Sute de ani, omenirea si-a indulcit traiul cu ajutorul aurului viu numit miere. Asa-zisul progres a adus cu sine zaharul nostru cel de toate zilele. Spun asta pentru ca este atat de prezent in viata noastra, incat il putem numi drog fara sa ne temem ca ne inselam. Sunt convinsa ca nu e o coincidenta ca stramosii nostri erau mult mai sanatosi pe vremea cand mierea era indulcitor. Sigur, consumul de miere nu este principalul motiv, dar cu siguranta este unul dintre cele mai importante.

E greu de crezut ca pare mai comod sa folosim zahar si nu miere, desi ambele sunt la fel de accesibile in zilele noastre. Insa in cele ce urmeaza imi propun o pledoarie pentru consumul de miere, aducand cateva argumente care sper eu sa va convinga ca alegerea mierii este cea mai sanatoasa optiune.

1. Mierea de tei nu este doar dulce, ci si aromata

Daca ar fi sa comparam mierea de tei si zaharul, am ajunge la o concluzie neconcludenta, in prima faza: ambele sunt dulci. Da, e adevarat, dar de ce sa nu avem si mai mult gust? Mierea de tei este poate cea mai aromata dintre toate sortimentele de miere. O recunosti usor dupa aroma sa dulce-lemnoasa, iar o data ce ai incercat-o, te vei indragosti de gustul inconfundabil. Alege mierea de tei Roua Florilor Apidava si te vei bucura de un gust fara egal!

2. Mierea nu e doar dulce, ci si foarte sanatoasa

Consumul de miere aduce multiple beneficii organismului nostru. Asta pentru ca mierea, in general, este bogata in vitamine ( B1, B2, B6, B12, A, C etc. ), minerale(B, Ca, Co, Cr, Cu, Fe, I, K, Mg, Mn, Mo, Na, Ni, P, S, Se, Si, Zn) si enzime, iar cea de tei se poate lauda, in plus, cu un constinut ridicat de polen. Chiar daca persoanele alergice la polen trebuie sa fie atente la consumul de miere de tei, pentru orice alt consumator beneficiile aduse de cantitatea de polen sunt: este regenerant si vitalizant, diminueaza stresul si oboseala, suplineste anumite carente alimentare etc.

3. Consumi mai putin zahar

Desi din punct de vedere caloric, mierea este mai bogata decat zaharul rafinat, dar puterea mai mare de indulcire a mierii determina un consum mai mic de zahar. Suna ciudat? Nu este deloc, te asigur. Aminteste-ti de cate ori ceaiul ti s-a parut neindulcit, desi avea zahar. Compara-l cu un ceai in care ai pus doar un strop de miere de tei. Pare mai usor de crezut acum?

4. Zaharul din miere este direct absorbit in organism

Am vorbit despre aroma, despre calorii si continutul sanatos si ajungem la un punct sensibil: zaharul in organism. Aici este adevarata problema, la efortul organismului de a absorbi zaharul cu ajutorul caruia produce energia atat de necesara. Zaharul din comert, rafinat, este de fapt zaharoza, o substanta pentru care organismul trebuie sa o descompuna mai intai si abia apoi poate absorbi. In schimb, mierea contine o enzima- un dar de la albinutele harnice- ce face ca zaharul din compozitia ei sa intre in organism direct descompusa in glucoza si fructoza, fiind astfel foarte usor de ansorbit in organism.

5. Nu poti preveni/trata bolile cu zahar, dar cu miere, DA!

Mierea de tei nu este doar gustoasa, ci este si un adevarat medicament natural. Cred ca ar fi mai usor sa spunem care sunt afectiunile pe care nu le poti preveni sau ameliora consumand miere. Mierea previne infectiile, obezitatea(daca excludem alte surse de zahar), creste imunitatea, previne si amelioreaza gastrita si ulcerul etc.

Ai cel putin 5 motive sa te gandesti serios sa incepi sa consumi in mod regulat miere. Iar daca iti doresti pachetul complet: sanatate si gust, atunci alege mierea de tei Roua Florilor de la Apidava!