Utile

Colectarea selectiva a deseurilor, o responsabilitate pentru toti

Importanta colectarii si reciclarii deseurilor este constientizata cu adevarat doar de o parte dintre noi, unii se implica si participa, din spirit civic, la diverse actiuni de voluntariat cu acest specific, indemnandu-i sa li se alature pe cat mai multi semeni, altii se rezuma la a colecta corect gunoiele pe care le produc, iar altii doar privesc cu detasare si considera ca nu sunt afectati de efectele negative ale depozitarii incorecte sau chiar aruncarii aiurea a deseurilor de tot felul.

De fapt, toti suntem afectati, atat pe termen scurt, pentru ca mormanele de gunoaie raspandite peste tot sunt o sursa de imbolnavire, cat si pe termen lung, pentru ca, daca nu procedam constant la reciclarea deseurilor vom determina amplificarea fenomenului ingrijorator de secatuire a intregii planete de materii prime si de energie, vitale pentru toti. De aceea, alaturi de institutiile cu responsabilitati in domeniul gestionarii deseurilor, putem sa respectam o serie de reguli, care nu presupun decat un efort minim, respectiv acela de a ne debarasa de gunoaie intr-un mod corect si sa le depozitam separat, asa cum prevad legile in vigoare, care indica patru mari categorii de deseuri care trebuie colectate selectiv, plastic, sticla, hartie si metal.

Aceste deseuri care provin constant din casele noastre le vom putea colecta la pubele speciale. In ceea ce priveste firmele si diversi operatori economici care produc permanent cantitati mari de deseuri, pentru o buna gestionare a acestora pot apela la companii specializate, precum Awe Compactors, ai carei profesionisti pot oferi cele mai bune solutii pentru managementul deseurilor, personalizate in functie de particularitatile si caracteristicile fiecarui proiect in parte.

De asemenea, de aici se pot achizitiona, pentru colectare si reciclare in cele mai bune conditii, echipamente performante, precum o gama larga de modele presa balotat deseuri, mici, medii, mari, pentru butoaie metalice, pentru PET-uri, pentru deseuri menajere, compactoare deseuri, presscontainere pentru deseuri menajere si pentru deseuri reciclabile, rotocompactoare pentru deseuri menajere si deseuri reciclabile, roll packere, tocatoare, perforatoare si diverse accesorii.

Utilajele si echipamentele achizitionate vor dispune, prin intermediul reprezentantei tehnice a producatorului, de servicii de intretinere, reparatii, alaturi de garantie si post garantie. Astfel, deseurile, odata ce au trecut prin aceste utilaje care le vor reduce semnificativ volumul prin functiile lor de compactare, presare, perforare, tocare, ambalate in baloti, vor fi transportate catre fabricile de reciclare, unde, prin procedee specifice, se vor transforma in produse noi, care vor ajunge pe piata.

1 Comment

  1. ghelbere elena

    De cand au aparut containerele pentru diferite deseuri nu numai ca selectez gunoiul dar l-am invatat si pe baiat sa faca la fel.

Leave a Reply