Copii, Utile

Criterii de alegere a scaunului auto pentru copii

Sa lasam copiii sa stea in picioare sau intre scaune in masina este illegal, cu atat mai mult cu cat acest lucru este foarte periculos pentru cei mici. Scaunul auto pentru copii este foarte important deoarece astfel ne putem proteja copilul de mari pericole. Exista anumite criterii de care trebuie sa tinem cont, inclusiv cand alegem un scaunel auto pentru copii. Astfel, puteti sigur ca cel mic este in siguranta si se simte foarte confortabil. Iata cateva criteria care va vor ajuta sa alegeti scaunul auto potrivit:

In primul rand trebuie sa stii ca scaunul auto are diferite dimensiuni astfel incat trebue sa tinem cont de acest aspect. Din prima grupa fac parte scaunele din grupa 0 care sunt pentru bebelusi incepand de la 0 si pana la 9 luni, cand cel mic are pana in 10 kg. Cea de a doua grupa este reprezentata de grupa 0+, o grupa care se extinde cu 3 luni la varsta bebelusului si sustine pana la 13 kg. Grupa 1 este reprezentata de copiii pana in varsta de 4 ani si care au greutatea de pana in 18 kg. Urmeaza grupa a doua pentru copii pana in 8 ani, cu o greutate de pana la 25 kg si grupa 3 care este potrivita pentru copii de pana in 12 ani. Intre aceste grupe exista modele de scaune adaptate mai multor grupe si care sunt alese de catre parinti deoarece investitia este astfel mai mica.

Sistemul de prindere este si el foarte important. Specialistii recomanda ca inainte de alegerea unui scaun auto sa il probati in masina deoarece exista si scaune care se pot fixa cu ajutorul centurii de siguranta. Exista si carucioare sport care se pot transforma in scaune auto pentru copii.

Apoi, trebuie sa stii ca nu toate scaunele auto de copii sunt si cele mai bune deoarece ele trebuie sa fie omologate sis a intruneasca toate normele aflate in vigoare. Cautati eticheta portocalie cu inscriptia ECE R 44/04.

Un scaun potrivit trebuie sa fie cat mai usor detasabil deoarece dupa ce va creste copilul va murdari foarte repede tot ceea ce este in jurul lui, inclusiv materialul textil al scaunului. Cel mai indicat este ca materialul textile sa fie cat mai usor de scos si de pus la loc.

Centura de siguranta este si ea foarte importanta si aici nu discutam despre centura de fixare a scaunului. Cel mai bine este ca centura sa aiba 5 puncte de prindere reglabile in functie de inaltimea copilului si trebuie sa aiba protectii moi la nivelul umerilor deoarece astfel asigurati protectia copilului chiar si in cazul unei frane bruste.

Inainte sa cumperi un scaun auto pentru copii, tine cont si de parerea prichindelului. Culoarea este un argument potrivit pentru a face copilul sa stea in scaunelul sau. In plus, testeaza scaunul inainte de a-l cumpara!

1 Comment

  1. ghelbere elena

    Nu am copil care are nevoie de un scaun auto, dar sunt de acord ca pentru copii mici e obligatoriu scaunul auto.

Leave a Reply