Utile

Cat de mult conteaza ambalajul in cazul comenzilor online?

banda adeziva personalizata

In ultimii ani comenzile din magazinele online au cunoscut o crestere spectaculoasa. Majoritatea magazinelor aleg sa trimita produsele catre clientii lor prin curier, astfel ca nu mai trebuie sa ne surprinda faptul ca timpul de livrare e tot mai scurt. In ceea ce priveste modul de ambalare a unui colet, am observat cateva tendinte generale la care se aliniaza tot mai multe magazine care isi respecta clientii: coletele din carton rezistent sunt sigilate cu banda adeziva personalizata, iar produsele din interior sunt protejate cu folie cu bule.

Recent am plasat doua comenzi: carti, respectiv o serie de produse naturiste, atat alimentare, cat si produse de ingrijire corporala. Produsele din cea de-a doua categorie sunt ambalate atat in pungi de plastic, cat si in flacoane si recipiente de sticla, deci exista riscul ca o parte dintre ele sa nu ajunga intregi la mine si ar fi fost pacat sa deschid un colet cu produse varsate si amestecate. Insa nu a fost cazul, pentru ca magazinul al carui client sunt de ani buni din motive lesne de inteles isi respecta clientii. Absolut fiecare produs a fost ambalat individual in folie cu bule care sa protejeze, astfel incat nu a avut loc niciun accident nedorit. Toate produsele au ajuns intregi si nevatamate.
Desi pare un lucru nesemnificativ la o prima vedere, va asigur ca modul in care un produs este ambalat conteaza enorm. O spun din proprie experienta, patita fiind de multe ori. De exemplu, aragazul comandat la un magazin renumit a ajuns “accidentat” rau si bineinteles ca fiind un produs asa mare, nici vorba sa pot desface eu singura coletul si sa verific pe loc. Bineinteles ca mi-a parut rau, vorbim totusi de un obiect valoros, care este expus si orice defect se vede. Iar cand dintr-un colet de 12 borcane de miere au ajuns intregi doar 8, iarasi nu pot spune ca am fost incantata.
Sunt doar doua exemple de experiente neplacute care mi-au lasat un gust amar, dar credeti-ma ca altfel apreciez acum un colet ambalat cu grija, din respect pentru mine, clientul. Oare cele doua magazine care au expediat coletele de care va spuneau nu au auzit de folie cu bule, de solutii de ambalare eficiente si sigure? Nu costa mult, dar fac toti banii! Exista firme specializate in ambalaje, asa cum este de exemplu Ambafin Grup, o firma cu peste 20 de ani de experienta in domeniu, care sunt de real folos tuturor celor care isi doresc solutii de ambalare. Le-as recomanda celor care inca nu pun pret pe ambalare sa le treaca pragul virtual si sa se informeze.

Un alt aspect despre care aminteam mai devreme este cel al sigilarii pachetelor cu banda adeziva personalizata. Spre deosebire de folia care are rolul de a proteja produsele, aceasta are menirea de a oferi coletului un aspect profesionist, de lucru facut cu grija, pe de-o parte si de amprenta personala a brandului, pe de alta parte. Poate unii clienti nu pun pret pe acest detaliu, dar personal consider ca e mult mai elegant acest mod de prezentare si e placut sa primesti curierul si sa te bucuri la vederea benzii personalizate, stiind de unde a sosit pachetul.

In concluzie, orice magazin online care isi respecta clientii trebuie sa bifeze, atunci cand vine vorba despre ambalarea coletului, de doua aspecte importante: la exterior conteaza prima impresie, iar o banda adeziva personalizata cu logo-ul firmei este potrivita, iar la interior produsele trebuie protejate suficient de bine cu o folie cu bule astfel incat sa nu se deterioreze in timpul transportului. Un client multumit este cea mai buna reclama, asa se spune, iar eu as mai adauga ca un client satisfacut va reveni negresit cu o noua comanda.

Leave a Reply