Sanatate, Utile

Articole de protectie respiratorie – asigurarea unui mediu de lucru optim pentru angajati

Cadrul profesional care implica lucrul in conditii extreme impune accesorizarea corespunzatoare a personalului calificat pentru executarea anumitor lucrari specifice. Dotarea spatiilor cu echipamentele adecvate, articole de protectie respiratorie si instruirea periodica a personalului reprezinta principalele masuri de preventie pentru mediile in care se lucreaza cu alergeni si substante nocive: domeniul constructiilor, fabrici, intreprinderi, ateliere.

De ce este importanta dotarea companiilor cu articole de protectie respiratorie?

Bolile respiratorii si alergiile cunosc in momentul de fata o raspandire fara precedent, iar numarul cazurilor diagnosticate este in continua crestere, mai ales in randul persoanelor care lucreaza in medii in care se expun substantelor chimice periculoase, fum de sudura, praf, vopseluri, spray-uri. Pe termen scurt si lung, particulele si contaminantii in aer cauzeaza si alte probleme de sanatate, dar in principal pe cele respiratorii. Astfel, articolele de protectie respiratorie reprezinta un echipament obligatoriu, necesar in mediile profesionale din domeniul constructiilor, curatare ventilatii si cosuri de fum, ateliere de vopsitorie auto, medii industriale, productie petrochimica etc.

Principalele articole de protectie respiratorie comercializate de magazinul online MaboInvest.ro

In fiecare companie al caror domeniu de activitate implica expunerea la praf si alte substante, siguranta si protectia angajatilor trebuie sa primeze. Alegerea unor articole de protectie respiratorie adecvate activitatii specifice va fi facuta de catre un specialist, care va selecta echipamentele si accesoriile in functie de tipul de lucrari efectuate zilnic de catre angajati.
MaboInvest.ro asigura o gama diversificata de produse pentru protectie respiratorie, precum si accesoriile aferente:

Semimasti particule: sunt disponibile in design-ul clasic in forma de cupa, pentru acoperirea zonei nazale si a gurii, oferind protectie la substante solide non-toxice – pulberi, aerosoli, praf, ceata, fum. Forma pliabila si cu greutate redusa asigura concomitent protectie, eficienta si confort.
Gama comercializata de magazinul online include semimasti particule cu supapa, dar si semimasti particule fara supapa. Varianta cu supapa este un tip de semimasca particule care faciliteaza respiratia, gratie supapei care permite respiratia, evitandu-se formarea condensului pe ochelarii de protectie componenti echipamentului.
Domeniile in care pot fi utilizate: agricultura, prelucrarea metalului, metalurgie, siderurgie, constructii, ceramica, industria farmaceutica, industria auto.

Semimasti filtre: intra in categoria semimastilor reutilizabile, care nu necesita intretinere speciala si sunt confectionate din cauciuc EPDM, proiectate sa utilizeze doua filtre laterale cu montare de tip baioneta. Asigura protectie respiratorie impotriva vaporilor organici, gazelor acide si gaze anorganice.
Acestea sunt recomandate in toate mediile unde se lucreaza cu vopseluri traditionale, in industria auto, aeronautica, si constructii navale, industria chimica, fabrici si ateliere care produc si utilizeaza cerneluri, adezivi, vopseluri, industria rasinilor, curare cu acid, decapare metale, gravura metalica. Semimastile cu filtre sunt utilizate si in agricultura, in momentul aplicarii pesticidelor si fungicidelor fara amoniac, pentru lucrarile de dezinsectie, dar si in curatatorii chimice.

Masti: sunt recomandate in mediile in care semimastile cu filtre sau cele impotriva particulelor nu asigura protectia lucratorilor. Astfel, mastile integrale confera protectie totala a fetei in mediul de lucru cu gaze si particule toxice. Sunt prevazute cu garnitura din silicon pentru adaptarea faciala si monobloc frontal alcatuit din membrana fonica si valva de exhalare din silicon, pentru asigurarea respiratiei.

Filtre: fac parte din gama accesoriilor aferente mastilor si semimastilor, care trebuie inlocuite periodic pentru protectia si eficienta utilizarii.

MaboInvest.ro va ofera gama completa si diversificata pentru achizitionarea de articole pentru protectie respiratorie

Compania MaboInvest este specializata in furnizarea de echipamente pentru protectie la locul de munca in cadrul companiilor prestatoare de servicii si produse din urmatoarele domenii: constructii, industria farmaceutica, industria chimica, auto, fabrici de vopseluri si toate aplicatiile acestora.

Vizualizarea produselor pe magazinul online www.maboinvest.ro poate fi facuta facil datorita meniului structurat pe categorii si subcategorii. Compania asigura servicii de consultanta pentru achizitionarea de articole pentru protectie respiratorie, iar in cazul in care nu gasiti produsele cautate pe site, comunicati-le reprezentantilor MaboInvest tipul de articol necesar.

Contact:
Telefon – 0332 102 352 / 0740 253 570
Mail – office@maboinvest.ro / comenzi@maboinvest.ro
Adresa – Strada Aleea Vasile Alecsandri, Nr.4, Iasi.

Leave a Reply

Theme by Anders Norén