Utile

Ce ar trebui sa stie toti soferii de autoturisme Renault, proprii sau de inchiriat

Orice sofer al unei masini Renault poate incerca un sentiment de mandrie cand se urca la bord, aceasta marca fiind una dintre cele mai vechi si cunoscute. Infiintata in 1898, compania celor trei frati din familia Renault avea sa reprezinte centrul interesului pentru generatia lor si cele urmatoare, afacerea cu textile a parintilor fiind abandonata.

Primul automobil Renault a fost Renault Voiturette 1CV, vandut imediat dupa ce Louis l-a testat in cadrul unei curse de masini, singura modalitate de promovare a companiei la vremea respectiva. Fratii Louis si Marcel au luat parte la concursuri organizate la Paris-Trouville, Paris-Rambouillet, Paris-Ostende etc. conducand automobile fabricate de ei. Dupa ce Marcel a murit intr-un grav accident cu inca alte 15 victime, iar cursa a fost anulata, Louis a renuntat sa ia parte ca sofer la alte competitii, preferand sa angajeze piloti profesionisti.

Ca inovatii, Renault se poate lauda cu fabricarea primelor sedanuri, precum si cu inventarea turbosuflantei. De asemenea, inainte de izbucnirea Primului Razboi Mondial, s-a ocupat de construirea de taximetre, autocamioane si autobuze, trecand apoi la producerea de avioane si vehicule militare (de pilda tancul FT-17 folosit de trupele americane in 1918), ambulante etc.

Ca particularitate, premergator Primului Razboi Mondial, vehiculele Renault se distingeau printr-un design aparte avand radiatorul montat in spatele motorului. Dupa razboi, radiatorul a fost instalat in fata motorului, la toate modelele Renault. Sigla sub forma de romb de pe capota motorului, asa cum o cunoastem astazi, a fost creata in 1925.

Modelul de succes Renault Clio alaturi de Renault Megane, prima masina din lume care a bifat 4 puncte la testele de siguranta EuroNCAP, se numara printre masinile economice si de familie preferate de multi europeni. Puteti opta pentru serviciul de rent a car ieftin Renault Clio in Bucuresti printr-o simpla rezervare online sau telefonica!

Uzina Dacia din Romania s-a numarat printre filialele fondate de Renault in Estul Europei.

Compania Renault se bucura de o experienta bogata acumulata in cei peste 50 de ani de existenta, putand efectua diverse studii in materie de accidentologie si biomecanica. Drept dovada a performantei la care s-a ajuns, constructorul Renault ocupa locul 1 la crash-testele EuroNCAP cu un maxim de 5 stele.

In concluzie, posesorii de autoturisme Renault si soferii de masini de inchiriat Renault se vor bucura de deplasari placute, in conditii optime de siguranta in oras sau la drum lung.

2 Comments

  1. ghelbere elena

    Ne-ai facut o adevarata incursiune in istoria Renault.

  2. Gradinariu Madalina

    imi plac modelele lor. As opta pentru in Renault daca as avea ocazia

Leave a Reply