Utile

Camerele de supraveghere, prieteni la nevoie!

A investi in camere de supraveghere e mai mult decat o idee buna – in anumite situatii neplacute, poate fi chiar o idee salvatoare! Iar daca nu stiti de unde sa vi le procurati, accesati urmatorul link: http://www.comod.ro/camere-de-supraveghere-exterior. Este site-ul celor de la Comod.ro, un magazin virtual unde veti gasi camere de supraveghere de calitate, produse de firme cum ar fi Hikvision, Dahua sau Veyo, la preturi cat se poate de decente (cele mai ieftine costa doar 49 de RON).

Nu numai marile corporatii si institutiile de stat achizitioneaza sisteme de supraveghere, ci si firmele mici, magazinele de cartier, microintreprinderile, scolile, primariile (chiar si de catre cele din mediul rural), ba chiar si persoanele particulare preocupate de siguranta locuintei lor. Si nu doar cei „cu dare de mana”, care stau la vila, isi instaleaza echipamente de supraveghere, ci si asociatiile de locatari din blocurile de locuinte. Din ce in ce mai multa lume se convinge ca „este mai usor sa previi decat sa combati” (dupa cum spun atat medicii, cat si criminalistii). De altfel, experienta a demonstrat ca instalarea unor sisteme de supraveghere video poate scadea rata de infractionalitate cu pana la 80%, dupa cum rezulta din statisticile publicate in ultimele decenii in mai multe tari ale lumii.

Desi doar in ultimul timp folosirea camerelor de supraveghere s-a generalizat, datorita scaderii spectaculoase a pretului de cost, dispozitivele de acest gen nu sunt deloc noi – au deja istorie! Primul sistem de supraveghere cu camere video a aparut in timpul celui de-al doilea Rozboi Mondial, fiind creat la cererea lui Werner von Braun, care avea nevoie (la Peenemunde, o baza secreta situata pe o insula din Marea Baltica) de un sistem eficient pentru a supraveghea lansarea rachetelor V2. (Dupa cum se stie, von Braun si-a folosit mai tarziu experienta acumulata in timpul ultimei conflagratii mondiale pentru a crea rachetele Saturn, fara de care nu ar fi putut exista programul spatial Apollo). Creatorul sistemului de supraveghere video de la Peenemunde a fost inginerul german Walter Bruch. Si el avea sa-si fructifice experienta dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, in calitate de angajat al companiei Telefunken: a creat sistemul de televiziune color PAL.

In loc de incheiere: siguranta personala si a bunurilor dumneavoastra este o problema cat se poate de serioasa, nu o neglijati!

Leave a Reply