Alimentatie, Sanatate, Utile

7 Lucruri mai putin cunoscute despre citrice

Indiferent de sezon, un anumit tip de fructe raman la fel de cautate si apreciate – gustul lor aparte, sortimentele variate in care se gasesc pe piata ne imbina sa le consumam, in variate moduri: proaspete in stare naturala, sub forma de sucuri, ca parte a salatelor de fructe, in prajituri, etc. E vorba de citrice – sa aflam in randurile de mai jos ale acestui material cateva lucruri mai putin stiute despre aceste fructe. Pentru o oferta de fructe mereu proaspete, viziteaza aici oferta de citrice in Bucuresti.

 

winter-fruit-salad-ay-x

 

1. Plantele citrice au originea in Asia de Sud-Est. Desi originile exacte ale acestor copaci raman necunoscute, se crede ca au aparut intr-un sector marginit de India, Myanmar si Yunnan (China).

2. In 1493, plantele citrice au fost duse pentru prima data si pe continentul american de catre Christopher Columb – prezenta lor in Europa nu e datata.

3. Fructele citrice au un efect puternic asupra procesului de imbatranire, datorita continutului ridicat de antioxidanti.

4. Jurnalistii de la Huffington Post au aratat ca lamaile au numeroase beneficii pentru frumusete – inlaturarea acneei, a punctelor negre, albirea dintilor, intarirea unghilor si chiar regenerarea buzelor crapate.

5. Vitamintele, fibrele si mineralele din portocale au beneficii importante asupra sanatatii – fibrele solubile din portocale ajuta curatarea organismului de colesterolul in exces. Vitamina A si C ajuta ochii, cladesc radicalii liberi, iar potasiul pastreaza o buna functionare a inimii.

6. Fructele citrice sunt foarte sensibile la frig si inghet. Unii fermieri, tocmai pentru a proteja acesti pomi, pun apa pe ei chiar inainte de a da inghetul. Acest lucru izoleaza, protejand copacii.

7. Lamaile isi schimba culoarea de la verde la galben nu datorita procesului de maturizare, ci datorita temperaturii.

 

De acum incolo, speram ca vei privi aceste fructe cu alti ochi! Descopera in Bucuresti o oferta bogata de citrice si profita de atuurile acestor incredibile produse, de care se poate bucura intreaga ta familie!

 

 

Selgros Bucuresti Baneasa

Produse alimentare si nealimentare

Soseaua Bucuresti-Ploiesti nr. 55-65 Bucuresti-Baneasa, 013685 , RO

Tel: 0213 078 000

Fax: 0213 078 199

8 Comments

 1. rosia victoria

  Lamaile sunt preferatele mele,ador sucul de lamie cu miere 🙂
  Dar imi plac si mandarinele si portocalele 🙂

 2. Mioara Hus

  Intr-adevar sunt foarte sanatoase si aduc multe beneficii organismului! Pe timp de vara consumam multe lamai, pe langa fructele de sezon, iar in restul anului consumam din belsug tot ce e din familia citricelor! 🙂

 3. Imi plac toate citricile,nu am doar un fruct anume 🙂 consum destul de des citrice.

 4. Toate citricele suntatat de bune ! toate imi plac, de la cele dulci pana la cele acrisoare !
  Iar cei de la Selgros au intotdeauna oferte de nerefuzat ! 🙂

Leave a Reply