Utile

Containerele metalice – Cea mai SIMPLA solutie de depozitare pentru agricultori

Reglementarile legislative in domeniul agricol le dau fermierilor tot mai multe batai de cap. Una dintre ele se refera la legea stocarii ingrasamintelor pe baza de azotat de amoniu. Acest ingrasamant are un continut ridicat de azot, iar cerinta speciala legata de acesta este aceea ca trebuie stocat in depozite construite si amenajate in acest scop. Avand in vedere acestea, mai jos gasesti solutia perfecta pentru problema depozitarii ingrasamantului, dar si a uneltelor sau altor obiecte agricole.

Ingrasamant ieftin, probleme nu tocmai simple

Toata operatiunea de depozitare a ingrasamintelor pe baza de azotat de amoniu se face pastrand conditiile indicate pe ambalaj de catre producator. De asemenea, este absolut interzisa depozitarea acestor tipuri de ingrasaminte neambalate sau in depozite care nu indeplinesc toate cerintele legale.

Ingrasamantul pe baza de azotat de amoniu este foarte utilizat de cultivatorii de paioase, datorita costurilor mici ale acestuia, dar si datorita rezultatelor rapide. Totusi, noua lege cu privire la stocarea acestuia a schimbat complet modul in care agricultorii isi planifica si executa lucrarile. Raspunsul la problema sunt aceste containere pentru depozitare, care indeplinesc toate standardele impuse de lege. Acestea reprezinta solutia perfecta pentru stocarea ingrasamintelor pe baza de azot, intrucat ofera protectie impotriva umezelii si protejeaza mediul inconjurator de accidente chimice.

Solutii de stocare mobile

Unul dintre motivele pentru care, in trecut, agricultorii au fost sceptici cu privire la containerele metalice este reprezentat de dificultatea de a le muta dintr-un loc in altul. Totusi, materialele folosite la construirea containerelor sunt usoare, dar si foarte rezistente, ceea ce face ca aceste solutii de stocare sa aiba o mobilitate crescuta.

Paleta de dimensiuni valabila pentru containerele metalice este mare, variind de la 1m x 1,2m, pana la 6m x 2m. Acestea sunt suficient de mari incat sa poata acomoda inclusiv echipamente mari, precum semanatorile pentru plante paioase disponibile pe https://www.magazialucostica.ro/semanatori-plante-paioase.html, ramanand chiar si spatiu aditional.

Astfel, tocmai pentru ca pot avea diferite forme si marimi, aceste containere sunt perfecte atat pentru cultivatorii care practica agricultura la nivel mic, cat si pentru cultivatorii industriali.

Solutia perfecta pentru depozitare – containerele multifunctionale

Chiar daca initial aceste containere au fost concepute ca raspuns la problemele ridicate de legea stocarii ingrasamintelor si a substantelor periculoase, ofera o gama mult mai vasta de utilizari.

Fiind construite din materiale foarte rezistente la intemperii, containerele metalice protejeaza obiectele depozitate impotriva umezelii si altor conditii extreme. Din acest motiv, agricultorii pot depozita inclusiv utilaje sau accesoriile acestora, unelte si chiar produse brute.

Datorita materialului si sistemului inovator de inchidere, aceste containere pot fi folosite inclusiv pentru depozitarea semintelor si a cerealelor, protejandu-le de daunatori, mucegai si rozatoare. De exemplu, cotainerele de sase metri sunt suficient de spatioase pentru a fi folosite pe post de garaj, acomodand cu usurinta un automobil normal cu patru usi.

Accesorii multiple pentru o transformare totala

La aceste solutii de depozitare, pe langa suporturile clasice de rafturi, exista usi si ferestre standard, care pot transforma complet scopul containerelor metalice.

Mai exact, in situatiile in care este nevoie de mai mult aer in interiorul acestora, se pot monta grile de aerisire. In plus, se pot monta usi duble din plasa – lucru care permite transportul animalelor de talie mare – sau usi simple din plasa – lucru care ofera posibilitatea utilizarii acestora pe post de adapost permanent.

Asadar, containerele metalice au functii multiple si sunt extrem de folositoare in absolut orice gospodarie. Au o gama larga de intrebuintari, fiind cea mai simpla solutie pentru cele mai multe dintre problemele agricultorilor.

Leave a Reply