Utile

Afla despre noul cod rutier!

Permisul auto este asteptat cu nerabdare de foarte multe persoane, care dupa ce au implinit varsta de 18 ani vor dori sa il dobandeasca. Insa, pentru a obtine acest permis auto trebuie sa treaca de examenul auto anual. In fiecare an se schimba codul rutier, iar anul 2020 nu face exceptii. In noul cod rutier se gasesc informatii utile care ajuta la mai buna stapanire a autovehicolului si lectii utile care te invata cum sa gestionezi situatiile urgente mai bine. De asemenea, in codul rutier se regasesc si chestionare autocare ajuta candidatii sa se pregateasca mai bine de examen.

Ce schimba noul cod rutier?

Varsta minima pentru eliberarea unui permis de conducere pentru categoriile D si DE este de 21 de ani. Aceasta varsta este considerata adecvata pentru un sofer care doreste sa conduca autovehicule cu tonaj exceptional.

Mai multe despre codul rutier

Persoanele care au rezolvat chestionare auto au subliniat urmatoarele avantaje ale acestora in procesul de pregatire pentru examenul auto:

-fiecare raspuns gresit primeste o explicatie, astfel incat sa fie mai usor pentru cursant sa invete logic;

-intrebarile sunt identice cu cele de la examenul auto;

-testele functioneaza similar cu cele de la examen, iar cursantul are posibilitatea de a se familiariza mult mai usor cu intrebarile si cu modul in care se desfasoara examenul;

-situatiile practice sunt exemplificate cu poze, iar memoria vizuala este utilizata in procesul de invatare;

-sunt primite rezultatele pe loc, exact asa cum se intampla la examenul real, astfel incat elevul sa poata gestiona corect emotiile si sa se invete cu posibilitatea de a pierde puncte pentru un raspuns gresit fara sa se piarda;

-ulterior, informatiile sunt memorate pentru mai mult timp;

-cursantul va putea recunoaste semnele si situatiile din chestionare la proba practica si va sti sa gestioneze orice situatie.

Dupa foarte multe chestionare auto rezolvate, elevul va recunoaste o foarte mare parte din intrebari atunci cand le va intalni in timpul examenului. Chiar daca raspunsurile vin uneori mecanic, in urma pregatirii responsabile si intense, este recomandat ca elevul sa citeasca de doua ori intrebarea si fiecare varianta de raspuns pentru a alege varianta sau variantele corecte. O formulare usor diferita sau un cuvant in plus are potentialul de a schimba sensul intrebarii, caz in care raspunsul este posibil sa fie diferit.

De aceea este important ca viitorii cursanti sa aprofundeze bine noul cod rutier si sa rezolve toate chestionarele prezentate in carte. Examenul auto ar trebui sa fie tratat cu aceeasi responsabilitate cu care este tratat orice examen important pentru ca este primul pas al vietii de sofer. In momentul in care semnele si potentialele situatii din trafic sunt foarte bine cunoscute cel putin la nivel teoretic, cursantului ii va fi mult mai usor sa abordeze traseul la proba practica.

Examenul pentru dobandirea carnetului auto este o proba foarte importanta, deoarece condusul unui autovehicul nu este o simpla joaca. Este necesar ca viitori conducatori sa isi asume intreaga responsabilitate si sa ofere atentie distribuita atunci cand sunt in spatele volanului pentru a nu prezenta un pericol.

Leave a Reply