Sanatate

Cele mai importante motive pentru care sa consumam produse bio

In toate studiile si cercetarile din partea organizatiilor independente arata in mod constant ca alimentele ecologice sunt mai bogate in nutrienti decat alimentele traditionale. Cercetarile arata ca produsele ecologice sunt mai bogate in vitamina C, antioxidanti si mineralele, calciu, fier, crom si magneziu decat celelalte. Tocmai de aceea se constata o crestere a cererii pentru fructe si legume bio.

Produsele bio sunt fara toxine sau neurotoxine care dauneaza creierului si celulelor nervoase. O clasa frecvent utilizata de pesticide numita organofosfati a fost initial dezvoltata ca un agent toxic nervos in timpul primului razboi mondial. Cand nu a mai fost nevoie de aceste substante, industria le-a adaptat pentru a ucide daunatorii din culturi. Multe pesticide sunt considerate in continuare neurotoxine.

Produsele bio sprijina creierul si organismele in crestere ale copiilor. Organismul copiilor in perioada de crestere este mai afectat de toxine decat se intampla in cazul adultilor. Alegerea organica ajuta la hranirea organismului fara expunerea la pesticide si organisme modificate genetic, ambele avand o istorie relativ scurta de utilizare.

Fructele si legumele bio sunt alimente reale, nu fabrici de pesticide. Optsprezece procente din toate semintele modificate genetic (si, prin urmare, produsele alimentare care cresc din acestea) sunt concepute pentru a produce propriile lor pesticide. Cercetarile arata ca aceste seminte pot continua sa produca pesticide in interiorul corpului dupa ce au fost consumeta alimentele produse de ele! Alimentele care sunt de fapt fabrici de pesticide nu ajuta cu nimic organismul.

Mancarea ecologica este sustinuta de pamant si de fenomentele neurologice naturale. Productia ecologica de alimente a aparut acum mii de ani si este o alegere durabila pentru viitor. La polul opus productiei ecologice se afla practicile agricole moderne care distrug mediul inconjurator prin utilizarea pe scara larga a erbicidelor, pesticidelor, fungicidelor si ingrasamintelor si au provocat daune drastice mediului in multe parti ale lumii.

Alegerea de fructe si legume bio de la fermele ecologice de mici dimensiuni contribuie la ajutorul fermierilor independenti care se pot dezvolta si pot sa prospere favorizand comertul local si calitatea.

Alimentele ecologice nu sunt expuse proceselor de maturizare fortata asa cum se intampla in cazul produselor neecologice.

5 Comments

  1. Gradinariu Madalina

    E normal ca lumea sa consume produse bio. De obicei cand vreau sa mananc fructe mai intai ma interesez ca cumpar d la cineva care are pomi de mere. Iar daca nu singurele fructe pe care le cumpar mai des sunt merele si portocalele si bananele.Sunt constienta ca sunt injectate cu tot felul de chestii, insa nu putem rezista poftei

  2. Valeria Chertes

    Eu în general când merg la cumpărături caut produsele bio.

  3. ghelbere elena

    Tot ce se poate cumpar de la tara de unde cred ca produsele sunt sanatoase.

  4. Mihai Oana

    Incerc sa cumpar doar produse bio

  5. Dragomir Daniela

    Imi plac produsele bio si am inceput sa le cumpar tot mai des !

Leave a Reply

Theme by Anders Norén