Diverse, Utile

Ce tipuri de soluții software există și de ce sunt necesare pentru un business de succes?

Evoluția tehnologiei are efecte incontestabile asupra fiecărui mediu de afaceri, astfel că schimbările prin care businessurile din toate domeniile trec, în această eră a internetului, impun găsirea unor soluții tot mai complexe pentru gestionarea cât mai eficientă a activităților din companii.

Astfel, se recurge la implementarea unor soluții software care au ca scop principal optimizarea workflow-ului și creșterea productivității echipei, iar aceste aplicații sunt oferite de firmele IT care oferă dezvoltare software la comandă, prin soluții personalizate în funcție de nevoile fiecărui business.

Tipuri de soluții software:

Așadar, la experții IT din firmele software trebuie să apelați atât dacă aveți nevoie de un simplu site de prezentare sau de un magazin online, cât și dacă doriți ceva mai complex, precum:

● Sisteme de raportare
● Platforme de asigurări
● Sisteme de tip CRM
● Soluții ERP
● Sisteme de ticketing
● Aplicații de brokeraj

Ce avantaje oferă soluțiile software unei companii?

Mai întâi de toate, cel mai important este să identificați acele aplicații web care se potrivesc nevoilor companiei în care activați. Există, de exemplu, soluții software care oferă avantaje precum:

➢ economisire de timp și bani în derularea procesului de afaceri;
➢ oferirea posibilității de a avea o imagine de ansamblu asupra a tot ceea ce se întâmplă în companie, pentru a interveni la timp acolo unde lucrurile nu merg așa cum ar trebui;
➢ obținerea de raportări și analize în timp real;
➢ gestionarea mai ușoară a producției, contabilității, aprovizionării etc.;
➢ coordonarea angajaților și a activităților firmei;
➢ trasabilitate și back-up pentru toate operațiunile efectuate și înregistrate în program, astfel încât datele să nu aibă cum să fie pierdute vreodată.

Tehnologii care pot fi folosite în dezvoltarea software

Așa cum spuneam, pentru că fiecare business este unic, experții IT la care apelați pentru soluții software vă vor prezenta tehnologiile care se potrivesc cerințelor și nevoilor companiei dumneavoastră.

Soft Pepper, spre exemplu, este o firmă software din București care crează aplicații și website-uri pentru businessuri din toată lumea și lucrează cu tehnologii precum:
➢ WEB API
➢ WEB SERVICES
➢ ANGUALAR JS
➢ ASP.NET MVC
➢ HTML5
➢ CSS3
➢ SSRS
➢ SIGNALR

Implementarea soluțiilor alese depinde, de asemenea, de particularitățile businessului, astfel că este nevoie de urmarea unui plan bine structurat până la dezvoltarea software propriu-zisă a aplicației.

Principalii pași prin care trebuie să treacă un proiect de dezvoltare software:

1. Analiza de business
2. Planificarea proiectului
3. Managementul proiectului
4. Dezvoltarea software propriu-zisă

În fiecare dintre acești pași, beneficiarul proiectului – așadar firma care a comandat aplicația – are un rol foarte important, astfel încât va trebui să se implice în realizarea unei customizări cât mai precise a programului, în raport cu necesitățile impuse de business și de mărimea acestuia.

De asemenea, după ce aplicația este finalizată, va fi nevoie de asistență și chiar de training de instruire pentru folosirea ei, așadar, asigură-te că firma IT care vă va ajuta cu realizarea aplicației software poate asigura și aceste nevoi. Pentru mai multe detalii despre dezvoltarea software și aplicațiile utile în optimizarea proceselor de business, vizitați softpepper.ro.

Leave a Reply