continuare poti citi 10 lucruri pe care e bine sa le stii despre energia solara.

SolarPower1

 

 1. Energia solara este gratuita si din abundenta si chiar daca soarele este la milioane de kilometri departare de noi, razele sale ajung la panourile tale solare in mai putin de 10 minute.
 2. Desi energia solara se transforma in energie electrica pentru noi toti ea mai are un mod de folosire. Prin fotosinteza energia solara este convertita de plante in energie chimica.
 3. Exista o multime de sisteme de incalzire de apa calda cu ajutorul panourilor solare, in unele zone pana la 70% din apa calda folosita in gospodarii poate fi incalzita cu ajutorul energiei solare
 4. Cu ajutorul energiei solare poti si sa gatesti mancare sau sa o pasteurizezi.
 5. Sistemele de stocare termica pot stoca energia solara sub forma de caldura folosind materiale obisnuite precum ar fi piatra, pamantul sau apa. Energia solara poate fi stocata chiar si in sare.
 6. Punctul de incepere a unei dezvoltari puternice in energii ecologice a fost criza lipsei de petrol din anii 70’. Problema de atunci a dus la o cercetare intensiva a technologiei ce ne-a adus astazi instalatii si panouri solare.
 7. Energia solara nu are nici un efect negativ asupra mediului, nu polueaza si sunt acceptabile din punct de vedere ecologic.
 8. Pamantul primeste 1366 de watti de energie solara pe fiecare metru patrat.
 9. Cea mai mare centrala energetica din lume este in California, in desertul Mojave si acopera 1000 de ari.
 10. Cel mai bun mod de captare a energiei solare este prin panouri solare. Un mare avantaj al acestor panouri solare este lipsa de intretinere. Din momentul in care sunt instalate nu mai au nevoie de atentie sau costuri suplimentare.

 

Acestea sunt doar 10 lucruri care o sa iti imbogateasca cunostintele despre energie solara. Tu ce mai stii despre acest subiect?

3 Comments

 1. Investitia in panouri solare e una pe termen lung dar romanii nici nu si-o permit si nici nu si-o doresc multi dintre ei. Prefera sa faca rate la plasme si telefoane de 3000 de lei…

 2. kamy camelia

  Foarte interesant…panourile solare sunt foarte bune,pacat ca nu isi permite fiecare sa isi puna panouri solare,sunt destul de scumpe…singura intrebare care o pun mereu e ,noaptea si cand ploua saue innorat,functioneaza panourile,chiar nu stiu asta

 3. Nicolae claudia

  Daca as sta la casa, as profita si de programul guvernamental care iti ofera o mare parte din bani, pentru a cumpara panouri solare. Mi se pare o investie de viitor

Leave a Reply