Utile

Benzile LED – cum alegem aceste solutii moderne pentru iluminat

ledia

Tehnologia LED este deja arhicunoscuta pentru eficienta, fiabilitatea si versatilitatea ei, iar benzile cu LED sunt si ele din ce in ce mai populare. Ele incep sa inlocuiasca incet incet multe dintre solutiile clasice de iluminat. Din ce in ce mai multi oameni aleg banda LED pentru diverse aplicatii, cum ar fi vitrine de magazine, mobilier pentru casa, scafe, cluburi, restaurante, baruri, cabane, pensiuni, etc.

Benzile pentru iluminat au avantajul ca poti fi aplicate in aproape orice loc in care se doreste obtinerea unei ambiante placute, pentru ca se stie ca tipul de iluminat ales este secretul obtinerii acestei ambiante, una care sa se potriveasca cu starea ta de spirit.

Cand cumperi o banda LED trebuie sa tii cont anumite detalii: pentru ce o vei folosi, cu cate leduri sa fie banda, ce model de led foloseste, orientarea ledurilor pe banda, culoarea benzii, ce sursa de alimentare si ce tensiune de alimentare sa aiba, daca are protectie pentru umiditate si ce tip de controler va fi folosit (de exemplu, se poate controla intensitatea luminoasa, se pot schimba culorile sau se pot folosi alte functii oferite de controler). Trebuie sa acorzi atentie intensitatii luminii si gradului de control pe care il are banda LED pe care o cumperi, astfel incat sa iti satisfaca toate cerintele.

Modelul de LED  folosit este important, pentru ca acesta poate sa determine intensitatea luminoasa. Un alt factor important pentru intensitatea luminoasa este numarul de leduri. In ceea ce priveste tensiunea de alimentare, ea poate fi in general de 220 volti, 24 volti sau 12 volti. Alegerea se face in functie de optiunile pe care le ai in ceea ce priveste alimentarea, in locul in care vrei sa instalezi banda.

Benzile cu LED iti asigura decorul ideal atat pentru interior cat si pentru exterior. Ele se pot instala pe orice tip de suprafata si se muleaza pe supratelele pe care sunt instalate, astfel incat sa nu modifice aproape deloc aspectul lor. Culoarea poate fi aleasa in functie de mediul in care benzile LED sunt instalate.

Acum ca stii unele detalii despre cum sa alegi o banda LED, gasesti toate tipurile de banda in magazinul ledia.ro. Viziteaza magazinul si alege modelul de banda de care ai nevoie.

6 Comments

 1. stoica claudia

  Foarte util acest articol, multumim frumos

 2. Mirela Nenciu

  Interesant articolul!Imi place culoarea casei din imagine foarte tare

 3. ghelbere elena

  Sa stii ca imi este de folos acest articol din care am aflat multe lucruri pe care nu le stiam.

 4. Rox

  Casuta mea de vis va fi dotata, cu siguranta, cu benzi LED. 😛

 5. Andreea Grecu

  Doamne, aceste leduri în casa mea ar arata perfect pentru gusturile mele, atât în interior cât și în exterior! O casa de vis. Pentru mine produsele de iluminare sunt printre principalele lucruri ce mă interesează când vine vorba despre decorul sau necesitatea unei case, iar aceste leduri le completează pe ambele. Necesare dar și frumoase. ✔

 6. Andutu Alex

  Produsele de iluminat sunt foarte interesante cat in exterior cat si in interior.Super articol

Leave a Reply