Diverse, Utile

Alegerea mobilierului de baie

Nu de putine ori m-am intrebat de ce oamenii acorda minima importanta camerei de baie. De ce aleg un mobilier baie banal, aproape identic cu cel din 90% din restul caselor? E drept ca spre deosebire de dormitor, bucatarie sau living in baie ne petrecem infinit mai putin timp, dar oare nu este important sa ne punem amprenta in fiecare coltisor al casei noastre?

Am intrat in multe case pana acum. Mai ales ca la un moment dat am lucrat in domeniul imobiliar. Si va pot spune ca am constatat cu stupoare cum livingurile erau surprinzator de frumoase, de amenajate, iar o data ajuns in baie erai complet dezamagit. Pentru ca observai ca e parte discordanta, de parca nici nu ar fi din aceeasi locuinta…

In cele ce urmeaza vin cu cateva idei care te-ar putea ajuta sa alegi un mobilier de baie potrivit.

 • Tine cont de dimensiunile baii cand alegi mobilierul – E de la sine inteles ca nu poti alege prea multe piese intr-o baie mica, oricat ti-ar placea ansamblul.
 • Decide ce stil iti doresti in baie – Daca in urma cu cateva decenii oferta de mobilier pentru baie nu era prea generoasa, intre timp lucrurile s-au schimbat considerabil. Poti opta acum intre mai multe stiluri: clasic sau modern, minimalist sau extravagant? Tu decizi.
 • Alege ce culoare iti place, nu ce se poarta – A fost o vreme cand parca era interzis prin lege sa ai o baie altfel decat alba sau bleu… Da, stiu, albul e clasicul ce nu se demodeaza niciodata, iar acel bleu cu delfinasi te duce cu gandul la mare. Serios?! Asa iti justifici lipsa de curaj? Indrazneste, fii altfel! Alege culori vibrante daca esti o persoana plina de energie. Opteaza pentru un verde crud daca iti doresti relaxare cat stai in cada plina cu spuma. Culoarea in baie inseamna doua lucruri: culoarea mobilierului, respectiv a gresiei si a faiantei.

mobilier baie

 • Nu face compromisuri la calitatea mobilierului – Stiu din proprie experienta ca atunci cand bugetul nu este unul generos ai tendinta sa cumperi lucruri mai ieftine. Total gresit! Mai ales cand e vorba despre o investitie in casa. Mai bine faci un efort si cumperi lucruri de calitate de care te vei bucura pentru multi ani, decat sa te enervezi cand usile de la dulap te vor lasa balta dupa cateva luni de utilizare.

Sper ca aceste idei sa iti fie de folos atunci cand vei decide sa iti (re)amenajezi baia, alegand un mobilier de baie adecvat nevoilor si dorintelor tale.

4 Comments

 1. ghelbere elena

  Am o baie foarte mica cu gresie si faianta in nuante de mov unde am doar un dulapior .

 2. stoica claudia

  TOT BAIE MICA AM SI EU ,CULOARE CREM ,UN DUS ,BOILER SI UN DULAPIOR

 3. Nicolae Claudia

  Eu am investit foarte multi bani in baie. Pentru mine e un loc aparte din casa si trebuie sa arate chic.:)

 4. Andreea Grecu

  Cat de supeeer. Eu am o cabina de dus cu radio și lumini sk așa vreau și în casa mea pt ca o ador. ♡

Leave a Reply