Alimentatie

Ce accesorii si ustensile iti trebuie pentru a pregati prajituri si produse de patiserie

Produsele de cofetarie si patiserie sunt iubite de toata lumea, adulti si copii deopotriva. De aceea, atat gospodinele, cat si firmele specializate se axeaza tot mai mult pe realizarea unor retete sofisticate si gustoase, astfel incat sa multumeasca pe toata lumea. Pe langa pricepere si ingrediente bune, mai este nevoie sa ai si echipamente de calitate si variate. Vorbim nu numai de forme pentru prajituri, ci si de recipiente, mixere si asa mai departe. Pentru a te echipa cat mai bine si cat mai corect, am intocmit o lista cu accesorii esentiale pentru patiserie. De la ustensile mici la echipamente mari, ne-am gandit la toate. Aici, nu exista gadgeturi, doar instrumente care te vor face sa castigi precizie, confort si siguranta.

1. Un cutit ascutit si util

Cutitul este un element de baza in patiserie, ca in orice alta ramura a gatitului. Cu el tai fructe, unt, ciocolata si orice alt ingredient. Poti taia aluatul si asa mai departe.

2. O spatula din silicon

Acesta este unul dintre accesoriile esentiale ale cofetarului sau patiserului. O alegem din silicon flexibil pentru rezistenta sa si pentru capacitatea de a ajunge pe marginile tuturor recipientelor tale. Evita modelele de slaba calitate, de la magazine nespecializate, care se topesc la contactul cu temperaturi ridicate. Investeste in spatule profesionale.

3. O pensula alimentara

Nu este acea pensula pe care ai folosit-o pentru a zugravi dormitorul! Pentru a unge o prajitura sau un aluat in mod corespunzator sau pentru a aplica o glazura, utilizeaza o pensula alimentara si asta va face toata diferenta.

4. O sita

O sita cu tambur din otel inoxidabil, cu funduri interschimbabile este perfecta pentru a cerne faina sau altceva. Astfel, nu vei gasi resturi in prajiturile tale.

5. Un tel

Telul din otel inoxidabil este un instrument elementar, simbol al produselor de patiserie. Telul iti va permite sa bati albusuri de ou sau sa amesteci uniform preparatul. Telul este un must have. Alege un model care sa se potriveasca bine in mana.

6. Un set de duze

Exista o varietate foarte mare de duze care iti va permite sa creezi un numar infinit de forme si sa oferi un design deosebit desertului. Singura limita aici este imaginatia ta.

7. Forme pentru prajituri

Nu poti sa faci prajituri fara formele necesare. Pe piata se gasesc diverse forme pentru prajituri, de diverse marimi. Exista forme metalice (speciale pentru biscuiti) sau forme din silicon (speciale pentru briose). Formele din silicon castiga din ce in ce mai mult teren datorita modului in care se coc prajiturile, usurintei cu care poti scoate prajiturile din ele, dar si pentru ca se curata extrem de rapid.

8. O tava de inox

Tava de inox este esentiala pentru a coace prajiturile si unele balturi. In general, aceasta se foloseste cu folie de copt sau tapetata cu unt si faina. Indiferent de modul in care o folosesti, tava trebuie sa fie de calitate si suficient de incapatoare.

9. Forma pentru cozonaci

Checurile si cozonacii sunt nelipsiti din patiseria romaneasca, asa ca nu poti sa nu ai in bucatarie aceste forme speciale. Ele fac parte chiar si din arsenalul celei mai umile bucatarii.
Acestea sunt doar cele mai elementare ustensile si forme pentru a face prajituri si produse de patiserie. Desigur, mai ai nevoie de un mixer, cantar si asa mai departe. Insa, daca incepi cu accesoriile de mai sus, deja poti face prima ta prajitura.

Leave a Reply

Theme by Anders Norén