Concursuri

Concurs Econatura: castiga produse bio!

Primavara simtim cu totii nevoia sa mancam mai sanatos. E drept ca si gradina de legume si verdeturi ne ajuta. 🙂 Important ar fi sa incercam ca pe toata perioada anului sa consumam produse de calitate si sa avem grija de sanatatea noastra!

Va intampin cu o noua provocare: retete in care sa folositi doua produse sanatoase: orez bio  si linte bio.

Pentru retete  sanatoase, recomand sa pregatiti aceasta reteta cu Primeal – ECO – Orez pentru Gurmanzi „Les Minutes” si Primeal – ECO – Linte verde natur  “Les Minutes”!

 

Care sunt etapele concursului?

1. Lasa intr-un comentariu la aceasta postare o reteta pe care o pregatesti tu si care sa contina unul dintre cele doua ingrediente mai sus mentionate: orez bio/ linte bio.

2. Apreciaza paginile Econatura si Ana Naghi

3. Optional, posteaza public pe pagina ta de facebook o poza cu preparatul final, insotita de textul potrivit retetei tale:

„Pentru retete  sanatoase, recomand sa pregatiti aceasta reteta cu Primeal – ECO – Orez pentru Gurmanzi „Les Minutes” disponibil pe Econatura!

SAU

„Pentru retete  sanatoase, recomand sa pregatiti aceasta reteta cu Primeal – ECO – Linte verde natur  “Les Minutes”disponibil pe Econatura!

NU UITA SA IMI LASI LINKUL CATRE POZA PREPARATULUI!

Concurs Econatura

Vor fi acordate doua premii, astfel:

un premiu X 2 produse bio de la Econatura prin tragere la sorti(toate comentariile cu retete intra in tragerea la sorti)

Produse: Primeal – ECO – Orez pentru Gurmanzi „Les Minutes

+

Primeal – ECO – Grau natur „Les Minutes”

un premiu X 2 produse bio de la Econatura prin jurizare, dintre retetele insotite de poza(intra la jurizare numai retetele care respecta si conditia 3)

Produse: Primeal – ECO – Linte verde natur  “Les Minutes”

+

Primeal – ECO – Grau cu rosii „Les Minutes”

*Cele mai interesante retete insotite de poze vor fi publicate pe paginile mele.

 

Perioada de concurs: 10-30 aprilie. Castigatorii vor fi afisati in maxim 48 de ore.

Succes!

UPDATE:

Castigatorii celor doua premii sunt:

1. Premiul acordat prin jurizare merge la Brindusa Aluculesei .

2. Premiul ales cu Random dintre ceilalti 34 de participanti(in afara de Brindusa) merge la Nicolae Denisa.

Lista:

  1. Oprea Ion
  2. Ungureanu Gabriela
  3. Hossu Claudia
  4. Barcer Mihaela
  5. Ioana(mariposa..)
  6. Mirela Grigore
  7. Paun Loredana
  8. Bontas Cristina
  9. Latza Mariana
  10. Nicolae Denisa
  11. Lucia Cosmagiu
  12. Pomana Smaranda Nicoleta
  13. Camelia Croitor
  14. Puia Rocsana Ana Maria
  15. Corina Podocea
  16. Rosia Victoria
  17. Ramona Strajan
  18. Hossu Emil
  19. Muresan Tabita
  20. Mirela Mandreanu
  21. Adriana Elena Stanescu
  22. Sabangeanu Antoanela
  23. Flocea Ancuta
  24. Enescu Cristina
  25. Alexandra Salomeea
  26. Lautarescu Adriana
  27. Ioana Morariu
  28. Spirici Alina
  29. Lacramioara(ddoina…)
  30. Veronica Picioroaga
  31. Ioana Spuma
  32. Picincu Hobjila Viorica
  33. Asiye Asy
  34. Oana Salariu

Extragerea:

castig eco

Felicitari castigatoarelor si multumesc tuturor pentru participare!

40 Comments

  1. Lucia

    Linte cu legume
    – o ceapa
    – ardei gras rosu si ardei galben ( 1 buc de fiecare )
    – rosii in conserve sau bulion ( 1lig)
    Toate acestea se pun la calit cu o lingurita de ulei de masline dupa care se pune lintea se calesc toate acestea dupa care se pune apa cat sa cuprinda lintea si se lasa la fiert pana scade apa , daca nu e totusi fiarta mai adaugati apa si se lasa pana scade va iesi ca o zacusca bestial de buna , se pune sare si piper dupa gust
    Dovlecei impluti
    1 cana de orez bio
    1 ceapa
    Sare, piper , oregano , sos de soia 1lig
    Patrunjel verde 1leg
    Piept de pui sau curcan taiat fidelute
    Toate acestea se taie cubulete se pun la calit in ulei de masline dupa care dovlecei se taie pe lung se scobesc si se umple cu cele de mai sus calite se pun la cuptor aprox 30 -40 min
    Pofta buna !

  2. PicincuHobjila Viorica

    Linte
    Ingrediente:
    -o ceapa
    -un morcov
    -un ardei kapia
    -2catei de usturoi
    -sare
    -piper

    Ceapa si usturoiul se calesc putin, timp in care se fierbe lintea(cu putina sare);apoi se adauga morcovul si ardeiul, taiate uburi/feliute(dupa preferinta), se lasa putin la inabusit; se adauga lintea, se condimenteaza.
    La final se mai poate adauga usturoi pisat, dupa gust

  3. Pilaf de orez cu pipote si inimi este una din retele mele preferate …desi nu imi iese la fel de gustos ca al bunicii mele ,te lingi pe degete…

    Ingrediente:
    – 700 gr pipote si inimi
    – o ceapa mare taiata marunt
    – ulei 3 linguri
    – sare, piper, 2 lingurite de boia
    – o cana de orez
    – apa sa acopere carnea
    Punem la incins uleiul si calim ceapa. Punem apoi carnea si condimentele: sare, piper, boia si apa cat sa acopere carnea. Separat, pana fierbe carnea, fierbem si orezul. Cand carnea e fiarta, tragem cratita de pe foc si punem orezul fiert. E mai ok sa puneti mai multa apa peste carne daca va e teama ca nu ajunge pentru tot orezul. Foarte important e sa nu fierbeti foarte tare orezul, sa ramana boabele intacte.

    p.s. bunica-l facea in ceaun si d-aia era atat de perfect dar deh,va garantez ca este delicios si al meu 😀

  4. Salata calda de linte
    Ingrediente:
    – 200 grame de linte verde bio
    – 1 ceapa
    – 2 catei de usturoi
    – 1 morcov mic
    – 2-3 rosii uscate ,in ulei
    – sare si piper dupa gust
    – 1 lingura suc de lamaie
    – 2 linguri de ulei de masline
    -1 legatura de patrunjel verde proaspat tocat
    Lintea se spala si se pune la fiert impreuna cu ceapa si morcovul ( aproximativ jumatate de ora). Cand este gata se indeparteaza ceapa, iar morcovul se taie rondele groase. Se pune lintea intr-un castron , se asezoneaza cu sare si piper, se adauga morcovul si rosiile tocate, cateii de usturoi taiati , uleiul si zeama de lamaie. se amesteca totul si se repartizeaza in fafurii.Se presara cu patrunjel tocat si se serveste… cu placere :).
    si fotografia … https://www.facebook.com/photo.php?fbid=765261896826279&set=a.395776570441482.97151.100000274269889&type=1&stream_ref=10

  5. OREZ CU PIEPT DE PUI SI LEGUME
    O cana de orez cu bobul lung, 500 g piept de pui dezosat, 1 ardei gras rosu, UN FIR DE PRAZ,1 MORCOV,cateva fire de marar.
    Se fierbe puin orezul Pieptul de pui se taie fasii si se inabuse impreuna cu legumele .Apoi se impreuna si se baga la cuptor.

  6. Bontas Cristina

    Reteta ciorba de linte
    300 gr linte bio
    100 gr ceapa verde
    2 morcovi mai degraba mari
    5-6 catei de usturoi
    legume deshidratate sau un cub concentrat cu gust de legume, cimbru

    Lintea o speli intr-o apa si o lasi la inmuiat cateva ore. Cu cat o lasi mai mult, cu atat va fierbe mai usor. Cand boabele s-au umflat suficient, o pui la fiert in apa rece si ii schimbi apa tot cu una rece atunci cand da in clocot.
    Adaugi sarea iar aceasta va fi cantitatea de lichid din care va rezulta ciorba. O lasi sa fiarba cu totul in jur de 30-40 de minute, incerci sa sfarami un bob intre degete si vezi daca-i facuta. Cu 15 minute inainte de a stinge focul adaugi morcovii, ceapa, usturoiul, toate taiate marunt si legumele deshidratate. In ultimele minute adaugi si cimbrul, stingi focul si lasi oala acoperita. Servesti ciorba calda, desi am incercat-o si rece si mie una mi-a placut si asa.

  7. Latza Mariana

    orez cu lapte si budinca-Se fierbe orezul in lapte apoi se pregateste budinca care se toarna peste continut si voala..un desert rapid si gustos.

  8. eu am o reteta f simpla cu linte..fierb fasole din aceea mare ..pun frunze de papadie pe care personal le=am sadit in gradina si linte fiarta .amestec toate astea cu putin ulei de masline…este o reteta preferata a mea deoarece ma simt f usoara ..langa acesta salata servesc un peste a cuptor .sunt mai multe retete dar eu asta am improvizat-o si imi place.

  9. salariu

    pilaf
    – orez
    – ceapa
    – delikat

    se spala orezul si se lasa putin in apa. intre timp taiem ceapa, o calim in putin ulei. scurgem orezul si il punem incratita peste ceapa, amestecam 1-2 min apoi turnam apa de 3 ori mai multa decat cantitatea de orez si delikat
    lasam pe foc pana se fierbe orezul!

    ceva fff simplu!

  10. ioana

    Koshari – Linte cu paste si orez
    1 cana linte ,1 cana orez,1 cana paste negatite 2 cepe mari, tocate 4 catei usturoi, tocati 2 linguri ulei 400 g rosii tocate 1/4 lingurita fulgi de ardei rosu sare, dupa gust piper, dupa gust.
    Se fierbe lintea intr-un litru de apa cu putina sare. Se da in clocot, se reduce flacara si se lasa sa fiarba inabusit (se acopera) 25-30 minute. Cand lintea este facuta, se adauga orezul si se continua fierberea pana ce acesta este fraged (la nevoie, se adauga mai multa apa).
    Se fierb pastele intr-o oala separata. Se strecoara.
    Intre timp, se calesc ceapa si usturoiul pana se rumenesc (5 minute). Se adauga rosiile, fulgii de ardei iute, sare si piper si se lasa sa fiarba incet 10-20 minute, sau pana ce se ingroasa sosul.
    Se amesteca lintea, orezul si macaroanele impreuna, intr-un vas mare.
    Se pune cate o portie de mixtura pe o farfurie si se toarna deasupra sosul de rosii.
    Se presara boia iute sau sare si piper si se serveste

  11. Ramona

    SUPA CREMA pentru bebelusi
    – un morcovel
    – o telina
    – bucatica de praz
    – orez bio (o mana)
    – 50 g piept curcan
    Se fierb legumele separat se blenduiesc, se adauga putin un si apa in care au fiert lagumele, la sfarsit se adauga carnita maruntita.

  12. budinca de orez cu mere…o cana de orez care se fierbe, se rad mere care se condimenteaza cu vanilie , zahar , esenta ro.si scortisoara, Luam o tava de yena care o ungem cu putin unt apoi punem un rand de orez , mere si iar orez si se da la cuptor pana se inmoaie merele.Se scoate din cuptor se lasa un pic la racit si se serveste cu dulceata ..POFTA BUNA..

  13. BERCEA CLAUDIA

    OREZ CU LAPTE CU NUCA SI GEM DE AFINE
    INGREDIENTE
    LAPTE 1 LITRU JUMATE;
    COAJA DE LA O LAMIIE ;SCORTISOARA
    ESENTA DE VANILIE;
    UN PRAF DE SARE;500 GR.OREZ
    ZAHAR ;250 GR;
    NUCA 150 GR
    GEM DE AFINE-DUPA PREFERINTA
    SE PUNE LAPTELE LA FIERT INTR-O OALA INCAPATOARE; OREZUL SE CURATA SI SE SPALA PINA IESE APA CURATA SE PUNE LA FOC MIC SE AMESTECA DIN CIND IN CIND SE PUNE ZAHARUL LA FINAL ;COAJA DE LAMIIE;VANILIA;SCORTISOARA SE PUNE IN CASTROANE MICI SE ORNEAZA CU NUCA MACINATA DEASUPRA SE POATE PUNE GEM DE AFINE MERGE FOARTE BINE CU OREZ CU LAPTE

  14. ioana

    mancae de orez
    se alege orezul se caleste cu un pic de ulei, se condimenteaza si se serveste ca o garnitura

  15. sabangeanu antoanela

    Chiftelute de linte bio si ciuperci
    250 gr linte, 1 ceapa mare, un morcov, 200 gr ciuperci taiate, o legatura marar, o legatura patrunjel, 2 linguri faina, 2 linguri pesmet, 2 oua (pentru cei care nu consuma oua – o lingura de gluten faina), 5 catei usturoi, sare si piper dupa gust, ulei pentru prajit.
    Ceapa se toaca si se caleste cu o lingura de apa si una de ulei, se adauga morcovul dat pe razatoarea mare. Dupa ce s-au calit se pun intr-un bol si se amesteca cu lintea fiarta, ciupercile tocate, mararul si patrunjelul tocat marunt, faina, pesmetul, ouale, cateii de usturoi pisati, sare si piper dupa gust.Se amesteca bine toate ingredientele, apoi se formeaza chiftelute si se prajesc in ulei, sau mai sanatos se coc pe o hartie de copt la cuptor. Sunt foarte gustoase si sanatoase.

  16. HOSSU CLAUDIA

    PILAF CU ARIPI DE PUI SI LEGUME
    2 CEPE ALBE
    2 CANI DE OREZ- 500 DE GRAME;
    ULEI 3 LINGURI;
    2 MORCOVI POTRIVITI
    1 ARDEI GRAS
    O PUNGA DE ARIPI DE PUI
    CONDIMENTE DE LEGUME
    PIPER;CHIMEN;BUSUIOC;MARAR PROASPAT PENTRU ORNAT
    MOD DE PREPARARE;
    – SE IAU ARIPILE SE TAIE FIECARE IN PARTE SE TIN IN APA INTR-UN CASTRON
    SE CURATA MORCOVI;CEPELE SI ARDEIUL SE SPALA LEGUMELE SE TAIE CEAPA SI ARDEIUL MARUNT;MORCOVUL SE DA PE RAZATOAREA MICA
    -SE CURATA SI SE SPALA OREZUL
    -SE PUNE O OALA IN CARE PUNEM 2 LINGURI DE ULEI CEAPA ARDEIUL SI MORCOVUL CALIM CU ARIPILE APOI PUNEM OREZUL IN CARE PUNEM 3 CANI DE APA CU 3 LINGURITE DE CONDIMENTE DE LEGUME SE FIERBE LA FOC MIC 10 MINUTE APOI SE BAGA LA CUPTOR SE PUNE LA FINAL PIPER;CIMBRU ;BUSUIOC APOI SE ORNEAZA CU MARAR POROASPAT SAU PATRUNJEL.LLA CUPTOR SE TINE 20 DE MINUTE IESE DELICIOS .POFTA BUNA

  17. Nicolae Denisa

    Mancarica de linte:
    250 g linte
    3 rosii bine coapte
    jumatate de ceapa alba taiata fin
    2 catei de usturoi
    zeama de la jumatate de lamaie
    busuioc si oregano
    sare si piper macinat
    Se trece lintea printr-un jet de apa si se pune la fiert 15-20 min.Se scurge apa de la linte si se adauga rosiile decojite si trecute pe razatoare,ceapa tocata marut sarea si usturoiul zdrobit .Se lasa la fiert pana scade sosul de rosii.Apoi se adauga plantele aromatice si… bon apetit!

  18. Avand in vedere faptul ca „Orez pentru Gurmanzi „Les Minutes” bio este un orez prefiert, care contine: orez alb prefiert* (91%), ulei de masline virgin extra *, extract de drojdie*, ceapa*, sare marina, morcovi*, condimente*, patrunjel*, antioxidant: extract de rozmarin*, iar modul de utilizare fiind: puneti continutul pachetului intr-o cratita mare si adaugati 800-850 ml de apa clocotita; fierbeti cu capacul pus la foc mediu circa 8 minute si apoi scoateti capacul, amestecand permanent pana la absorbirea totala a apei, produsul poate fi consumat atat ca fel de mancare principal (in post), cat si ca o garnitura (de exemplu, la friptura de Paste).

  19. Adriana Elena Stanescu

    Orez cu pui si ciuperci – se caleste putin puiul cu ciupercile, un strop de ceapa, verdeata si un praf de turmeric, se adauga orezul si supa de pui si se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand

  20. HOSSU EMIL

    VARZA CU OREZ LA CUPTOR -RETETA BULGAREASCA
    INGREDIENTE
    2 CEAPE ALBE;
    1 VARZA ALBA POTRIVITA
    2 MORCOVI; 1 PUNGA DE ARIPI DE PUI
    2 LINGURI ULEI
    BOIA DULCE;PIPER;CHIMEN; CIMBRU;BUSUIOC;FOI DE DAFIN;
    BULION 4 LINGURI;1 ARDEI GRAS
    2 LINGURI DELIKAT DE LEGUME
    MARAR PROASPAT PENTRU ORNAT
    MOD DE PREPARARE
    ;-SE CURATA SI SE SPALA MORCOVI;ARDEIUL SI CEPELE SE PUN 2 LINGURI DE ULEI INTR-O TAVA ;MORCOVI SE TAIE FELI APOI IN 2 CEAPA SI ARDEI SE TAIE MARUNT SE PUN IN TAVA .OREZUL SE CURATA SI SE SPALA SE PUNE DEOPARTE INTR-UN CASTRON;
    SE TAIE VARZA MARUNT SE PUNE INTR-UN CASTRON INCAPATOR SE AMESTECA CU CHIMEN; BUSUIOC;CIMBRU;PIPER;BOIA SE CONDIMENTE DE LEGUME SE PUNE VARZA PESTE LEGUME APOI SE PUNE OREZUL APOI SE PUNE IAR VARZA APOI SE PUN ARIPILE DE PUI SI 3 CANI DE APA SE DA LA CUPTOR TIMP DE 1 ORA INAINTE CU 20 DE MINUTE PUNEM FOILE DE DAFIN;MARARUL SI BULIONUL AMESTECAT CU APA SE AMESTECA SE VERIFICA DACA MAI TREBUIE SA ADAUGAM CONDIMENTE SE PUNE MARAR SI BULION.DACA VRETI DE POST NU MAI PUNETI ARIPI DE PUI DOAR LEGUME

  21. Lacramioara

    Chiftele din lintie
    250 gr linte,1 felie de paine,1 ceapa, sare si piper dupa gust,1-2 linguri faina, 2-3 linguri ulei,1 morcov, usturoi,1 radacina patrunjel, verdeata (marar si patrujel)
    Mod de preparare:
    Se alege lintea,se spala si apoi se tine 2 ore in apa calduta, dupa care se pune la fiert in apa rece. Se toaca marunt, marunt ceapa si zarzavatul. Cand lintia este fiarta se scurge de apa, se adauga sarea si piperul, o felie de paine inmuiata in apa si stoarsa, faina, ceapa si usturoiul calite in putin ulei si restul zarzavatelor tocate marunt. Se amesteca continutul obtinut si se framanta bine. Se formeaza chiftelute, care se dau prin pesmet si se prajesc in ulei fierbinte sau daca in casa sunt copi mici se coc la cuptor pe tava cu hartie de copt!

  22. veronica picioroaga

    eu mananc orez bob cu bob , il fierb 13 minute fix si il stropesc cu sos de soia cat sa-l sarez putin si il aromez cu sos worchester. Cand am chef pun si marar , ori ardei rosu sotat . Ori , daca vreau sa-l mananc la o masa mai bogata il fac drept garnitura la peste , ton etc…
    Eu am descoperit savoarea orezului la o cura de slabire si de atunci mananc f des..e la indemana , delicios si ..slabesc de la el ! Fain , nu ? 😉 E f simpla reteta , sper sa intre in concurs 😀 ce sa fac..asa mananc eu orezul !

  23. Aluculesei Brindusa

    reteta cu Primeal – ECO – Orez pentru Gurmanzi “Les Minutes” disponibil pe Econatura!
    Orez cu urzici (mancare de post)
    ingrediente-
    un castron de urzici,
    100 gr.orez,
    50 ml .ulei,
    un ardei capia rosu,
    un ardei iute,
    100 gr,masline,
    o ceapa mare,
    4 catei de usturoi,
    10 gr.ierburi aromate (tarhon),
    sare dupa gust,
    Spalam bine urzicile si la punem la fiert cu apa rece ,le lasam sa traga un clocot apoi oprim focul si clatim bine urzicile,apoi le tocam marunt.Curatam ceapa , cateii de usturoi ,o jumatate de ardei capia si jumatate de ardei iute,ii tocam marunt si ii undim ,asa cat sa fie aurii ,apoi adaugam urzicile peste ceapa prajita ,sare dupa gust si ierburi aromate si 50 ml.apa si lasam sa fiarba cateva minute la foc iute sa capete gust,apoi oprim focul.Spalam orezul si il punem la fiert cu sare dupa gust,cealalta jumatate de ardei capia si cateva feliute de ardei iute,cand este gata fiert lasam cateva minute sa se racoreasca si punem cate un pic din toate pe un platou si ornam frumos cu masline si ardei.pofta buna!
    Aceasta reteta este foarte usor de preparat si este bine sa o preparam caci este perioada urzicilor vii ,care inseamana sanatate in farfurie.Eu imi adun urzici in aceasta perioada ,le fierb si le pun la congelator,asa ca sanatate in farfurie poate fi in fiecare zi indiferent de anotimp.
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=532721033505243&set=a.355066597937355.1073741846.100003020520357&type=1&stream_ref=10

  24. Pilaf cu Doner Ingrediente :1 lingura margarina , 3 pahare de orez, 1 rosie , 4 vinete ,supa de carne ,ulei ,sare ,suvite subtiri de carne pasare . Prepararea :spalati orezul si il scurgeti ,puneti intr-o oala putin ulei puneti orezul si amestecati-l cu o lingura de lemn in timp ce amestecati puneti si margarina . decojiti rosia le taiem in cubulete le puneti peste pilaf .adaugati sarea si supa de carne si se toarna cate putina apa puneti capac peste pilaf si lasati la foc mic nu amestecati . curatati vinetele de coaja le taiem in cubulete punem ulei intr-o tigaie si la punem la prajit . vinetele prajite le punem intr-o farfurie . dupa aceea cand este gata pilaful adaugam vinetele si le amestecam se pune pe un platou si pe marginea platoului de jur in prejur se pun suvitele de carne pofta buna .

  25. Supa Ezo Gelin 1 pahar mic de linte rosie , 2 linguri de orez, 2 linguri de bulgur (se gaseste in carrefour) 1 pahar mic de fidea mica si subtire, 1 ceapa, 1 lingura de faina, 2 linguri de bulion, supa de pui,menta, fulgi de ardei iute , sare si apa. Prepararea :spalam lintea rosie bulgurul orezul si il punem intr-o oala punem apa si lasam la fiert tocam ceapa in alta oala punem ceapa la calit in timp ce se caleste adaugam si faina amestecam si adaugam bulionul si continuam sa le amestecam cu telul. dupa ce se fierbe orezul lintea si bulgurul scurgeti apa si turnati supa de pui racita dupa aceea puneti fideaua sare menta fulgi de ardei si amestecati mai lasati 5 min pe foc si opriti focul . pofta buna https://www.facebook.com/photo.php?fbid=700777083297754&set=a.223104104398390.53933.100000964067996&type=1&theater

  26. mirela grigore

    crema de linte
    Morcovul şi ceapa sunt curăţate şi tocate foarte mărunt, după care se călesc în puţin ulei. Se adaugă pasta de tomate şi lintea bine spălată şi curăţată.
    Peste aceste ingrediente se adaugă apa fiartă şi se lasă la fiert circa 10-15 minute. Dacă lintea este fiartă se dau toate ingredientele fie printr-o strecurătoare fie se pasează cu ajutorul unui blender. Se condimentează după gust şi se mai lasă pe foc până dă în primul clocot.
    Când o servim putem adăuga deasupra zeamă de lămâie. Este foarte săţioasă şi gustoasă mai ales dacă o mâncăm alături de lipie, ceapă şi un ardei iute.

  27. orez tastasal. cu bob lung .Se pune apa cu vegeta la fiert,separat se caleste un pic ceapa,se pune carne tocata pregatita cu condimente si se caleste cu ceapa dupa care se pune orezul ,se toarna apa cate un polonic, se mesteca mai mereu sa nu se lipeasca,scade apa se toarna iar un polonic tot asa pina se fierbe orezul.La sfirsit se adauga putin unt.In farfurie se presare un pic de parmigiano.

  28. Paun Loredana

    Mancare de linte ( Primeal – ECO – Linte verde natur “Les Minutes”bio ) cu carnaciori afumati
    Ingrediente:
    300 gr linte verde natur eco Primeal
    1 ceapa
    1 ceapa mica
    1 morcov
    1 tulpina de telina (sau o bucatica de radacina)
    1 catel usturoi
    suc de rosii
    sare
    3-4 carnaciori afumati
    Punem la fiert lintea impreuna cu morcovul si telina taiate patratele marunte si optional o ceapa curatata si crestata la capete. Dupa ce lintea s-a fiert complet, punem ceapa si stingem focul. Separat tocam marunt o ceapa mica, un catel de usturoi si taiem felioare carnaciorii afumati. Le punem la inabusit in 2-3 linguri de ulei,dupa ce ceapa a devenit translucida iar feliutele de carnacior au capatat culoare, adaugam un polonic din lichidul in care a fiert lintea. Amestecam bine si adaugam acum lintea pe care am strecurat-o fara sa aruncam lichidul de care vom mai avea nevoie.
    Adaugam 4-5 linguri de suc de rosii si inca vreo 2-3 polonice de lichid,amestecam bine si lasam mancarea la foc mic sa scada ( 20 minute ) amestecand din cand in cand in ea ca sa nu se prinda.Servim cu incredere pentru ca e tare tare buna si extrem de satioasa .
    Pofta buna !

  29. Corina Podocea

    OREZ CU LAPTE- super gustos, rapid si sanatos
    Ingrediente: 1 cana de orez, 3 cani de lapte, 2-3 linguri de zahar (sau miere, dupa gust), coja rasa de lamaie si/sau portocala, rom, vanilie
    Mod de preparare:
    Punem laptele la fiert cu zaharul si aromele.Spalam si scurgem orezul in 3 ape si cand laptele da in clocot il adaugam in cratita si dam focul la mic. ierbem 15-20min la foc mic amestecand din cand in cand sa nu se prinda la fund. Lasam sa se racoreasca putin si sa se mai inchege si servim cu dulceturi, gemuri sau doar cu scortisoara pudrata deasupra.

  30. Paun Loredana

    Mancare de linte ( Primeal – ECO – Linte verde natur “Les Minutes”bio ) cu carnaciori afumati
    Ingrediente:
    300 gr linte verde natur eco Primeal
    1 ceapa
    1 ceapa mica
    1 morcov
    1 tulpina de telina (sau o bucatica de radacina)
    1 catel usturoi
    suc de rosii
    sare
    3-4 carnaciori afumati
    Punem la fiert lintea impreuna cu morcovul si telina taiate patratele marunte si optional o ceapa curatata si crestata la capete. Dupa ce lintea s-a fiert complet, punem ceapa si stingem focul. Separat tocam marunt o ceapa mica, un catel de usturoi si taiem felioare carnaciorii afumati. Le punem la inabusit in 2-3 linguri de ulei,dupa ce ceapa a devenit translucida iar feliutele de carnacior au capatat culoare, adaugam un polonic din lichidul in care a fiert lintea. Amestecam bine si adaugam acum lintea pe care am strecurat-o fara sa aruncam lichidul de care vom mai avea nevoie.
    Adaugam 4-5 linguri de suc de rosii si inca vreo 2-3 polonice de lichid,amestecam bine si lasam mancarea la foc mic sa scada ( 20 minute ) amestecand din cand in cand in ea ca sa nu se prinda.Servim cu incredere pentru ca e tare tare buna si extrem de satioasa .
    Pofta buna !
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=629163167170498&set=a.144724468947706.37702.100002304602810&type=1&theater

  31. sarmale de regim cu carne de pui sau vita————–toate ingredientele ceapa , morcov,marar spalate si taiate apoi adaugam carnea si bulionul amestecam pt ca compozitia sa fie omogena si facem sarmale in frunza de vie sau varza verde ,la fiert in oala putem pune putina grasime de pui sau putin ulei eu nu pun de loc sunt foarte bune

  32. lautarescu adriana

    orez cu lapte

    1 litru lapte
    130 g orez bio
    se fierbe laptele si se pune si lorezul
    se fierb impreuna pana cand orezul este fiert

  33. enescu

    Ingrediente : O cana orez ;Doua cani de lapte ;2 – 3 linguri zahar ;un praf de scortisoara
    dulceata de fructe (afine, cirese , visine etc).
    Cum se prepara: Laptele se pune la fiert, dupa care se spala bine orezul, se adauga peste lapte si se amesteca continuu pentru a evita lipirea.
    Se pune zaharul si se tine pe foc pana cand orezul este complet fiert.
    Se adauga un praf de scortisoara si se lasa cateva minute la racit.
    Cum se serveste: Orezul cu lapte se serveste cald sau rece, cu putina dulceata pe deasupra.

  34. Ungureanu Gabriela

    Pui umplut cu orez bio

    Ingrediente pentru Pui umplut cu orez
    1 pui pentru grill (1.8 kg avea al meu)
    Umplutura
    1 cana orez bio
    750 ml supa de pui
    1 ceapa medie
    1 morcov mic
    1/2 ardei gras rosu
    250 gr ciuperci champignon
    50 ml vin alb sec
    4 ficatei de pui
    2 fire cimbrisor
    patrunjel
    2 linguri muguri de pin sau migdale usor prajite (optional)
    4 linguri ulei
    1 lingura unt
    Pentru uns
    sare, pipe
    3 linguri ulei
    1 lingurita miere
    1 lingurita otet de orez
    1 varf cutit turmeric (sau boia dulce)
    1 priza scortisoara
    Portii: 4
    Pui umplut cu orez – Preparare
    Se incepe cu dezosarea puiului. Se scot oasele pieptului si spatelui. Oasele de pe pulpe si aripi nu le-am scos. Pentru a dezosa puiul aveti nevoie de un cutit si o foarfeca. Cu cutitul indepartati osul de pe carne, iar cu foarfeca va ajutati cand trebuie sa taiati oase sau cartilaje. Nu este un proces foarte greu, dar aveti nevoie de rabdare ca sa indepartati oasele frumos, fara sa faceti gauri in piele. Puiul curatat il spalati, il uscati cu servetele si-l lasati la temperatura camerei pana pregatiti umplutura.
    Se toaca marunt ceapa, se da morcovul pe razatoare si se taie ardeiul cubulete mici. Se sterg ciupercile cu servetel umed, se indeparteaza piciorusele si se taie cubulete.
    Se incing 3 linguri ulei si se calesc ceapa, morcovul si ardeiul pana se inmoaie foarte bine ceapa (cca 10 minute). Se adauga ciupercile si se soteaza la foc mai mare pana se inmaoie (cca 2-3 minute). Se stinge totul cu vinul alb si se fierbe pana se evapora. Se condimenteaza cu sare si piper negru. Se scot legumele intr-un vas.
    In aceeasi tigaie, incingeti inca o lingura de ulei si una de unt si sotati ficateii pe ambele parti pana se rumenesc usor (cca 2 minute / parte; nu trebuie sa fie facuti de tot). Se toaca marunt ficateii (fie cu cutitul, fie ii zdrobiti cu furculita) si ii adaugati peste legume. Adaugati frunzele de cimbrisor si cat patrunjel tocat doriti. Daca doriti adaugati pinoli sau migdalele. Mai adaugati putina sare si piper.
    Se spala orezul in mai multe ape reci pana apa ramane curata pe el.
    Puneti orezul bio la fiert in supa de pui fierbinte (eu am pus 500 ml supa de pui de la congelator care era foarte concentrata si am completat cu 1 cana de apa). Se fierbe doar jumatate din timpul indicat pe pachet (pe pachetul meu era specificat 20 minute si am fiert 10 minute din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca). Se scurge orezul bio (retineti supa) si se trece sub jet de apa rece sa se opreasca fierberea.
    Se pune orezul peste umplutura si se amesteca usor. Se mai adauga sare pentru orez.
    Se coase puiul in zona de la gat. Se umple puiul cu umplutura. Umpleti-l bine, apasati cu mana sa intre umplutura peste tot. Lasati doar putin spatiu, fiindca orezul se va mai umfla doar un pic. Tineti puiul ridicat de picioare si turnati 50 ml supa (din cea in care ati fiert orezul) peste umplutura. Coaseti puiul si in zona prin care l-ati umplut.
    Condimentati puiul cu sare si piper. Amestecati uleiul cu turmeric si ungeti puiul peste tot.
    Dati puiul la cuptor, la 180C pana e rumen si bine copt (cca 1 ora si 15 minute). Dupa 45 minute la cuptor, adaugati mierea, otetul si scortisoara in uleiul cu turmeric ramas si ungeti puiul deasupra. Puteti unge puiul cu acest amestec de cate ori e nevoie pana e gata.
    Cand e gata, scoateti puiul si acoperiti-l cu folie de aluminiu. Lasati-l sa stea macar 15 minute. Taiati apoi puiul in doua pe lungime si apoi in doua pe latime. Serviti imediat.

  35. oprea ion

    Reţetă orez bio cu legume

    Ingrediente orez bio cu legume

    o cana orez bio

    3 cani apa

    4-5 linguri ulei

    un morcov potrivit

    cateva ciuperci proaspete

    un ardei gras verde sau rosu

    marar taiat fin

    sare, piper, vegeta

    Mod de preparare orez bio cu legume

    Se spala orezul in mai multe ape si se lasa la inmuiat.

    Se rade jumatate din morcov iar jumatate se toaca marunt.

    Ardeiul si ciupercile se taie feliute.

    Se calesc legumele in ulei.

    Se pune orezul in apa cu sare la fiert. Cand e fiert pe jumatate se adauga si legumele calite .

    Spre sfarsit se pune mararul , piperul si se potriveste gustul cu sare si vegeta.

  36. Alexandra Salomeea

    Fierb timp de 15-20 minute 1 cana de orez bio in 2 cani de apa si amestec la foc mic.
    Scot orezul si separat rup in fasii mici o mana de alge Nori.
    Le las la inmuiat 20 minute iar apoi le scurg de apa si le adaug in orezul aburind.. Amestec si servesc in boluri mici deasupra carora adaug 1-2 lingurite de sos shoyu.
    Nu este nevoie sa presar sare datorita sosului care incununeaza aceasta reteta usoara!

  37. Spirici Alina

    Supa crema de linte cu legume!

    Ingrediente:
    linte, dovlecel, ardei gras, ceapa, cartof, morcov, lapte , optional o jumatate de catel usturoi

    Se pune lintea la fiert, o lasam pana este fiarta cam pe jumatate, apoi adaugam si legumele taiate cubulete! Lasam la fiert toate legumele, apoi scurgem supa si blenduim totul, punem si jumatate de cubulet de unt, pentru a iesi mai cremoasa apoi adaugam putin cate putin din supa strecurata sau in loc de supa folosim un pic de lapte si iese si mai cremoasa!
    Este o masa gustoasa, sanatoasa si poate fi un pranz delicios atat pentru cei mari cat si pentru cei mici!

  38. Muresan Tabita

    Pilaf cu legume si carnati

    1 ceapa
    2 carnati
    1 cana orez (3 cani apa)
    750 g amestec de legume congelate (morcov, mazare, ciuperci, ardei, porumb)
    1 lingura ulei
    1 lingura bulion
    sare
    piper
    amestec de condimente (patrunjel, telina,usturoi verde, busuioc)

    Orezul se pune intr-un vas cu apa.
     Ceapa se toaca, carnatii se taie rondele si se pun in tigaie (cratita) in ulei si se lasa pana cand ceapa se inmoaie putin si devine translucida.
     Se adauga legumele. Se lasa 5-10 minute, apoi se adauga apa si se lasa pana cand legumele sunt aproape fierte.
     Se adauga 3 cani de apa si orezul. Se amesteca din cand in cand pentru a nu se prinde orezul.
     Se dilueaza bulionul cu putina apa si se adauga spre final.
     Se condimenteaza cu sare, piper si amesctec de condimente.
     Pofta buna!

Leave a Reply