Utile

Alegerea sistemului antiincendiu

 

Siguranta fizica si psihica reprezinta cele mai importante lucruri de care trebuie sa tinem cont pentru a ne putea bucura de o viata cat mai frumoasa si lipsita de griji. Avand in vedere toate evenimentele nefericite pe care le auzim zi de zi la stiri ori le citim in ziare tindem sa credem ca este din ce in ce mai greu sa ne asiguram siguranta de care avem nevoie. Montarea unui sistem antiincendiu reprezinta din punctul meu de vedere una dintre modalitatile prin care ne putem asigura siguranta fizica si psihica de care avem nevoie. In cazul in care te intrebi de ce un sistem antiincediu raspunsul este unul simplu: in societatea in care traim se petrec din ce in ce mai multe incendiii motiv pentru care nu de putine ori ne aflam in situatia in care ne intrebam cat de sigur este locul in care stam din punct de vedere al prevenirii incendiiilor. Pentru a nu ne mai intreba acest lucru iata care sunt tipurile de de sistem antiincendiu ce nu trebuie sa lipseasca dintr-o cladire alaturi de pompe de incendiu:

  • Avand un cost redus in comparatie cu importanta pe care o are asupra mediului in care este amplasat, sistemul conventional antiincendiu reprezinta ce-a mai buna modalitate prin care putem proteja spatiile mici. Printre cele mai importante avantaje oferite de catre acest tip de sistem antiincendiu amintesc timpul de reactie care de cele mai multe ori este destul de mare. Pentru ca acest sistem antiincendiu sa isi arate eficienta el trebuie suplinit de alte masuri de prevenire a incendiilor. Dintre acestea dotarea incaperii cu pompe incendiu reprezinta din punctul meu de vedere una dintre cele mai importante masuri de prevenire si stingere a incendiilor.
  • Instalarea unui sistem adresabil reprezinta varianta prin care mediul industrial se poate apara de aparitia incendiilor devastatoare din toate punctele de vedere. Usurinta cu care acestea sunt instalate precum si detectarea locului in care este posibila aparitia incendiului reprezinta doua dintre avantajele oferite de catre utilizarea acestui tip de sistem antiincendiu. Pe langa utilizarea de pompe acest sistem de prevenire a incendiilor trebuie suplinit de catre utilizarea cu succes a retelei de hidranti.

1 Comment

  1. ghelbere elena

    Marea majoritate a firmelor nu au asa ceva. Sistemul antiincendiu ar trebui sa fie obligatoriu.

Leave a Reply