Utile

Anvelopele All Seasons, o solutie pentru mai multe probleme

Din ce in ce mai multi producatori de automobile cu ambitii sportive, cum ar fi Audi, BMW, Mercedes sau Porsche, iau in consideratie ideea de a echipa masinile produse de ei cu anvelope all season atunci cand le livreaza dealer-ilor si reprezentantelor. In aceste conditii, nu este deloc de mirare ca si numarul conducatorilor auto care ajung la concluzia ca astfel de pneuri reprezinta o alternativa mai buna decat anvelopele „specializate”, de iarna si de vara, este in continua crestere. Motive pentru o astfel de optiune sunt mai multe. Anvelopele all season elimina nevoia schimbarii sezoniere, fara a face compromisuri in ceea ce priveste calitatea, confortul si siguranta.

Faptul nu mai este necesara achizitionarea unui al doilea set de anvelope primavara si toamna constituie un indiscutabil avantaj pentru „punga” fiecarui conducator auto. In plus, cei care nu dispun de suficient spatiu de depozitare, cauciucurile „bune la toate” sunt o mana cereasca, pentru ca rezolva in mod elegant aceasta problema. Adica o elimina cu totul! Aveti idee cati soferi care locuiesc la bloc se cearta cu nevestele pentru ca „ocupa toata debaraua” cu un set de roti de rezerva? Mai este si un alt aspect: timpul pierdut cu schimbarea „incaltarilor” automobilului, care conteaza si acesta – uneori chiar foarte mult! Si pentru ca tot am ajuns aici, trebuie spus si ca un posesor de anvelope all seasons poate sa stea foarte linistit in cazul in care vremea se schimba brusc…

Din fericire pentru soferi, din ce in ce mai multi producatori de anvelope au inceput sa dezvolte game de pneuri all seasons, datorita progreselor inregistrate de industria chimica, mai ales in ceea ce priveste produsele pe baza de silicon, component esential al „retetei” de fabricare a unei anvelope de calitate, pentru ca le ajută sa-si pastreze elasticitatea indiferent de temperatura, adica de anotimp. Trebuie subliniat faptul ca un cauciuc all season de calitate trebuie sa aiba distanta de franare mica, aderenta si sa permita precizie in negocierea virajelor atat vara, cat si in timpul iernii. Sub acest aspect, este intotdeauna binevenita consultarea unor experti – cum sunt cei de la Auto Soft, care va pot oferi si prosuse de calitate!

1 Comment

  1. ghelbere elena

    Am la masina anvelope de iarna si anvelope de vara. Ma mai gandesc.

Leave a Reply