Utile

Ai terminat liceul? Care este jobul ideal pentru o fata

Imediat dupa finalizarea studiilor liceale incepe stresul oricarui absolvent de a intra pe piata muncii. Dorinta de a fi independenti financiar de parinti si de a castiga ceva banuti, care sa le ofere posibilitatea de a achizitiona imbracaminte de brand, de a se plimba prin tara cu masina alaturi de gasca de prieteni, de a inchiria un apartament bun in localitatea unde vor urma facultatea etc, este prezenta in mintea tuturor.
Oare cum ar putea sa castige bani imediat dupa absolvirea liceului o domnisoara? Evident ca tinerii isi doresc sa devina fie ingineri, fie profesori, fie ofiteri, IT-isti, manageri, ignorand cateva meserii care le-ar aduce bani buni. Foarte bine ar fi ca o fata sa aiba curaj si sa studieze piata muncii pentru ca facultatea nu reprezinta garantia succesului in viata. Daca oricine ar face in viata doar ceea ce ii place in meseria aleasa, atunci cu siguranta nu va munci nici o zi in plus.

Iata cateva posibilitati de castiga bine

Succesul in cariera sau in meseria aleasa nu inseamna o diploma sau vreo alta hartie, ci placerea de a lucra in jobul ales. O fata poate reusi daca isi va alege un drum pe masura posibilitatilor sale intelectuale, a abilitatilor practice pe care le poseda, fiind constienta ca doar ea isi poate pune limite pe calea aleasa.
Dintre joburile foarte bine platite pe care le poate incerca o absolventa de liceu pot fi amintite urmatoarele:

 • Masajul este o activitate potrivita unei femei, fiind foarte bine remunerat. Tanara care isi doreste sa desfasoare aceasta meserie nu are nevoie de o calificare anume, ci doar de a-si depasi limitele. Un astfel de job poate fi gasit la salonul Confidential, un loc in care utilul se va combina extrem de bine cu placutul, intr-o atmosfera senzuala si jucausa. Se castiga foarte bine, clasandu-se pe primul loc in topul meseriilor realizate de persoane fara studii;

 • Ospatar, ajutor de bucatar sau barman sunt alte cateva joburi perfecte pentru un absolvent de liceu. Fetele sunt incantate pentru ca primesc bacsis, aceste sume adaugandu-se unui salariu destul de mic insa pe care-l platesc patronii. Nu este vorba despre sume colosale, dar raman o sursa de bani ideala pentru cineva care vrea sa nu mai depinda de banii parintilor sau ai bunicilor;
 • A fi dansatoare intr-un club nu mai este ca pe vremuri o meserie blamata de cei din jur si nici un motiv de dezamagire pentru parintii de astazi. In afara de faptul ca se poate bucura de o atmosfera incendiara la lucru, ca va fi inconjurata mereu de distractie si voie buna, o fata poate face exact ceea ce-i place: sa danseze fiind aplaudata de cei din jur. Cluburile pun la dispozitie antrenori care le invata pe fete diverse coregrafii;

 • Babysitting-ul pentru prieteni sau pentru familie reprezinta o meserie onesta, pe care o poate realiza usor o absolventa de liceu sau o studenta chiar, care are nevoie de bani in plus la bugetul lunar. Intr-adevar, pare o munca destul de grea, mai ales pentru cei care nu au avut contact cu cei mici, dar poate fi frumos recompensata la nivel financiar de doi parinti dornici de a petrece cateva clipe departe de casa.

  Asadar, sfarsitul liceului reprezinta o perioada extrem de importanta in viata oricarei persoane, acum punandu-se primele caramizi carierei viitoare. Fetele trebuie sa profite de toate avantajele oferite de piata muncii si sa nu ezite sa faca alegerea potrivita.

 • 1 Comment

  1. ghelbere elena

   Nu mai stiu daca acum o absolventa de liceu poate gasi sau nu un job bun, dar ca baby sitter ar trebui sa iubeasca copii si sa stie sa se poarte cu ei.

  Leave a Reply