Sanatate, Utile

Aparatul dentar din safir, una dintre cele mai bune alegeri când vine vorba despre îndreptarea dinților

Nevoia purtării unui aparat dentar nu este, în niciun caz, de neglijat, în special pentru că situațiile în care se impune nu sunt tocmai plăcute. Ba dimpotrivă, problemele dentare ce țin de ortodonție sunt unele dintre cele mai inestetice, fiind vorba, de cele mai multe ori, de dinți înghesuiți pe arcadă sau de dinți foarte spațiați, ori care nu se potrivesc pe mușcătură.

Așadar, aparatul dentar poate fi o necesitate care nu suportă amânare atât din punct de vedere medical – pentru că, evident, orice fel de problemă ortodontică ne afectează sănătatea orală, cât și din punct de vedere estetic, nemaifiind nevoie să precizăm cât de greu de suportat este disconfortul produs problemele vizibile ale dinților noștri.

Și pentru că, în ziua de astăzi, se pune foarte mult accent pe aspectul fizic, toată lumea este preocupată de felul în care arată și, implicit, de frumusețea propriului zâmbet. Iar, în cazul problemelor de ortodonție, aparatul dentar este vital pentru obținerea unui zâmbet impecabil.

Ce beneficii oferă purtarea unui aparat dentar?

Recomandarea specialistului în ortodonție referitoare la aparatul dentar poate fi benefică pentru numeroase probleme, printre care se numără:

➢ Malpoziționarea dinților;
➢ Apariția cariilor și a tartrului;
➢ Pierderea dinților prin descoperirea rădăcinii acestora;
➢ Masticația efectuată în mod incorect;
➢ Dicție incorectă;
➢ Probleme privind simetria feței, date de poziția defectuoasă a dinților pe arcade.

De ce aparatul dentar cu safir poate fi cea mai bună soluție?

Așa cum probabil știți deja, în general, aparatele dentare sunt împărțite în diferite tipuri: fixe și mobile sau vizibile și invizibile.

Cele mai populare aparate dentare sunt cele fixe, categorie din care fac parte și aparatele dentare din safir, recomandate îndeosebi pentru aspectul deosebit pe care îl au. Mai precis, brackeții acestora sunt mai puțin vizibil, fiind transparenți și preluând, astfel, culoarea dintelui, iar în cele mai multe cazuri se optează pentru vopsirea în alb a sistemului metalic de prindere, astfel că impactul vizual pe timpul purtării acestui tip de aparat dentar este puternic diminuat.

Mai mult decât atât, safirul – cunoscut, în general, ca piatră prețioasă folosită în industria bijuteriilor și a decorațiunilor de lux – are o duritate sporită, ceea ce asigură rezistența aparatului pe toată perioada purtării. De altfel, igienizarea lui poate fi făcută cu ușurință, astfel că este mult mai ușor să fie mențină o igienă bucală corectă și preventivă.

În plus, aparatul dentar din safir este potrivit pentru oricine are nevoie de un astfel de tratament, indiferent de vârstă sau de problemele avute.

Oferă, de asemenea, și un confort mai bun decât alte tipuri de aparate dentare, asigurând o mușcătură echilibrată și comodă, și diminuând riscurile apariției eventualelor dureri articulare, bolile paradontale și cariile interdentare specifice unui tratament de acest fel.

Cât costă un aparat dentar din safir?

Primul lucru pe care trebuie să-l știți când vine vorba despre prețul aparatului dentar din safir este că depinde de mai mulți factori cumulați, astfel că diferă de la caz la caz.

Ca să vă faceți o idee, însă, costurile pot ajunge la 1200 euro per arcadă, un preț just, spun specialiștii, având în vedere beneficiile oferite și prețul materialelor din care un astfel de aparat este realizat.

2 Comments

  1. ghelbere elena

    Baiatul meu ar avea nevoie de un aparat dentar dar am doua probleme mari; Cu greutate il conving sa mearga la stomatolog si doi pretul peste care cu un imprumut s-ar rezolva.

Leave a Reply