Diverse, Utile

Culturile tale de porumb sunt atacate de putregai sau paraziti? Afla cum te poate ajuta un atomizor sa inlaturi toti daunatorii

Atunci cand ai o afacere in mediul agricol, exista cativa factori care pot sa dauneze plantatiilor tale si care sa duca la pierderi mari atunci cand tragi linia la sfarsit de sezon agricol. Cele mai frecvente probleme cu care te confrunti atunci cand ai o cultura de porumb sau de alte cereale sunt insectele daunatoare sau bolile care pot aparea la nivelul tulpinii si frunzelor plantelor pe care le cultivi.

Porumbul este una dintre cerealele cel mai des atacate de daunatori si care poate fi distrusa imediat daca nu ai grija sa o protejezi constant. Si cum o poti face mai bine decat prin stropirea frecventa a culturilor de porumb cu substante speciale, care sa te ajute sa inlaturi orice urma de daunatori. Pentru a fi sigur ca lichidul benefic plantelor ajunge peste tot, achizitioneaza un atomizor performant, care sa iti usureze munca de ingrijire a plantatiilor tale si care sa te ajute sa iti pastrezi plantele mereu sanatoase.

 

Culturile tale de porumb sunt atacate de putregai sau paraziti? Afla cum te poate ajuta un atomizor sa inlaturi toti daunatorii

Patarea cenusie a frunzelor, viermele vestic al radacinilor, paduchele frunzelor- boli pe care le poti trata prin folosirea unui atomizor

Ce este un atomizor? Este unul dintre echipamentele agricole care nu trebuie sa lipseasca din gospodaria ta, practic o pompa de stropit, cu ajutorul careia poti dezinfecta si trata recoltele de numerosi daunatori, prin folosirea unor substante speciale, cu rolul de a anihila bolile nocive ale plantelor. In cazul porumbului, cele mai des intalnite boli care pot aparea atat la nivelul tulpinii, cat si la nivelul frunzelor, sunt viermele vestic al radacinilor de porumb, gargarita porumbului, paduchele frunzelor, putregaiul moale al tulpinilor sau mozaicul european al frunzelor. Multi dintre agricultorii de porumb deja stiu ce inseamna toate aceste boli si cat de nocive pot fi ele pentru cerealele cultivate.

Vestea buna este ca toate aceste probleme, daunatori si boli ale porumbului pot fi inlaturate doar prin folosirea unui atomizor. Prin puterea lui de imprastiere a substantelor toxice pentru daunatori, atomizorul te ajuta sa protejezi culturile tale de porumb contra tuturor factorilor externi nefavorabili, astfel incat tu sa ai parte de niste roade ale muncii bogate si de cereale sanatoase.

Poate un atomizor sa pulverizeze orice tip de substante?

Raspunsul este DA! Atata timp cat acestea sunt sub forma lichida si nu foarte densa. Atunci cand luati un medicament pentru culturile voastre, tot ce trebuie sa faceti este sa il diluati cu apa, asa cum este specificat si in prospectul substantei, apoi sa incepeti sa stropiti culturile voastre de porumb. Datorita greutatii mici, hamurilor ajutatoare si curelelor inteligente de prindere, atomizatoarele sunt foarte usor de folosit de catre oricine. Un atomizor are o structura compacta, nu presupune mai eforturi de intretinere, are o presiune inalta de stropire a culturilor si un debit foarte ridicat. Astfel de atomizoare gasiti la preturi foarte bune si la magazinul online MagazialuCostica.ro.

Pe langa tratarea porumbului, atomizorul mai poate fi folosit si pentru ingrijirea culturilor de bumbac, orez, grau, pomi fructiferi, dar si pentru protejarea legumelor din gradina voastra.

Leave a Reply