Copiii nu vin cu instructiuni. Asta face „meseria” de parinte cea mai mare provocare a vietii noastre. Un amalgam de emotii contradictorii si temeri te insotesc pas cu pas. De multe ori ai impresia ca nu vei stii cum sa procedezi, actionezi si apoi te intrebi daca ai procedat corect… E normal sa fie asa, esti responsabil si pentru o alta viata decat a ta.
Cu ajutorul Librarie.net organizez un concurs cu premii utile, spun eu. Premiile constau in carti care sa iti raspunda la unele dintre intrebarile ce se ivesc zi de zi si care vin cu sfaturi avizate menite sa te ajute in cresterea si educatia celui mic, dar si in comunicarea cu acesta.
LIBRARIE.net este libraria online cu cea mai bogata oferta de carti, filme si muzica din Romania. Inca din 2001, la noi gasiti cartile pe care le cautati la preturi minime.
Vor exista 5 premii, fiecare constand in cate o carte. Iata si titlurile pe care le puteti castiga:
- Parinti consecventi, copii fericiti– Pilar Sanchez, Ester Lopez
- Educa-ti pozitiv copilul – ofera ce vrei sa primesti- Dr. Tanya Byron
- Ingerasii nostri – Ghidul esential pentru a-ti transforma viata de familie si de a te simti mai bine alaturi de copiii tai- Dr. Tanya Byron, Sacha Baveystock
- Comunicarea eficienta cu copiii. Acasa si la scoala- Adele Faber, Elaine Mazlish, Rosalyn Anstine Templeton
- Tot ce trebuie sa stie parintii. 90 de intrebari si raspunsuri – François Dumesnil
Daca am reusit sa iti captez atentia, iata si pasii :
- Lasi un comentariu la aceasta postare(nu pe facebook) in care ne spui care a fost(daca esti deja parinte) sau care crezi ca este cea mai provocatoare experienta in cresterea si educarea unui copil? Ce ti s-a parut/ti se pare greu? In acelasi comentariu spune-mi si ce titlu din cele cinci te tenteaza.
- Apreciaza paginile Librarie.net si Ana Naghi si gata, esti mai aproape de premiul dorit!
*Optional, raspandeste vestea concursului printre prieteni, distribuind bannerul de aici.
Perioada de concurs: 22 iulie- 11 august(orele 23.59)
Alegerea castigatorilor: cu Random.org, iar numele castigatorilor vor fi afisate in maxim 48 de ore de la incheierea concursului.
Castigatorii sunt rugati sa isi revendice premiul pana pe 15 august, orele 12, in caz contrar, alegem alti castigatori, deci fiti pe faza daca va inscrieti si va doriti premiul!
Mult succes!
New update:
Pentru ca nu am fost contactata de Gyorgy Ludovica, am ales un nou castigator: Monika Erzsebet
Update:
Castigatorii sunt:
1. Parinti consecventi, copii fericiti- Pilar Sanchez, Ester Lopez –> Gyorgy Ludovica
2.Educa-ti pozitiv copilul – ofera ce vrei sa primesti- Dr. Tanya Byron –>Maria Catarina Damian
3.Ingerasii nostri – Ghidul esential pentru a-ti transforma viata de familie si de a te simti mai bine alaturi de copiii tai– Dr. Tanya Byron, Sacha Baveystock –> Daniela Tomescu
4.Comunicarea eficienta cu copiii. Acasa si la scoala– Adele Faber, Elaine Mazlish, Rosalyn Anstine Templeton –> Birziloiu Felicia
5.Tot ce trebuie sa stie parintii. 90 de intrebari si raspunsuri – François Dumesnil –> Mihaescu Maria Magdalena
Andrada Baciu
Sunt mamica de 3 luni si mi se pare cel mai frumos lucru din lume, desi uneori foarte obositor. Sotul meu are insa o fetita in varsta de aproape 6 ani, iar grutatile cele mai mari intampinate pana acum cu ea au fost cele legate de ora de culcare, dormitul singura si, evident, de mancare si dulciuri. Sper sa am mai putine dificultati cu baietelul meu, sunt sigura ca imi va face mai putine probleme in privinta mancarii si a somnului, insa probabil va fi mai neastamparat. Tema concursului este excelenta si cred ca toate cartile m-ar ajuta, iEduca-ti pozitiv copilul – ofera ce vrei sa primesti- Dr. Tanya Byronsa cea pe care mi-o doresc cel mai mult este „Educa-ti pozitiv copilul – ofera ce vrei sa primesti” – Dr. Tanya Byron. Va multumesc!
Stan Elena
Cea mai grea perioada a fost perioada colicilor!!!!…a durat patru luni si au fost pana la lesinn.Acum avem patru anisori si suntem in plin proces de educare,si avem de luptat cu o personalitate foarte puternica.Cartea care m-ar interesa este ” Tot ce trebuie sa stie parintii.90 de intrebari si raspunsuri-Francois Dumesnil,dar ca o mica paranteza,vreau sa stiti ca le-as devora pe toate daca pot spune asa…
Daniela Tomescu
In cresterea unui copil, fiecare clipa este o provocare. Daca pana la varsta la care incepe sa vorbesca corect si isi exprime dorintele singur reusim sa ii intelegem cererile, inseamna ca suntem pe aceeasi lungime de unda cu el. Provocari vin si din momentul in care consideram noi ca el pricepe ceea ce ii spunem. Fiecare copil este unic. Dorintele lui sunt, sau ar trebui sa fie o prioritate pentru noi parintii. In 17 august fetita mea face 2 anisori, dar au fost cei mai grei (dar superbi) ani din viata mea. Nu stiu daca am reusit sa fiu o mama buna, dar cand ma uit la cum a crescut de frumos si cate lucruri stie pentru varsta ei, consider ca am reusit intr-o oarecare masura sa ma ridic la asteptarile ei. I-am pus dorintele pe primul plan, chiar daca stresul cotidian ne-a obosit.
Ingerasii nostri – Ghidul esential pentru a-ti transforma viata de familie si de a te simti mai bine alaturi de copiii tai- este cartea pe care mi-as dori in principal sa o citesc. Bineinteles ca selectia este grea, dar o familie armonioasa este baza de la care un copil trebuie sa porneasca in viata, tocmai pentru a creste sanatos din punct de vedere psihic.
Cristina Popescu
In cresterea baietilor mei, Andrei (7 ani) si Alex (2 ani si 3 luni) m-am intalnit mereu cu experiente provocatoare. Una dintre ele este raspunsul la intrebarea lui Andrei: mami, pe cine iubesti mai mult, pe mine sau pe Alex. Mereu ii explic ca ii iubesc la fel de mult pe amandoi. Si ii dau exemplul unei pasari care zboara: pe care aripa o foloseste mai des, pe cea dreapta sau pe cea stanga. Asa e si cu iubirea pentru ei, este la fel si speciala pentru fiecare in parte. Nu mi s-a partu grea cresterea copiilor, pentru ca de indata ce le vezi zambetul sau cand vin sa te imbratiseze, sa te sarute si iti spun ca te iubesc si esti cea mai buna mama din lume, uiti noptile nedormite, oboseala, grijile si tot ce presupune cresterea copiilor.
Din titlurile oferite ca premiu ma tenteaza Comunicarea eficienta cu copiii. Acasa si la scoala- Adele Faber, Elaine Mazlish, Rosalyn Anstine Templeton, dar si Parinti consecventi, copii fericiti- Pilar Sanchez, Ester Lopez
Multumim pentru concurs! O zi frumoasa.
Monica
Cea mai provocatoare experienta este cea de zi cu zi ,educatia se construieste cu rabdare cu calm si mai ales cu multa, multa dragoste si iubire !! Dupa parerea mea sa reusesti sa insufli incredere in fortele proprii unui copil este cea mai buna strategie pe care trebuie sa o adopti si asta o poti reusi doar daca la randul tau esti un partinte cu stima de sine si increderere in fortele proprii , crescuta !! Unul din factorii care influienteaza increderea si stima de sine crescuta este invatatul zi de zi, din experiente ,carti si de la oameni care au facut din acest lucru un mod de viata,instruindu-se permanent !
„Comunicarea eficienta cu copiii. Acasa si la scoala”- Adele Faber, Elaine Mazlish, Rosalyn Anstine Templeton
Aghinitei Maria
Cea mai grea perioada este toata copilaria,, ca sa nu mai spun adolescenta, cand rebeliunea este f. pregnanta.
cand a fost bebelusi si nu putea sa comunice si sa-si spuna durerea decat prin plans, a fost cea mai grea perioada, totusi!
Ana Naghi
Ce titlu va tenteaza? Ca sa stiu pe ce lista va trec la extragere.
alina radulescu
Multumim pentru oportunitatea de a participa la concursuri frumoase, cu premii exceptionale. Felicitari pentru profesionalismul si corectitudinea de care dati dovada! Chiar ne bucurati inimile saptamana de saptamana!
Comunicarea este esentiala, este factorul principal in dezvoltarea copilului, inseamna interrelationare permanenta, dorinta de a impartasi cele mai importante lucruri, evenimente…
Cu Alexut am comunicat inca din clipa cand am aflat ca sunt insarcinata, ii spuneam Bulin, Bulinas, Bubulin, ii cantam seara de seara, il mangaiam, ii spuneam mereu vorbe de alint si cand am primit niste semnale de la el, legatura a fost si mai stransa. Nu uitam niciodata sa-i spun: Buna dimineata! sau Noapte buna! Pe perioada sarcinii, Alexut- regele burticii mele, a fost foarte receptiv si astepta semnale tandre si din partea noastra! Cu bebele tau poti comunica in mii de feluri: de la simplul privit in ochisorii lui cei calzi, la pupaturi si imbratisari…Alaptarea este iarasi un fel de a comunica, se stabileste puternica legatura intre mama si prunc. Eu lui Alexut ii citesc mereu cu voce blanda creandu-i liniste si calm, ii povestesc tot ce ved, imi amintesc momentele cand il purtam in portbebe, lipit de mine si ii tineam manutele simtindu-l foarte fericit, caci de la numai 6 luni radea in hohote, acum ca e mare, are 1 an si 3 luni il las sa ma foloseasca ca pe un “fotoliu”, loc de joaca si diastractie, am invatat si fredonam cantecele cat mai multe, chiar de multe ori si dansam. Vreau sa-l invat sa ofere pentru a primi, vreau sa-l fac responsabil, ca mai tarziu sa decida singur, vreau sa nu cedez in fata capriciilor varstei lui ca mai apoi sa apara probleme. Copiii sunt fascinati de nou, de multitudinea de senzatii pe care le experimenteaza… Cunosterea il ajuta sa se adapteze mai usor. Copilul are nevoie de experiente senzoriale pentru a-si invata propria lectie. Felul in care ii spui NU, oferirea de alternative, conduc al o educatie aleasa. Pentru cel mic refuzul starneste nervi, supare, de aceea parintii trebuie sa-l invate despre siguranta si despre alte posibilitati. Inca din burtica bebele meu adora sa ma auda, imi dadea semen mereu. Afectiunea, caldura sufletasca si comunicarea cu mama sunt indispensabile bebelusului.
Dupa nastere, mi-am pastrat obiceiurile: mangaieri, cantecele, alintaturi, au venit bine-nteles pupaturile si imbratisarile, care iti topesc inima. Ma bazam si pe instinct, odata pus la piept se linistea. Uitam de griji, de emotii, de ganduri mai putin bune, stiam ca trebuie sa fiu foarte relaxata in prezenta lui.
Comunicarea inseamna MULT MAI MULT inca dinainte de CUVINTE, zambetul, plansul, semne atidudine si comportament. Zambetul lui Alexut spune „sunt fericit” , “multumesc” sau „hai la joaca”. Prin plans ma avertizeaza ca ii este foame, ca ii e cald sau frig, sau ca trebuie schimbat de scutecel. Acum topaie de fericire cand ajungem acasa, cand ne apropiem de usa, ca semn de plimbare, tipa cand ii pun centurile in scaunel sau carut, sau dupa vreo jucarie nepotrivita. Se freaca la ochisori ca semn de somnic si chiar incepe sa fredoneze, sa mormaie o melodie. Inca din prima luna de viata, Alexut ne asculta si era foarte atent la vocile pe care le auzea in jurul lui, se bucura de cele des intalnite, se mira de unele, plangea la altele, comunicandu-mi mereu placerea sau indispozitia pe o resimtea. Frumos a fost si atunci cand si-a descoperit vocea, manutele, degetele cu care comunica gangurind. Sunetele pe care el le scotea fie il amuzau fie il necajeau, incercam mereu sa-l imit, sa radem impreuna, sa-l incurajez. Alexut este si foarte expresiv, ca toti bebelusii dealtfel, i se citesc pe fetisoara: curiozitatea, bucuria, tristetea, dorinta de a fi alintat, alintandu-se deseori singurel, ca sa ne capteze atentia. Cand am ajuns la capitolul imitare, iarasi a fost distractiv caci in incercarile lui de a imita era foarte dragalas, si acum ne intelegem prin mimica, imitare, ne distram. Facem Bravo!, Vai! Au!, ne bucuram la desene, la joaca, am ajuns si la capitolul: sunetele animalelor: Miau!, Ham! Piu! Mac! Important este sa-l determin sa comunice. Ganguritul, murmurul, interjectiile sunt primele stadii ale dezvoltarii vorbirii, care ne ghideaza spre fascinanta lume a cuvintelor.
Ne distram cu jucariile, le vorbim, le iubim. Exista atat de multe feluri de a comunica!!!! O alta modalitate este comunicarea prin joaca, ne construim impreuna propria noastra lume de distractie!!! Cred ca acum la varsta lui, 1 an si 2 luni, joaca reprezinta principalul nostru ajutor in a-l educa, caci prin joaca descoperim lucruri noi, pe care trebuie sa i le comunicam, explicam, aratam prin cuvinte sau prin semne. Incercam sa-i dezvoltam gandirea logica prin jocuri de constructie tip lego, are si masuta lego de care este foarte atasat; dorinta de comunicare cu ceilalti, in acest sens dansam, cantam, ii citesc poezioare cu si despre animale. E foarte incantat de orice sursa de ras si voie buna, de orice moment petrecut toti trei, comunicarea este permanenta. Incercam sa petrecem foarte mut timp toti trei, ne jucam, ii descoperim micile aventuri si ne minunam de cat avanseaza zi de zi. I-am cumparat destule jucarii cu diferite functii pentru a-i dezvolta creativitatea, imaginatia, functiile motorii dupa care alearga prin camera. Suntem niste parinti grijulii si incercam sa ii asiguram conditiile necesare unei bune cresteri si unei educatii alese, consideram ca prin comunicare blajina, sfaturi, explicatii, il formam. Alexut reprezinta totul pentru noi si ne dorim sa fie un copil istet, indraznet si descurcaret, inteligent (ca orice parinte de altfel). Este oricum o fire vesela, jucausa, curios din cale-afara. E prietenos si dornic de alti copii, se bucura chiar si atunci cand vede copii, cu care incearca sa comunice, rade si isi intinde manutele spre ei. Am ajuns si la capitolul cuvintele, acum pe langa mama, tata, papa, nani, Bau, Bravo, Pa, Vai, Piu, Miau pe care le zice inca de la 10 luni, bine treptat si cu exersari, acum isi pronunta numele Aex, Da, Uite, Alo si-si duce si manuta la ureche! Raspunde corect prin Da sau Nu la diferite enunturi, adica le receptioneaza corect. Cu ochisorii lui inocenti, cu rasul sau venit din adancul sufletului si cu expresivitatea intregii sale fete, puiutul meu ma face sa redescoper copilul din mine, sa resimt caldura mamei mele. Trebuie sa cunoastem temperamentul copilului (coleric, sangvinic, melancolic, flegmatic) si in functie de trasaturi sa ne putem adapta cerintelor si nevoilor lui. Fiecare copil este unic. Personalitatile diferite au nevoie de abordari diferite, trebuie doar sa le potentam calitatile si sa le temperam defectele. Alexut este un sangvinic care necesita toata atentia noastra, este un copil dornic de joaca, de comunicare, este curios si indemantic.
Il mai las si singurel, in patut, cu jucarille, asa invata sa fie independent, sa gangureasca cand isi vede jucariile, sa priveasca si sa asculte ce se intampla in jurul lui. Lucrurile si motivele care il amuza pe Alexut sunt din cele mai imprevizibile: de la o raza de soare care-i mangaie fetisoara pana la un gest… culminand cu hohote de ras! Sunt o mamica fericita! Consider ca atunci cand trebuie sa il inveti pe cel mic despre anumite responsabilitati, ar fi mai bine sa adopti o metoda haioasa si jucausa, bazata pe o comunicare permanenta.
Orice carte este bine-venita, cea care m-a atras este:
Comunicarea eficienta cu copiii. Acasa si la scoala- Adele Faber, Elaine Mazlish, Rosalyn Anstine Templeton
mihaescu maria magdalena
Fiecare zi din viata unui copil e o adevarata provocare pentru parinti.Copiii sunt imprevizibili ,iar rabdarea,calmitatea,dragostea,iubirea,perseverenta nu trebuie sa lipseasca.
Tot ce trebuie sa stie parintii. 90 de intrebari si raspunsuri – François Dumesnil
georgiana
baietelul meu implineste pe 22 august 6 ani .aproape ca a invatat sa citeasca singur ,mai greu pe litere deocamdata ,dar e pe drumul cel bun ,de aceea s-ar bucura daca ar primi in dar alte carti noi .acum e varsta la care il incanta si imaginile din carti pentru ca e o varsta a curiozitatilor cand ei incearca sa descopere cat mai multe lucruri.vad ca acum e incantat si ii plac cartile si sper ca si mai tarziu sa ii placa .parca ieri ,alaltaieri am nascut ,am stat cu el acasa ,anii au trecut foarte repede si nu-mi vine sa cred ca acum in toamna va merge la scoala.acesta-i cursul vietii iar noi trebuie sa-l urmam.
Ana Naghi
Ce titlu va tenteaza? Ca sa stiu pe ce lista va trec la extragere.
rosia victoria
Sunt mamica de 6 ani si inca mai am multe,multe de invatat,mai ales ca anul acesta incepem scoala ,clasa 0 ;deci vor fi multe schimbari.Cartea care mi-a atras atentia este :Educa-ti pozitiv copilul – ofera ce vrei sa primesti- Dr. Tanya Byron
Vieru Mariana
cred ca cel mai greu a fost cand copii mei mi-au adus nepotei sa am grija de iei, pentru ca iei terminau concediul.a fost un pic cam greu dar m-am descurcat .acum au 7 ani si vor merge la scoala,dar astept mezina de 6 luni sa o iau in primire.
Ana Naghi
Ce titlu va tenteaza? Ca sa stiu pe ce lista va trec la extragere.
Neagu Anne-Marie
Sunt mamica a doi baieti,unul de 9 ani si unul de 6 ani!..A fost o adevarata aventura sa-i cresc pina la aceasta varsta,mai ales ca m-am ocupat personal de educatia lor!
Cea mai mare provocare cand ai/cresti un copil este aceea de a te adapta in mers la aceste generatii „zapacite”, de copii indrazneti si inteligenti,care prind atat rele cat si bune,in egala masura…e greu sa faci fata zi de zi la schimbarile lor de comportament,la tendintele modei,la cerintele lor uneori exagerate!..:)
E frumos cand iubesti acesti copii minunati dar trebuie sa ne innarmam cu maxima rabdare si totodata sa le oferim,iubirea aceea de care au nevoie,fiindu-le alaturi mereu,chiar daca gresesc,sa stim sa-i ascultam ce au de spus,sa-i tratam uneori ca pe niste adulti,si sa comunicam cu ei despre orice,sa-i invatam sa fie deschisi fata de noi,ca si parinti, sa stim sa comunicam cu ei in adevaratul sens al cuvantului!!..
Evident,ca cel mai mult mi-a atras atentia cartea Comunicarea eficienta cu copiii. Acasa si la scoala- Adele Faber, Elaine Mazlish, Rosalyn Anstine Templeton. Cred ca este o carte foarte interesanta,cel putin,la prima vedere, dupa titlu..
Multumim ptr acest concurs interesant.
Cu respect,Anne-Marie
Anca angela
cel mai greu mi se pare cand sunt bolnaviori si nu stiu c au…noi am trecut decurand printr-un episod de febra care s-a dovedit a fi rosu in gat…cel mai greu este cand sunt inca mici si nu pot spune ce-i doare. cartea ce mi-a atras atentia este Parinti consecventi, copii fericiti- Pilar Sanchez, Ester Lopez
ionescu camelia
Buna, Ana! Apreciez aceasta intentie frumnoasa de a organiza un concurs avand drept premi carti si iti marturisesc ca mi-as dori tare mult sa castig. Sunt mamica unui baietel de 3 ani si 7 luni iar luna viitoare voi aduce pe lume inca un baietel, a doua minune din viata noastra. Ei sunt tot ce am mai scump pe lume, traiesc pentru zambetul si ochisorii lor, nimic nu e mai frumos pe lume decat sa auzi cum un pui mic te striga : Mama!. Cel mai greu mi s-a parut la inceput deoarece m-am descurcat singurica cu sotul si eram speriati amandoi dar a trecut cu bine totul iar acum la al doilea avem experienta si probabil vom fi mult mai relaxati. Curand cel mare va incepe gradinita, am mari emotii sunt tare curioasa cum va socializa, sper sa se adapteze repede pentru ca mi s-ar rupe inima daca as vedea ca plange dupa noi, este f. atasat atat de mine cat si de tatal sau, suntem centrul universului lui. Toate cartile sunt educative pentru orice parinte, mi-ar placea sa le citesc pe toate dar ma opresc la titlul : Educa-ti pozitiv copilul – ofera ce vrei sa primesti- Dr. Tanya Byron. Sper sa fiu si eu una dintre norocoase. O zi frumoasa iti doresc si sper sa mai fie astfel de premii! <3
Cristina Toderica
Sunt mamica unei fetite de 1 an si 7 luni si inca un bebe e pe drum. Sincer inca de cum am vazut-o prima oara am zis ca meseria de mamica va fi o provocare pentru mine, prin care trebuie sa trec cu brio. Si pana acum eu zic ca m-am descurcat bine atat cu cresterea cat si cu educarea ei. Nimeni nu se naste invatat, treptat invatam sa fim parinti, si sa trecem cu bine peste toate provocarile vietii.
Cristina Toderica
Educa-ti pozitiv copilul – ofera ce vrei sa primesti- Dr. Tanya Byron
ana
cred ca insusi faptul ca ai de crescut un copil ca ai responsabilitati mari fata de el ,sa-l cresti si sa-l educi frumos este o mare provocare. sa faci un copil e relativ usor ,dar sa-l cresti sa-l faci (vorba vine_OM e lucru mare deci este provocarea vietii mele .mai ales cand il cresti singur ca si parinte .cred ca titlul care ma atrage este „”partnti consecventi,copii fericiti sau Comunicarea eficienta cu copii.
candrea nadia alina
Sunt mamica de un an si trei luni si sincer, nimic nu mi s-a parut foarte dificil sau insurmontabil de depasit! Am avut poate si norocul de a creste o fetita cuminte! Totusi, daca este sa vorbim de provocari, cred ca imi este inca destul de greu sa tin pasul cu ea pentru ca debordeaza de energie cat e ziua de lunga! Si mai greu decat atat. va fi perioada cand va trebui sa ma intorc la serviciu, pentru ca deocamdata intreaga mea lume se concentreaza in jurul ei si a familiei!
link share: https://www.facebook.com/nadiaalina.candrea/posts/641044775915535
cartea dorita: Tot ce trebuie sa stie parintii. 90 de intrebari si raspunsuri – François Dumesnil
fb: nadia alina candrea
Multumesc mult de tot!
MOSCALU LAURA
Am un baietel de 5 ani,este o provocare continua,pentrunoi,pentru ca de mic este foarte iute si agitat.Tot timpul ii explicam ce este bine si ce este rau,dar mai avem de lucrat la incapatanarea lui…este foarte incapatanat,si tot timpul crede ca are dreptate,,deci mai lucram
Ana Naghi
Ce titlu va tenteaza? Ca sa stiu pe ce lista va trec la extragere.
Colceru Anca
Draga Ana, dragi mamici / tatici si de ce nu bunici …
Sunt mamica de Maia Antonia care are 1 ani si cu 4 luni pe langa si pana acum cea mai mare provocare a noastra este cea referitoare la mers.
Maia are acum o hipotonie musculara – neobservata de catre medicul ei pediatru pana la aceasta varsta, cu toate ca noi am fost lunar cu ea la control si acest aspect se putea observa de la varsta de doua luni. Tot pana intr-un an ar fi putut sa ne dea trimitere pentru gimnastica preventiva insa cum nu s-a obosit sa consulte corespunzator fetita acum facem kinetoterapie.
Am inceput de doua saptamani gimnastica, cu trezire copil la sapte si nu va pot spune cum era Maia dupa doua saptamani – terminata si noi la fel pe langa ea.
Insa nu renuntam si vom merge cu ea peste tot caci sanatatea ei este cea mai importanta !
Cred ca provocarea noatra a fost sa gasim un medic zdravan la cap care sa ne spuna de ce fetita nu merge pana la aceasta varsta si sa nu se rezume strict la a ne indruma sa ii luam premegator !
Ana Naghi
Ce titlu va tenteaza? Ca sa stiu pe ce lista va trec la extragere.
Paun Loredana
M-ar interesa cartea : Tot ce trebuie sa stie parintii. 90 de intrebari si raspunsuri – François Dumesnil , caci chit ca am baiat de 20 de ani tot parca simt ca am ceva lipsuri in ale educatiei copilului meu .
Eu sunt una din acele femei care si-a crescut singura copilul , de la 10 luni l-am dat la cresa , numaieu stiu cum plangeam pe drum spre serviciu dupa ce il lasam la cresa si plangea saracutul dupa mine . Uf , amintiri dureroase , numai mama sa nu fi ! Acum este student si tot ii duc grija .Cand mai iese prin oras cu colegii nu ma linistesc pana nu il vad in casa teafar .In general , a fost un copil cuminte , nebolnavicios si nepretentios .A mancat ce i-am dat , a imbracat si incaltat ce i-am cumparat eu .Multumesc lui Dumnezeu ca si acum mare nu e pretentios cu moda , se limiteaza la haine si incaltaminte mai ieftine , nu este cheltuietor , e bursier de merit si cu o parte di bani si-a luat de incaltat , imbracat si niste piese pentru laptop in rest ii are pe toti banii pe card .Sper ca si pe viitor sa nu se schimbe in comportamentul fata de mine si de taica-su , sa ne asculte caci noi ii vrem tot binele din lume .
Pralea Mariana
Cred ca in educarea copilului, fiecare zi e o noua provocare.Deocamdata Raluca are doar un anisor si nu pot spune ca a fost ceva greu pana aici ;ne bucuram de fiecare zambet ,de fiecare pas,de fiecare sunet nou scos.Ne amuza tot ceea ce face!Citesc despre etapele pe care le va parcurge si cred ca o provocare va fi ,,etapa Nu-ului,, ;sper sa ii pot da raspunsurile astfel incat sa inteleaga.
Educa-ti pozitiv copilul – ofera ce vrei sa primesti- Dr. Tanya Byron
Lucica Lazar
Dupa cum stii imi cresc nepotelul.Nu stiu ce a avut dar de la 3 luni pana la 1 an nu avea somn,nici ziua dar nici noaptea,daca dormea 10-15 min se trezea si avea chef de joaca si de vorba..noaptea avea momente cand plangea si nu stiam ce sa-i fac 🙁
Am fost cu el pe la medici,iau facut analize dar nu avea nimic,au zic ca are energie.Cum a implinit 1 an s-a schimbat total,cand a dormit la amiaza 1ora si 30 min m-am speriat 😀
Cartea preferata este: Educa-ti pozitiv copilul – ofera ce vrei sa primesti- Dr. Tanya Byron
DOINA VASILE
Sunt mama de 30 de ani si inca consider ca am multe de invatat despre „meseria” de parinte. Atunci cand copiii tai devin parinti la randul lor si vin la tine cu tot felul de intrebari legate de cresterea copilului sau cand, pur si simplu, nepotii te intreaba ceva, abia atunci iti dai seama de greselile pe care le-ai facut tu ca parinte. In cresterea copiilor fiecare zi este o provocare. Te supara si ii certi, dar iti umplu inima de bucurie cand te pupa si te imbratiseaza.
Tot ce trebuie sa stie parintii. 90 de intrebari si raspunsuri – François Dumesnil este cartea pe care as vrea sa o citesc.
TOMESCU NICOLAE-DAN
Ingerasii nostri – Ghidul esential pentru a-ti transforma viata de familie si de a te simti mai bine alaturi de copiii tai- Dr. Tanya Byron, Sacha Baveystock este cartea preferata. De cand sunt tata, ii privesc cu alti ochi pe parintii mei. A fi parinte este cel mai frumos lucru ce ti se poate intampla. Este obositor, este o provocare, mereu inveti sau descoperi ceva nou. Un copil intregeste familia, iar un „el” si o „ea” se pot numi familie abia in momentul in care apare copilul.
Maria Catarina Damian
Cel mai dificil mi se pare sa incerc sa fiu intotdeauna un exemplu bun pentru el, educatia mi se pare esentiala, iar ei invata cel mai bine prin exemplul pe care il dam noi.
Cartea pe care o prefer este: Educa-ti pozitiv copilul – ofera ce vrei sa primesti- Dr. Tanya Byron
bursuc carmen
buna provocarea asta … cel mai greu pana acum (tinand cont ca bebelul meu are doar 10 lunisoare) mi s a parut diversificarea pentru ca este o schimbare foarte mare si pentru mine si pentru el. si una peste alta al meu este un mofturos si jumatate cand vine vorba de schimbare si de ceva nou. apoi iar destul de greu noptile nedormite ori din cauza dintisorilor sau alte cauze.
Tot ce trebuie sa stie parintii. 90 de intrebari si raspunsuri – François Dumesnil, este volumul care mi a atras atentia mai mult .
Corina Podocea
Se spune ca daca ai copil mic, problemele, grijile sunt mici-daca ai copii mari si problemele/grijile sunt mari. Si va garantez eu (ca sunt trecuta prin asta) ca asa este. Cel mai greu cu copilul este in perioada adolescentei. Trebuie sa gasesti mereu solutii la problemele pe care doar tu le sesizezi ( anturaj, dragoste/prietenie, situatie scolara), astfel incat copilul sa nu se simta amenintat in nici un fel. Nu a zis nimeni ca e usor, dar numai timpul ne va demonstra daca am reusit sau nu!
Felicitari pentru concurs!
Cele doua carti din coada (4,5) cred ca mi-ar trebui la scoala. Le voi comanda, negresit! Multumim pentru selectie!
omulvaly
Provocarea cea mai mare este aceea de a reusi sa-ti convingi copilul ca tot ce l-ai invatat si educat este ceea ce trebuie sa faca si sa nu imite comportamentul celorlalti copii care nu au avut parte de educatia parinteasca!
Orice carte din cele oferite de tine este folositoare si te las sa alegi 😀 !
Multumesc pentru organizarea acestui concurs!
Ama Albinuta
A fi parinte este o experienta unica in viata oricarei persoane. Odata cu aparitia unui copil viata ti se schimba total. Toata atentia se va indrepta asupra lui. Cea mai grea perioada mi s-a parut cea de dupa nastere pentru ca nu eram in totalitate pregatita. Tot timpul stateam cu teama ca nu cumva sa gresesc ceva si sa-i fac rau. Este foarte important sa ai pe cineva langa tine,un om care a fost parinte la randul lui si cunoaste sarcinile unei noi mamici. Acum am trecut de acesta perioada si au aparut alte probleme. Trebuie sa stim sa le rezolvam pe toate si asta numai prin invatare..de la altii sau din carti,emisiuni,documentare.
Cartea pe care o prefer este: Educa-ti pozitiv copilul – ofera ce vrei sa primesti- Dr. Tanya Byron
STEFAN NADIA IRINA
niste carti de exceptie educative,adolescenta e mai problematica
Ana Naghi
Va astept cu drag sa va inscrieti in concurs! Succes!
Maria Elena
Nu am devenit inca parinte, dar parerea mea ca cea mai provocatoare experienta in cresterea si educarea unui copil este perioada de trecere de la alaptarea la san sau biberon in functie de situatie , la cea diversificata , apoi la cea a colicilor , la perioada cand merge in picioruse si tot ce este la inaltimea lui este pe jos , la perioada „De ce”-urilor….la prima zi de gradi …..
Eu consider ca este o adevarata provocare cresterea unui copil din prima zi in care apare pe acesta lume !
Cartea pe cere mi-as dori-o ca premiu este ” Comunicarea eficienta cu copiii. Acasa si la scoala- Adele Faber, Elaine Mazlish, Rosalyn Anstine Templeton „.
Andrada Ioana Cucoreanu
Fiecare zi alaturi de Fabian al meu este o provocare! Este primul meu copil, are aproape un an si deja incepe sa isi arate personalitatea…care va fi cu siguranta una puternica! Cartea care mi-a atras mai mult atentia este : Educa-ti pozitiv copilul – ofera ce vrei sa primesti- Dr. Tanya Byron.
veronica picioroaga
Fiecare zi e o provocare alaturi de un copil! dar ca sa fiu scurta si la obiect , as zice ca cea mai mare provocare a fost sa-mi linistesc copilul dupa spaimele de la gradinita si sa repar traumele facute de dna educatoare. Trist , nu? :-((
din cartile provocate as alege poate : Comunicarea eficienta cu copiii. Acasa si la scoala- Adele Faber, Elaine Mazlish, Rosalyn Anstine Templeton
ori
Educa-ti pozitiv copilul – ofera ce vrei sa primesti- Dr. Tanya Byron
Maria Beres
Cand crezi ca ai scapat apare o noua provocare. Cred totusi ca cea mai dificila perioada este pana la varsta de 1 an. Esti la inceput ca mamica, iar comunicarea cu bebe este minima. nu prea sti ce ii trebuie, doar ghicesti. Este si perioada dintisorilor si a colicilor, a primelor cuvinte si a primilor pasi. Acum se formeaza fundamentul, iar tu nu prea ai parghiii cu care sa lucrezi. Te bazezi in mare parte pe instinctul de mamica si pe multa iubire.
Selectia este foarte reusita mi-au placut vreo trei, dar am ales-o pe aceasta: Tot ce trebuie sa stie parintii. 90 de intrebari si raspunsuri – François Dumesnil.
Adriana
Sunt mamica unui cavaler de aproape 8 anisori si trebuie sa recunosc ca fiecare zi e o provocare pe care trebuie sa o trec cu brio. La noi e o poveste mai lunga si mai complicata, dar nu o sa stau sa povestesc totul aici. Ideea e ca pe mine tatal copilului m-a parasit cu 2 luni inainte sa se nasca. pana la urma l-a recunoscut, copilul e pe numele lui, plateste pensie alimentara, (nu spun cat ca mi-e rusine mie), dar nu a mai dat nici un semn de viata si nu l-a cautat niciodata sa vada ce face sau daca avem nevoie de ceva. Cu sotul meu sunt de 6 ani impreuna, deci Andrei a crescut practic cu el si il iubeste ca pe fiul lui. E valabil si invers (eu sunt „mama” iar sotul meu e „taticule”).
Cea mai mare provocare e acel moment in care va trebui sa-i explic de ce el are alt nume de familie si simt ca acel moment se apropie tot mai repede. Si chiar nu stiu cum sa-i spun si cum sa-i explic. Tot ce-mi ramane deocamdata de facut e sa sper ca va intelege si sa-i multumesc lui D-zeu ca sotul imi este alaturi.
Comunicarea eficienta cu copiii. Acasa si la scoala- Adele Faber, Elaine Mazlish, Rosalyn Anstine Templeton
Nicoleta Ciocoiu
Sunt mama unei fetite de 5 ani si 3 luni si desi meseria de parinte este extrem grea,dar si cea mai frumoasa meserie de pe pamant . Din momentul in care fetita noastra a venit pe lume, am facut tot ce mia stat in putinta pentru a fi cea mai buna mama pentru copilu meu . Si nu conteaza cate carti parentale am rasfoit sau cate site-uri de specialitate am citit, tot am simtit ca poate nu am luat decizia potrivita si parca am gresit fata de copilul meu . Asa este, de cand am devenit mamica lucrurile nu merg tocmai cum mi am propus inainte sa dau nastere. Si fie ca stam acasa cu copilul sau alegem sa mergem la serviciu mai devreme,sau plecam in concediu ori lasam copilul cateva ore cu bunica, tot te vei confrunta cu sentimentul de vinovatie. Sa fii parinte este experienta cea mai complexa, provocatoare, dar si cea mai generatoare de satisfactii pe care o ofera viata. Este o mare responsabilitate cresterea unui copil astfel incat el sa devina un adult sanatos, echilibrat si capabil sa-si ocupe locul in generatia urmatoare. Primii ani de viata ai copilului, cand el descopera, intelege si asimileaza, mai ales prin intermediul familiei, principiile si regulile lumii in care traieste sunt extrem de importanti si de aceea este necesar ca parintii sa utilizeze metode pozitive de crestere a copiilor. Este mult mai usor sa previi tiparele negative pentru a nu deveni o parte a vietii, decat sa le schimbi dupa ce au fost stabilite.Cresterea unui copil de catre un singur parinte poate fi o responsabilitate destul de mare pentru acesta. In prezent, familiile monoparentale sunt mai frecvente decat oricand.Toate cele 5 titluri ale cartilor sunt tentante as ca este o grea alegere insa Comunicarea eficienta cu copiii. Acasa si la scoala-sau Educa-ti pozitiv copilul – ofera ce vrei sa primesti- miar place sa o citesc si sa invat mai multe despre educatia si comunicarea cu cei mici .
Borcea Angela
sunt mamica de aproape 4 ani si consider ca cel mai greu imi este inca sa-l fac pe baietelul meu sa incerce toate felurile de mancare.
cartea care m-ar interesa este Comunicarea eficienta cu copiii. Acasa si la scoala- Adele Faber, Elaine Mazlish, Rosalyn Anstine Templeton
Lenhardt Loredana-Mioara
In fiecare zi e o provocare aceea de a avea grija de un copil, sper sa ma descurc atunci cand il voi avea.
neg popescu
Baiatului meu ii plac ff mult reviste si cd el are 14 ani
geanina
Buna Ana ! Sunt mama unui baiat de 4 ani si jumatate si a unei printese de 1 an si 3 luni.Cresterea si educarea copiilor mi se pare o provocare permanenta,trebuie sa fii mereu vigilent,mereu la dispozitia lor de mici si pana isi capata independenta. La varsta fiului meu ,in clipa de fata,provocarea cea mai mare este sa il invat cum sa se fereasca de straini.Este o fire vorbareata,prietenoasa si intra in vorba cu oricine,nu face diferenta intre persoane dubioase,sa zic asa,si oameni care par bine intentionati. Eu l-am invatat sa fie respectuos cu toata lumea,sa salute sau sa raspunda la salut si sa raspunda la intrebari simple referitoare la varsta,nume….Acum nu stiu cum sa ii arat ca nu toti oamenii sunt bine intentionati fara sa ii stirbesc increderea in ceilalti…„Comunicarea eficienta cu copiii. Acasa si la scoala„ ,poate aici as gasi ceva raspunsuri? Primesc cu drag si sfaturi din partea ta sau a altor mamici cu experienta ,care au trecut prin etapa asta deja .
Manescu Carmen
Buna! Am un baietel de 2 ani si 10 luni si pot spune ca toate perioadele au fost atat de frumoase pana la aceasta varsta incat nu pot spune ca a fost o adevarat provocare.Cred ca provocare exista in fiecare zi cand invat odata cu el si incerc sa vad prin ochiii lui toate nevoile,necesitatile si bucuriile reusitei si experientelor zilnice. nu exista o zi la fel ca cealalta si nu exista perioada mai usoara sau mai grea,pentru noi toate au fost la fel … cu zambetul pe buze si multa rabdare am trecut peste toate. Ingerasii nostri – Ghidul esential pentru a-ti transforma viata de familie si de a te simti mai bine alaturi de copiii tai- Dr. Tanya Byron, Sacha Baveystock
Dragoi Cristina
Nică al meu, Tudor, în vârstă de 8 ani și 6 luni, este un copil provocator prin definiție:curios, plin de atitudine, energic, altruist-egoist(precum cameleonul), atent la detalii, foarte, foarte iubitor, un zâmbăreț ce-ți descrețește fruntea într-o secundă…
Ușor, greu, bine, rău, zâmbete, plânsete, viața ni le-a rezervat pe toate, mai mult sau mai puțin provocator, dar cu răsunet, militând pentru dragoste, prietenie, zâmbet și PUTEREA EXEMPLULUI!
Am crescut împreună, am învățat, am deprins, am intuit, dar am combinat în tot acest timp – făcând-o, de fapt, zilnic – cognitivul cu emoționalul.
Nu e ușor să crești, să educi un copil, dar e ALTFEL, e provocare+senzație+responsabilitate+doza de optimism(la pachet!…)+CREATIVITATE!
…Am devenit prieteni cu medicul de familie, pediatrul, medicul de la Urgență, am învins ipohondria datorită atitudinii și provocărilor; ne-am împrietenit cu toții, văzând lumea prin ochii lui Tudor, am descoperit că a fi creativ înseamnă atât de MULT, vezi culori vii, prinzi crâmpee unice de viață; am cântat și cântăm oriunde, oricând și ne simțim bine, molipsind mereu pe cei din jurul nostru cu jovialitatea noastră; am parat stresul prin clipiri și sclipiri, comunicând nonverbal, paraverbal, verbal când era cazul, dar niciodată n-am mai ținut în mine, ci am strigat, urlat din rărunchi, mitul lui Sisif nemaifiind o golgotă, ci doar un fapt ulterior, ”purtător al dramului de înțelepciune…pentru toate astea: ”Mulțumesc, copile drag, asta provocare, da!…
Am înființat un Club de lectură pentru copii, pasionată fiind de cărți și lectură, din dorința de-a clădi, dezvolta copiilor dragostea pentru cărți…Nu e performanță, e doar apartenență, dragoste și pasiune!
Fără jenă și modestie, pot spune că reușesc și CITIM! Nu sunt rețete, cum mi-a cerut cineva, e pasiunea care dă roade!
…Da, asta m-a motivat/motivează, determinat/determină, ajutat/ajută în ”procesul” creșterii și educației …PASIUNEA, alături de iubirea necondiționată, puterea exemplului, zâmbetul!
Educa-ti pozitiv copilul – ofera ce vrei sa primesti- Dr. Tanya Byron
Mihaela
Interesant concursul! Nu particip având in vedere că al meu băiat a trecut de 18 ani, dar pot spune că fiecare zi alături de Alex a fost o provocare.
Alexandru
Nu particip la concurs deoarece nu am timp de citit asa ca va recomand cu drag sa participati la concurs deoarece sunt premii foarte frumoase care chiar merita citite si tinute in biblioteca.
Bianca Roxana Anitei
Eu sunt mamica la dublu. Baiatul meu acus implineste 5 anisori, iar fetita are 8 luni. Pentru mine provocari noi apar zi de zi,fara a le putea deosebi in ceea ce priveste importanta. Sa zicem ca piatra mea de horar s-a accentuat atunci cand a aparut fetita, intrucat imi cam cresc singura copilasii , sotul avand un program foarte lung si aglomerat. De atunci simt uneori ca nu ma mai pot imparti la doi asa cum ar merita si stiu ca de multe ori il mai ignor sau cert pe baiat pentru ca face prea mult zgomot sau isi doreste sa se alinte mai mult decat trebuie.Din acest motiv ma framant cand imi dau seama ca gresesc, pentru ca e totusi un copil de la care am asteptari cam mari, cand el poate tot ce isi doreste e sa se joace si sa se manifeste conform varstei sale.
Share am dat aici https://www.facebook.com/bianca.roxana/posts/569233696466950
Cartea pe care mi-as dori-o este aceasta: Educa-ti pozitiv copilul – ofera ce vrei sa primesti- Dr. Tanya Byron . Cred ca m-ar ajuta sa constientizez si mai mult anumite aspecte si m-ar tempera.
Gavriloi Adina-Mirabela
Buna!
Multumim pentru acest concurs cu premii mai mult decat folositoare.
Sunt mamica unui baietel de aproape 10 ani si pot spune ca fiecare varsta are gijile sale.Inveti sa fii parinte pe parcurs, inveti din greseli si oricate carti am citi, vom avea mereu de invatat.Este imposibil ca si parinte sa nu itit doresti ce este mai bun pentru copilul tau si sa nu te gandesti mereu la cum sa il feresti de rele.O perioada grea pentru mine ca mama a fost varsta prescolara, cand unele probleme de sanatate nu ne-au dat pace.Acum, in acest moment, o mare provocare pentru mine este faptul ca doresc sa ii ofer o educatie cat mai buna, sa il fac sa iubeasca invatatura, scoala, sa aleaga bine in viata.Cu multa rabdare, perseverenta si sacrifiicii, vreau ca atunci cand va fi adult, sa fiu mandra de ce am reusit, sa pot vedea ca am crescut un om sensibil dar cerebral, sincer si cu dragoste de frumos.
Cartea pe care am ales-o si care mi se pare importanta si interesanta este „Tot ce trebuie sa stie parintii. 90 de intrebari si raspunsuri” – François Dumesnil.
Am dat share aici: http://www.facebook.com/adinamirabela.gavriloi/posts/578102688899398
radu
avand in vedere ca sunt pt prima data mama fiecare etapa din cresterea fetitei mele mis e pare o experienta unica si si uneori dificila. acum suntem la etapa cand trebuie sa ne dezvatam de pampers si sa facem la olita si e foarte foarte greu…
radu
P>S Aceasta e cartea care mi-o doresc „Comunicarea eficienta cu copiii. Acasa si la scoala- Adele Faber, Elaine Mazlish, Rosalyn Anstine Templeton”
‘
Adela C
Am un baietel de 2 ani si 6 luni si unul de 3 saptamani. Este o perioada dificila si pentru mine si pentru baietelul mai mare. El inca nu merge la gradinita asa ca stam toti 3 acasa si il asteptam pe tati sa vina de la serviciu si sa iesim toti afara. Mi se pare o perioada foarte grea pentru ca cel mare trebuie sa nu se simta dat la o parte, cel mic e foarte solicitant pentru ca il alaptez si are colici….dar cu rabdare sper sa fie toata lumea fericita, sa trecem cu bine peste aceasta peioada dificila.
Aleg cartea Ingerasii nostri – Ghidul esential pentru a-ti transforma viata de familie si de a te simti mai bine alaturi de copiii tai- Dr. Tanya Byron, Sacha Baveystock
Bîrziloiu Felicia
sunt mama a doi baieti de 1 si 9 ani, provocari sunt aprope in fiecare zi…insa cea mai mare a fost aceea de a nu avea impresia cel mare ca dupa atatia ani de rasfat si alintari cel mic o sa-i ia locul … am avut mult de lucru dar rasuflu usurata ca imi dau seama ca suntem pe drumul cel bun,ca am reusit sa-i fac sa aiba o relatie excelenta
Comunicarea eficienta cu copiii. Acasa si la scoala- Adele Faber, Elaine Mazlish, Rosalyn Anstine Templeton
tudorache maria magdalena
sunt mamica a doua fetite, 7 si 5 ani. In fiecare zi invat ceva nou prin intrebarile pe care le au, prin comportamentul lor, uneori am raspuns,uneori ma cam incurc dar o scoatem la capat pana la urma. fiecare etapa din viata lor este o experienta noua pentru noi parintii,mi-as dori cartea „Comunicarea eficienta cu copiii. Acasa si la scoala”, cu siguranta vom avea multe de invatat.
Nadia Irina Stefan
toate etapele sunt emotionante
gabbis
Am un baietel de 4 ani si 8 luni, care a fost o provocare inca din prima clipa, deoarece nu stiam inca din burtica cum va arata, cum va fi, cum o sa ma descurc pe mai departe…Provocari au fost si vor mai fi dar cred ca cel mai greu mi-a fost in prima zi la cresa cand l-am lasat in grija altcuiva, in afara de sotul meu…Am stat cu el acasa aproape 2 ani si mi s-a parut cumplit sa il vad ca plange si ma striga..m-am simtit o mama „denaturata” in acel moment, dar mi-am pastrat cumpatul..iar pe mai departe orice actiune care insemna putina libertate din partea mea o priveam ca un pas inainte spre independenta copilului meu…
gabbis
Am un baietel de 4 ani si 8 luni, care a fost o provocare inca din prima clipa, deoarece nu stiam inca din burtica cum va arata, cum va fi, cum o sa ma descurc pe mai departe…Provocari au fost si vor mai fi dar cred ca cel mai greu mi-a fost in prima zi la cresa cand l-am lasat in grija altcuiva, in afara de sotul meu…Am stat cu el acasa aproape 2 ani si mi s-a parut cumplit sa il vad ca plange si ma striga..m-am simtit o mama „denaturata” in acel moment, dar mi-am pastrat cumpatul..iar pe mai departe orice actiune care insemna putina libertate din partea mea o priveam ca un pas inainte spre independenta copilului meu…
Comunicarea eficienta cu copiii. Acasa si la scoala- Adele Faber, Elaine Mazlish, Rosalyn Anstine Templeton
Dvornic Elke
Sunt mama unui baietel de 3 anisori si 9 luni,si imi doresc sa devin din nou parinte,dar din pacate inca nu se poate.Ingerasii nostri – Ghidul esential pentru a-ti transforma viata de familie si de a te simti mai bine alaturi de copiii tai- Dr. Tanya Byron, Sacha Baveystock
Rauta Monica
Cel mai greu mi s-au parut primele baite cand am ajus acasa de la maternitate, avand in vedere ca piticul meu avea mai putin de 2 kg imi era teama sa nu ii rup ceva, binenteles ca in scurt timp mi-am dat seama ca nu e chiar atat de fragil pe cat pare :))) …. iar acum la 2 ani imi este destul de greu sa tin pasul cu el, are foarte multa energie, toata ziua e in miscare. Cartile sunt foarte folositoare si oricare dintre ele ar fi binevenita.
cioran elena
Pentru mine fiecare zi petrecuta alaturi de nepotica mea este o provocare..pentru mine oricare carte este binevenita.
cioran elena
Tot ce trebuie sa stie parintii. 90 de intrebari si raspunsuri – François Dumesnileste
Gyorgy Ludovica
sunt mamica a doua fetite ( de 4 ani si respectiv 2 ani) si provocarile in meseria de parinte sunt in fiecare zi,l dar daca trebuie sa aleg una ar fi : incerc mereu s-o fac pe fetita cea mare sa aiba incredere in propriile forte, asta si pt ca este putin timida, nu stiu intodeauna care sunt pasii corecti si ma folosesc de diferse carti de parenting de aceea cel mai mult ma tenteaza
cartea –
Parinti consecventi, copii fericiti- Pilar Sanchez, Ester Lopez
mihalcea
interesant de citit toate cartile.
Francisca Onica
Nu sunt inca mamica insa mi-as dori tare mult, datorita serviciului meu, prof. inv. presc., imi dau seama cat de greu este sa cresti un copil dar,in acelasi timp, cat de minunat este sa fi parinte.
ARON ELENA
CEA MAI PROVOCATOARE ESTE EXPERIENTA DE LA PRIMUL COPIL : de la nastere ,la plecatul acasa cu el ,momentul cand ramaii numai tu si soyul tau si te uiti la minunatia din fata ochilor ,la prima noapte singura cand nu poate prinde sfarcul si sa manance plangand intr-una ,la prima masa solida si te uiti cu grija sa nu se inece ,la durerile de burtica din cauza colicilor ,la momentul cand face febra si fugi repede la medic .la primii dintisori si la durerile lor , la primii pasi facuti ,la prima zi de mers la camin si tot asa cred ca provocarile in ceea ce priveste cresterea copiilor nu sfarseste niciodata ea creste odata cu varsta si cu ceea ce intampinam
PARINTI CONSECVENTI COPII FERICITI
Doca Aniela
Nu sunt inca mamica dar ceasul biologic ticaie,cel mai fascinant e ca cea mai buna prietena a mea e insarcinata in 3 luni si mi-a zis de abia acum,cred ca e frumos dar si greu sa fii parinte si totusi ce e mai interesant si tot ce ramane dupa ce noi nu vom mai fi urmasii nostri!.
Oana
Cred că partea cea mai grea este la început, când copilul este atât de fragil fizic și psihic.
Oana
Cel mai bine parcă sună „Tot ce trebuie sa stie parintii. 90 de intrebari si raspunsuri” – François Dumesnil.
Hanu Vasile
O sa avem un nepotel!!!!si i-as ajuta parinti!!!
buna ziua
Buna ziua ,sunt o mamica fericita din toate punctele de vedere sa ai copii nu este o provocare nici o joaca e ceva ce nimeni in lumea asta nu iti poate cumpara cu bani.e un sentiment unic ce il simti doar tu ca parinte.provocare sa fi parinte nu exista provocare este doar o copilarie luata de la capat.a fi parinte e sa repeti copilaria, sa o simti ,sa simti fericirea care am avut-o si noi candva.,
albus ramona
Buna ziua.Sunta mamica a doi ingerasi superbi,o fetita de 6 ani [Madalina] si a unui baietel de aproape de 2 [Luca]si fiecare zi este o noua provocare cu ei.Cel mai greu e cu fetita care nu vrea sa inteleaga ca ii iubesc la fel pe amandoi si mereu ii spun ca pentru ea am dragoste de fetia care este la fel de multa ca si dragostea de baietel si ca nimic nu poate sa imi blocheze dragostea lor.Din titlurile oferite ca premiu ma tenteaza Comunicarea eficienta cu copiii. Acasa si la scoala- Adele Faber, Elaine Mazlish, Rosalyn Anstine Templeton, dar si Parinti consecventi, copii fericiti- Pilar Sanchez, Ester Lopez
Monika Erzsebet
Lucrez ca si educatoare si am intampinat unele dificultati in a face pe copii pe sa inteleaga ca nu se intampla intodeauna ceea ce vor ei si in cazul in care sunt nedreptatiti de ceilalti copii sa nu isi faca singur dreptate mai ales nu intr-un mod agresiv.
Durbaca Daniela
Buna ziua. Eu sunt mamica unei superbe fetite in varsta de 15 saptamani. Cea mai provocatoare incercare in meseria de paritne consider ca este reusita unei bune educatii de cand este mic. Nu ai de unde stii daca ai facut „treaba buna” decat atunci cand creste, cred eu. Sper sa iau cele mai bune decizii in ceea ce o priveste .
Durbaca Daniela
M-ar interesa cartea cu nr 4 „Comunicarea eficienta cu copiii. Acasa si la scoala”- Adele Faber, Elaine Mazlish, Rosalyn Anstine Templeton
CORNELIU Stefan
Tot ce trebuie sa stie parintii. 90 de intrebari si raspunsuri – François Dumesnil
comunicarea este cheia succesului
Nistora Ramona
cea mai mare provocare mi se pare prima baita, nu stii exact cum sa-l ti, daca apa are temperatura potrivita
Comunicarea eficienta cu copiii. Acasa si la scoala- Adele Faber, Elaine Mazlish, Rosalyn Anstine Templeton
Teodora Oprea
Cea mai provocatoare experienta a mea in cresterea copilului meu este puterea exemplului dat de mine in ochii lui, eu ca om cu bune si rele si cum trebuie gestionate acestea. Formarea lui ca individ in aceasta societate si puterea noastra ca mama de a influenta personalitatea lui prin nimicurile de zi cu zi, situatiile care le intampinam etc..
cartea „Educa-ti pozitiv copilul – ofera ce vrei sa primesti”- Dr. Tanya Byron
Oana
Buna ziua. Eu sunt mamica unui baietel de 2 ani 10 luni, cartile ca cele prezentate mai susu m-au ajutat foarte mult in cresterea si educarea baietelului meu. A fi mamica este cel mai minunat lucru care i se poate intampla unei femei. Imi iubesc baietelul foarte mult si din acest motiv doresc sa ofer tot ce este mai bun in drumul vietii, alimentatie si un regim de viata sanatos, dragoste, educatie etc. Consider ca daca citim aceste carti si nu le punem in practica ne irosim timpul.
Luminita Tudosa
Eu inca nu sunt mama si peste cateva luni voi deveni matusa . Deja sunt anuntata ca va trebui sa ma implic in cresterea viitorului nepot, deci acest lucru pentru mine va fi o mare provocare , schimbarul scutecelelor , a-i da de mancare au face baita. Sunt multe lucruri care imi vor fi benefice pentru viitor
Chiru
Mi-as dori cartea:
“Comunicarea eficienta cu copiii. Acasa si la scoala- Adele Faber, Elaine Mazlish, Rosalyn Anstine Templeton”
filigeanu marius daniel
felicitari
Camelia Anca
Felicitari tuturor castigatorilor! Premiile sunt foarte utile pentru parinti.
Mery Meryem
felicitari castigatoarelor !
Monika Erzsebet
Multumesc frumos! am trimis datele pe facebook 🙂