Diverse, Utile

Aventura studentilor departe de casa

camera camin

 

Desi a inceput de ceva vreme facultatea, studentii inca isi cauta electrocasnice ieftine, mai ales frigidere. Pe Facebook, pe grupurile dedicate studentiilor, vei vedea cat de multe lume cauta un frigider numai bun de pus in camin. In acesta perioada toata lumea vinde si cumpara electrocasnice in apropierea caminelor, ba mai mult, altii spun ca extista si o mafie a frigiderelor, ca unii au facut o afacere din asta, si ca si femelie de servici sunt implicate.

Camerele de camin sunt mici, si fiecare incearca sa folosesca cat mai eficient spatiul din camera. Un frigider e necesar, mai vrei sa ai un cuptor cu microunde sa iti poti incalzi mai rapid toate acele bunatati primite de acasa, mai vrei un toaster sa iti poti pregati un sandwich delicios in diminetile cand te grabesti, sa nu lesini pe la cursuri. Cam asta isi doresc studentii cand vine vorba de electrocasnice, de minimul necesar, iar electrocasnicele ieftine sunt prima lor optiune. Daca stiu sa caute bine, pot gasi ceea ce isi doresc.

Apoi vine randul sa isi organizeze cat mai bine spatiul, sa il organizeze astfel incat totul sa incapa si camera sa nu para incarcata si dezordonata. La inceput toata lumea incerca sa isi aranjeze lucrurile cat mai atent, dar acest obicei se pierde pe parcurs, si la un moment poate deveni destul de dezordonat. Apoi vine faza cu frigiderul cand mori de foame si cauti disperat ceva. Gasesti borcane cu zacusa, dar observi ca e stricata, caserolele cu mancare mucegaita si apoi iti pare atat de rau nu le-ai mancat cand au fost proaspete. S-ar putea ca atunci unii sa curete frigiderul, dar multi nu prea se deranjeaza.

Sa fii student e destul de greu. Parintii nu iti dau suficient de multi bani, iar majoritatea ti se duc pe mancare si iesiri in oras. Incerci sa economisesti dar mancarea iti da cele mai multe batai de cap. De fiecare data astepti cu nerabdare pachetul de acasa, dar se termina prea repede si iar ramai fara bani, si iar o iei de la capat.

Si dupa ce in fiecare luna ti-ai impus sa nu iesi atat de mult, sa treci si pe la cursuri, sa mai economisesti, vine vacanta si te trezesti ca trebuie sa faci bagaje si sa pleci acasa. Atunci incepi sa arunci o gramada de lucruri, sa impachetzi astfel incat sa iti incapa toate lucrurile prin trollere si geamantane. Esti putin nostalgic dar stii ca in toamna o vei lua de la capat, vei sta cu pumnii incrucisati sa prinzi un loc in camin, apoi vei cauta cu siguranta electrocasnice ieftine, vei spera sa ai colegi de treaba si vei incepe din nou aventura de a fi student intr-un oras departe de casa.

2 Comments

  1. kamy camelia

    Am fost si eu studenta ptr un an jumate,nu am reusit sa o termin,lipsa de bani ce sai faci,plus ca eram suparata pe ai mei ca nu mau lasat sa merg in alt oras la facultate,si am renuntat…dar in perioada cat am fost studenta nu am avut probleme de astea,stateam acasa la mine ,dar fratii mei au stat toti la camin la facultate si inca stau,dar drept sa iti spun nu stiu daca pregatesc ei mancare sau mananca la cantina,nu iam intrebat niciodata 😉

  2. Nicolae claudia

    De la 19 ani mi-am luat viata in maini. Am terminat liceul, si mi-am cautat de munca. Singura mi-am platit facultatea, masterul…si da, e grea viata de student..ma refer aici cu banii 🙂

Leave a Reply