Lumea din ziua de azi e innebunita dupa bani si fiecare dintre noi se gandeste cum sa obtina o sursa de venit in plus. In ultima vreme in Romania, oamenii si-au indreptat atentia spre afin, iar plantatiile de afini sunt din ce in ce mai populare deoarece aduc un profit frumusel in buzunarele investitorilor.
Fructe mici si acrisoare, afinele sunt printre cele mai rezistente fructe si sunt foarte usor de intretinut. Cu o productivitate mare, culturile de afini sunt din ce in ce mai cautate datorita faptului ca exista piata de desfacere, atat in tara dar si in strainatate.
Afinele sunt foarte cautate si sunt folosite atat pentru a fi consumate, dar si pentru industria farmaceutica. Astazi, dulceata de afine din fructe bio are un pret foarte mare, ceea ce ne demonstreaza ca o investitie intr-o cultura de afini poate fi profitabila.
De ce ar trebui sa alegem o investitie in plantatiile de afini?
Afinii sunt plante extrem de rezitente la boli, si intretinute corespunzator pot reprezenta o sursa productiva pentru aproximativ 40-50 de ani. In plus, acestia necesita o ingrijire minima pentru o productivitate ridicata. Sunt rezistenti la boli si sunt foarte rare cazurile in care sa se piarda o recolta datorita bolilor sau daunatorilor.
Afinele sunt niste fructe foarte cautate atat in tara cat si in strainatate. Fructelele de afin sunt trimise catre export si mai apoi se intorc in tara sub forma de gemuri sau siropuri. Avantajul acestei investitii este faptul ca in Romania acest fenomen incepe doar acum sa ia amploare si concurenta este destul de mica.
Inainte de a te decide in aceasta privinta, trebuie realizat un plan de afaceri. O investitie pentru o cultura cu afini poate ajunge la 17.000 – 18.000 de euro, datorita faptului ca arbustii pot costa pana la 12.000 de euro. Aceasta este o investitie pe termen lung, iar costurile se recupereaza intr-un timp scurt. Astfel, la o productie medie de 13 tone pe hectar, se poate obtine anual un venit de peste 20.000 de euro. Totusi din acestea trebuie scazute cheltuielile necesare intretinerii plantatiei si cele ce tin de recoltarea productiei, in jur de 6.000 de euro. La un calcul simplu putem spune ca o plantatie de afini poate aduce un profit considerabil.
Cultivarea afinului reprezinta una din cele mai profitabile investii in agricultura pe suprafete mici. Productivitatea mare, rezistenta la boli dar si cererea mare de pe piata faca ca o cultura de afin sa fie una dintre cele mai profitabile investitii, cu o cifra de afacere mare.
kamycamelia
In ziua de azi cand de munca nu prea se gaseste sau ce se gaseste e prost platit ,lumea se decide sasi investeasca bani in o afacera profitabila ptr ei si fac bine,eu una ma bucur cand vad asa persoane ,bravo lor si sa ii ajute Dumnezeu sa ai aiba succes
Mihaica Iuliana
Buna idee. Chiar si eu ma gandeam sa investesc in ceva agricol…si asta voi face pe viitor. Poate voi incerca sa iau si ceva fonduri europene pt a realiza acest vis si cu siguranta ne vom straduii. In sistemul nostru financiar si piata noastra de munca nu poti avea incredere si nu poti spera niciodata la ceva mai bun pe viitor.
Anamaria Ardeleanu
Auzisem de investitii in plantatii de catina, levantica sau livezi de nuci ori aluni insa de afin chiar nu stiam. Ii admir pe cei care au curajul sa se incumute intr-un asemenea proiect si sper sa aiba succes.
Rotaru Gabriela Tatiana
Buna idee,nu stiam ca sunt plantatii de afini.Cine se incumeta sa faca asa ceva castiga bani frumosi dar si investeste.
Nicolae claudia
Si mie mi-ar placea o astfel de afacere..mai ales ca iubesc afinele