Utile

5 accesorii care nu ar trebui sa lipseasca de la bordul unei masini

In ultimii ani, a aparut o adevarata avalansa de diverse accesorii care pot fi de folos in masină, unele fiind necesare mai ales celor care petrec mult timp pe drum.

Incarcator auto

In timpul unor calatorii lungi, vreunul dintre pasagerii masinii va avea nevoie inevitabil sa incarce bateria telefonului sau a tabletei. Ideal ar fi ca in masina sa existe un incarcator auto cu doua intrari USB, iar un cablu de incarcare lung poate ajuta si pasagerii de pe bancheta din spate sa reincarce un acumulator daca masina nu este dotata cu bricheta pentru pasagerii din spate. De asemenea, in masina ar fi de folos sa existe in permanenta cabluri USB universale, iar un cablu pentru incarcare rapida a gadget-ului este cel mai potrivit, in eventualitatea necesitatii folosirii navigatiei sau pentru a comunica bine. Daca cei care folosesc masina au telefoane cu mufe diferite, se poate lasa in torpedou un cablu cu adaptoare pentru diverse telefoane.

Suport antialunecare pentru telefon

Chiar daca nu este la fel de indispensabil precum un incarcator pentru telefon, un suport antialunecare pus pe bordul masinii este cu adevarat util, mai ales pentru cine are telefon scump, un astfel de suport oferind aderenta, deci protectie la manevre bruste sau la situatii de frana brusca.

Suport pentru telefon cu navigare sau pentru sistem de navigatie

Soferii care trebuie sa parcurga un traseu necunoscut sau mai putin cunoscut au posibilitatea sa foloseasca o aplicatie pentru navigare si pe smartphone sau pe tableta, nu doar pe un sistem de navigatie. Dar pentru a folosi un sistem de navigatie, pe oricare dintre aparate este nevoie de un suport pentru a fi asezat in mod stabil pe bord, astfel incat inainte de a porni la drum, soferul trebuie sa se asigure ca are si un astfel de accesoriu.

Camera video

Din ce in ce mai multi soferi monteaza in masina o camera video, fiind utila din mai multe puncte de vedere:
• fara a urmari neaparat surprinderea unor incidente sau accidente, de la bordul masinii se pot filma anumite trasee, cu scop artistic sau doar pentru surprinderea realitatii;
• soferii cu simt practic insa au ca scop redarea realitatii in cazul unui accident;
• iar unele camere video auto au optiunea de filmare simultana a interiorului si a exteriorului masinii, fiind o solutie buna pentru protejarea masinii de hoti sau vandali.

Casti sau alte solutii hands free

Cu o amenda de pana la 1600 lei ar putea fi sanctionati soferii care vorbesc la telefon în timp ce conduc un automobil fără a avea un dispozitiv de tip „maini libere”, astfel incat merita investitia intr-o pereche de casti sau, cine vrea sa profite de ofertele tehnologiei actuale, in casti Bluetooth sau chiar intr-un sistem Bluetooth integrat, cu microfon extern si sunet in boxele masinii. Multe masini noi au in dotare din fabrica un sistem hands free, insa soferii care petrec mult timp pe drum si nu au o astfel de masina ar putea investi cu folos intr-un sistem integrat, avantajele fiind ca utilizatorul nu este deranjat de casti, sunetul ambiental nu solicita atat de mult atentia precum sunetul in casti, iar acceptarea sau respingerea apelurilor se face usor.

Leave a Reply