Utile

Cauti cea mai buna solutie de incalzire a caminului tau? Vezi care sunt punctele forte si cele slabe ale centralelor termice pe lemne si pe gaz

Atunci cand alegem echipamentele de incalzire a temperaturii ambientale, cea mai des intalnita intrebare este legata de tipul de combustibil pe care urmeaza sa il alegem. Primele locuri in randul centralelor termice sunt ocupate de cele pe baza de combustibil solid, respectiv de combustibil electric sau gaz metan. Si fiindca, de cele mai multe ori, varianta finala este foarte greu de stabilit, magazinul online Inicinstal vine in intampinarea viitorilor clienti cu cateva informatii ajutatoare pentru a alege corect cea mai buna varianta de centrala termica. Astfel, urmeaza sa stabilim care sunt punctele forte, respectiv punctele slabe ale centralelor termice pe lemne si a celor care folosesc gazul metan.

 

Cauti cea mai buna solutie de incalzire a caminului tau? Vezi care sunt punctele forte si cele slabe ale centralelor termice pe lemne si pe gaz

Combustibili ieftini, putere de producere a caldurii diferita

Daca luam in considerare atat centralele pe gaz, cat si cel pe lemne, ambele functioneaza pe baza de un combustibil ieftin si pe care il putem gasi cam in orice parte a tarii. In schimb, daca lemnul poate fi transportat oriunde si poate fi folosit de orice consumator, atunci cand vorbim despre gaz metan, acesta nu este prezent in toate partile tarii sau nu exista o retea extinsa peste tot in Romania. Acesta este un prim punct forte al centralelor termice pe lemn, acela ca materia lor prima poate fi gasita oricand si oriunde. Pretul combustibilului solid poate fi adesea mai scazut decat in cazul gazului metan, fapt ce poate deveni un atu si un punct forte pentru centralele pe lemne.

Desigur, atunci cand urmeaza sa alegem varianta finala de centrala termica, este bine sa mai luam in considerare si costul pe care il implica instalatiile centralei, durata lor de viata, dar si usurinta in operare a dispozitivului. Luand in calcul ultimul criteriu, centralele termice pe baza de gaz metan sunt mai usor de utilizat, asta pentru ca nu necesita, ca in cazul celor pe lemn, incarcari dese cu combustibil sau caratul paletilor de lemn pana la locul in care este pozitionata centrala.

Daca in cazul centralei termice pe baza de lemne, vorbim despre o putere de producere a caldurii foarte mare, acest considerent este valabil si in cazul centralelor care functioneaza pe baza de gaz metan, insa aceasta putere poate fi controlata, astfel incat sa se obtina un tiraj natural, unul fortat, in condensatie sau cu preparare instanta de apa calda menajera sau cu un boiler. Astfel, daca urmeaza sa optezi pentru o centrala termica pe baza de lemne, chiar daca instalatia ocupa mai mult spatiu, aceasta va avea o performanta de incalzire a spatiilor interioare mult mai mare decat in cazul gazului metan si o structura mult mai complexa.

Cauti cele mai bune oferte de centrale termice pe lemne? Inicinstal este solutia

Daca esti in cautarea celor mai bune solutii de incalzire a spatiilor interioare, dar si preturi adaptate oricarui buget, vino in magazinul Inicinstal si vei gasi cele mai bune si performante centrale termice pe lemne. Daca esti interesat mai ales de accesoriile cu care vin la pachet aceste echipamente, dar si calitatea ireprosabila a acestora, nu iti ramane de facut decat sa comanzi online, din magazinul web Inicinstal, centrala care raspunde celor mai multe dintre nevoile tale. Incalzeste-ti caminul doar cu cele mai performante echipamente termice!

Leave a Reply