Diverse

Care sunt avantajele cerificatelor ISO?

avantajele cerificatelor ISO

Procesele de certificare ISO constau în mai multe etape realizate de către un organism de certificare ISO independent, scopul acestuia fiind evaluarea conformitatilor organizației cu cerințele acestor standarde, fiind necesară îndeplinirea anumitor condiții.

Dacă sunteți în căutare de servicii de certificare ISO de înaltă calitate și avantajoase în ceea ce privește prețurile, puteți apela cu încredere la profesioniștii de la Rscert.ro. Aceasta este o entitate autorizată pentru eliberarea certificărilor ISO și pune la dispoziția clienților serviciile ideale pentru obținerea certificărilor.

Cea mai comună certificare ISO pe care firmele și companiile o pot obține, este certificarea ISO 9001. ISO 9001 este un standard global de management al calității. Companii de pe întreagă planeta l-au adoptat și încă și mai multe sunt în curs de a o face. De ce? Pentru că este vorba despre controlul calității, ajută la economisirea banilor și garantează clienților companiei dumneavoastră, produse și servicii de înalta calitate. Clienții așteaptă acest lucru, iar firmele concurente probabil deja au obținut această certificare.

ISO 9001 poate fi aplicat tuturor tipurilor de organizații. Indiferent de mărimea lor sau de domeniul în care activează. El poate ajuta atât firmele axate pe producție, cât și pe cele axate pe servicii, să atingă standarde ale calității recunoscute și respectate în întreagă lume.

Toate companiile care un sistem de management ISO funcțional și bine pus la punct conform cerințelor din standard beneficiază fără urmă de îndoială de foarte multe avantaje față de restul firmelor.

În momentul în care discutăm despre o certificare ISO înseamnă că discutăm despre un sistem și o politică internă care îndeplinește standarde internaționale. Dacă dispuneți de un astfel de sistem de management, furnizarea continuă de servicii și produse ale căror calitate nu se mai pune la îndoială, este de la sine înțeleasă.

avantajele cerificatelor ISO

Indiferent de domniul de activitate,  cât de mare este competiția între firme sau comapanii pentru supremația astfel de certificări sunt bune și este important să le obțineți în funcție de specificul business-ului pe care îl manageriati. ISO 9001 este cea mai populară certificare și poate fi obținută de orice firmă sau companie. Totuși, există multiple alte tipuri de certificări individuale în funcție de domeniul de activitate. Cele mai multe dintre acestea implică soluții cu costuri ridicate și din păcate nu aduc neapărat garanție a rezultatelor obținute.

Câteva exemple de alte certificări ISO, sunt: ISO 14001, ISO 22000, ISO 27001, ISO 50001, ISO 28000, ISO 26000, ISO 13485, ISO 31000, ISO 18788, ISO 22313, ISO 37001, ISO 55001, ISO 20121 și așa mai departe.

Companiile care își prestează serviciil respectând anumite reguli și criterii, pot obține anumite certificări ISO. În acest fel, pot beneficia de mult mai multe oportunități, inclusiv pe plan international.

Pe scurt, principalele avantaje de care vă puteți bucura în urma obțineri anumitor certificări ISO, sunt:

 • Noi oportunități pe piață
 • Eficiență crescută
 • Clienți satisfăcuți
 • Imaginea brand-ului îmbunătățită
 • Profituri mai mari
 • Sistemului de management mai bun, mai organizat
 • Optimizarea costurilor
 • Noi oportunități cu noi clienți sau colaboratori, atât pe plan național cât și pe plan international

Toate aceste beneficii reprezintă doar o parte din avantajele de care vă puteți bucura în urma obținerii unor certificări ISO. Toate acestea datorita dobândirii unui certificat de calitate ISO, care atesta faptul că serviciile prestate de o anumită firmă sunt serioase și de cea mai bună calitate, la fel și în cazul firmelor care se ocupă cu comercializarea produselor de tot felul atât alimentare cât și nealimentare.

Acestea fiind spuse, toate acestea se pot dobândii simplu și rapid printr-un sistem de organizare bine pus la punct dar și cu ajutorul unor profesioniști în domeniu precum sunt cei de la Rscert.ro.

1 Comment

 1. Marioara Gurgu

  Mulrumim pentru informații și recomandare

Leave a Reply