Utile

Asigurarea sanatatii – bani albi pentru zile negre

Sanatatea este ca banii, niciodata nu vom avea cu adevarat idee de valoarea sa pana cand o vom pierde.

                                                                                                             Josh Billing

 

Teoria o stim cu totii, problemele sunt cand vine vorba sa trecem la fapte… Desi cei mai multi oameni se nasc sanatosi tun, nu fac nimic sa isi protejeze sanatatea. Sa isi asigure viitorul, mai bine zis, caci fara sanatate nu exista viitor.

Daca nu ne doare nimic, suntem sanatosi tun, asta credem, nu? Dar lucrurile nu sunt deloc asa: exista boli care „nu dor”, iar cand se intampla asta poate fi deja prea tarziu. Si atunci vin si va intreb: de ce nu ne asiguram sanatatea atunci cand suntem sanatosi si putem sa ne gandim la viitor?

Asa cum vara ne facem sanie si iarna car, tot asa atunci cand suntem sanatosi si avem venituri stabile ar trebui sa incheiem o asigurare medicala , privata de preferat.

Ce este o asigurare de sanatate?

Pe scurt, asigurarea de sanatate reprezinta protejarea sanatatii, fiind o investitie in viitor. In vremurile pe care le traim e clar ca o astfel de asigurare a devenit o necesitate, incetand sa mai fie un lux, cum multa vreme a fost perceputa.

De ce sa alegi un plan de asigurare de sanatate?

Cand te gandesti cate boli noi au aparut in ultimele decenii, cat de mare este stresul cotidian(stresul nu face casa buna cu sanatatea) si cat de putin timp ne ramane pentru a ne ocupa de noi insine(pentru ca muncim tot mai mult), inevitabil te gandesti ca pericolele pandesc la tot pasul si ca iti poti pierde sanatatea in orice moment. Din momentul in care constientizezi acest lucru, urmatorul pas firesc este sa iei masuri, iar o asigurare de sanatate privata este cea mai buna solutie.

Din propria experienta stiu ca pierderea sanatatii este cel mai groaznic lucru posibil. Practic, viata iti este intoarsa pe dos si nu te mai poti bucura de nimic. Si nu doar tu esti cel afectat, ci toti cei dragi care sufera pentru tine. Eu sunt omul faptelor si imi place sa fac planuri de viitor. Ca cele mai multe imi vin cand pun capul pe perna, asta e partea a doua… Dar nu pot adormi pana cand nu stiu ca am rezolvat ceea ce mi-am propus si pana nu imi stabilesc noi obiective. Asa m-am hotarat recent ca nu ar fi rau sa inchei o asigurare medicala. Paza buna trece primejdia rea, corect?

O asigurare medicala nu tine boala la distanta, insa in situatiile neprevazute imi poate fi un sprijin de nadejde si ma poate ajuta cu acoperirea platilor pentru serviciile medicale. Bani albi pentru zile negre, asa vad eu asigurarile medicale. Fie ca imi voi lua o asigurare prin intermediul angajatorului, fie ca o voi face pe cont propriu cert este ca o voi face! Pentru linistea mea si a celor dragi voi alege un plan de asigurare medicala.

Am realizat ca in momentele de criza, cand ajungi sa ai o problema medicala(sau cineva din familie) iti doresti cea mai buna ingrijire medicala posibila. Vedem tot mai des situatii in care un pacient poate primi ingrijirea potrivita la un centru medical sau un spital din afara tarii. Primul lucru la care ne gandim cu totii sunt costurile mari, uneori imposibil de acoperit de familie. Aici intervine asigurarea medicala internationala cu care m-au convins specialistii de la MediHelp International si care acopera integral cheltuilelile de spitalizare(inclusiv pentru interventii chirurgicale)

MediHelp-logo-2012-298x300
Planurile de asigurare cu acoperire internationala MediHelp International  imi garanteaza accesul la orice spital sau clinica medicala din lume. Cu majoritatea spitalelor asiguratorul are contracte directe, dar chiar si pentru cele care nu se afla pe lista MediHelp International  poate intermedia plata facturilor de catre asigurator. E mare lucru pentru mine, pentru ca in momentele in care as avea probleme singura mea grija ar trebui sa fie cum sa imi revin mai repede si sa ma intorc acasa, nu facturile de achitat…

Fereasca Dumnezeu de boli grave, dar e bine de stiut ca asigurarile MediHelp International  le acopera si pe acestea: cancer, boli cronice, transplanturi. Ma gandesc cu groaza prin ce trece un pacient care afla un diagnostic crunt. E o lupta grea in care ai nevoie de tot sprijinul din lume, atat afectiv, cat si financiar.

Foarte mult in luarea deciziei pot cantari si celelalte beneficii ale asigurarii MediHelp International : servicii de urgenta si asistenta 24/7, acoperirea cheltuielilor in ambulatoriu si chiar evacuare aeriana. Punand la socoteala si experienta de 15 ani pe piata asigurarilor, e lesne de inteles ca prefer calea batatorita cand vine vorba de sanatatea mea si a familiei mele.

Planul MediHelp Superior  este cea mai inalta treapta pe care o poate atinge o asigurare. Cu o limita de acoperire a politei de pana la 2,5 milioane €, beneficii pentru transplant de pana la 250.000 € si posibilitatea de a alege tara in care doresc sa beneficiez de ingrijire medicala si tratament, acest plan este ideal, acoperind o gama larga de nevoi.

E timpul sa pun ideile in practica si sa imi pun viitorul la adapost. E timpul sa inchei o asigurare de sanatate! Tu o vei face?

*Articol scris pentru SuperBlog 2o14

2 Comments

  1. Deocamdata am asigurare de sanatate la CAS …cam greu cu banii astia,as avea si eu nevoie de o astfel de asigurare mai ales acum cand bolile au venit si nu mai pleaca 🙁

    • Comment by post author

      Ana Naghi

      Eu mi-am propus(si cand imi pun ceva in cap 🙂 ) sa incheiem si o asigurare privata. Doamne-fereste sa ai nevoie de ea, dar mai stii? Si mai bine fac un efort cat pot(sunt tanara si salariata). Stiu cum e cu banii astia putini…

Leave a Reply