Cum in ultima vreme am renuntat aproape definitiv la sare, nu ca as fi consumat prea multa nici inainte de interventii, m-am reorientat cand a venit vorba de unele dintre gustarile mele preferate, mai ales cand plec la drum sau cand sunt la scoala : covrigeii. Am gasit o varianta sanatoasa(cel putin asa promite): covrigei cu tarate de grau Solaris.
Ingrediente: faina integrala de grau, tarate de grau(10%), apa, ulei de palmier (grasime vegetala nehidrogenata), drojdie, sare fara adaos de iod, ierburi mediteraneene, rozmarin macinat.
Valori medii nutritionale(100 g):
Valoare energetica 113.6 kcal/ 475.9 kJ
Proteine 3 g
Lipide 9.3 g
Carbohidrati 3.5 g
Fibre 3.82 g
Sodiu 1 g
Sunt mai crocanti decat covrigeii obisnuiti, dar asta e un lucru bun, cel putin stomacul se simte mai bine cu cat e mai uscat. Gustul e unul amarui, mai neaos si se simte aroma taratelor chiar si dupa ce ai inghitit. Nu prea simt ierburile mediteraneene sau rozmarinul, probabil cantitatea e una prea mica, doar cat sa acopere(partial) gustul taratelor.
M-am obisnuit rapid cu gustul, desi noi suntem obisnuiti cu faina alba, schimbarea fiind sesizabila. Imi place ca sunt satiosi, iar ca sa termin o punga de 100 g ar trebui fie sa am o foame de lup, fie sa impart cu cineva, altfel nu as reusi.
Pretul e maricel in comparatie cu covrigeii pe care ii gasim in magazine, dar merita incercati. Nu ii cumpar oricand, dar dintr-o punguta mananc de vreo doua ori.
Mihaela Bolea
Ce bine arată! ♥
Ana Naghi
🙂
pescuit crap
nu stiu cat de sanatasi sunt, dar i-am folosit si la o partida de pescuit prelungita, in care am ramasa fara nada. I-am tinut la inmuiat pana s-au facut ca o pasta, apoi i-am aruncat in locul unde aveam momeala. n-am prins senzational, dar nici nu cred ca le-au displacut pestilor pentru ca am mai prins vro 2-3 dupa ce-am apelat sa rezerva de serviciu.