Utile

Cum amenajezi biroul in stil Feng Shui

Avem intotdeauna grija ca spatiul in care ne petrecem timpul sa fie cat mai confortabil si armonios, il amenajam cu gust pentru a putea lucra in conditii optime, si totusi, poate ti s-a intamplat de multe ori sa te simti stresat in continuare cand esti la birou, sau sa simti ca nimic nu este asa cum ti-ai dori sa fie, fara sa gasesti, in esenta, un motiv anume.
Se considera ca, energiile sunt cele care influenteaza toate acestea, de aceea te sfatuim sa te indrepti spre stilul Feng Shui in amenajarea biroului tau pentru a canaliza energia pozitiva catre munca pe care o desfasori.

Feng Shui este un ansamblu de principii care afirma ca mediul ambiant poate influenta starea noastra de spirit, astfel, scopul este realizarea armoniei locurilor in care ne petrecem cel mai mult timpul, prin incercarea de-a reduce energiile negative care se manifesta local pentru a influenta pozitiv sanatatea, prosperitatea si comportamentul nostru.

Atunci cand avem posibilitatea de a lucra la biroul nostru personal este mult mai usor sa il decoram dupa preferintele noastre, deci, fie ca optezi pentru inchirieri de birouri in Ploiesti sau in alte zone, fie ca iti achizitionezi un birou, stilul Feng Shui ar trebui sa fie nelipsit atunci cand decizi sa il amenajezi pentru a avea parte de randament maxim la locul de munca.

Amplasarea biroului

Cel mai important aspect cand vine vorba despre amenajarea biroului, este amplasarea corecta a biroului de lucru. Aceasta piesa nu trebuie asezata la intamplare si nici in functie de alte utilitati ale incaperii. Pentru a fi Feng Shui, biroul trebuie asezat departe de usa de la intrare, in asa fel incat atunci cand lucrati sa stati cu spatele la perete si cu fata la un geam sau la usa.
De asemenea, pastrati intotdeauna ordinea pe suprafata de lucru, pentru a favoriza oportunitatile, evitand haosul care este generator de energii negative.

Atragerea energiilor pozitive

Principiile Feng Shui sustin ca, in orice birou, trebuie sa existe obiecte care atrag energia pozitiva, cum ar fi: tablourile, sculpturile, decoratiunile sau, pur si simplu, obiecte care sa inspire bucurie. Lumanarile decorative sunt, de asemenea, o optiune buna, astfel beneficiind in acelasi timp de tratamentul prin aromaterapie.

Alegerea culorilor potrivite

Culorile de la birou trebuie sa fie cat mai deschise, calme. Sunt recomandate culorile bej, nisipiu, gri deschis si galben deschis, desi acestea nu sunt singurele culori folosite. Se pot folosi si culori inchise, dar sunt indicate combinatiile lor cu tonuri deschise. Culoriile vii agita corpul si spiritul.

Plantele aduc prosperitate

In Feng Shui este esential sa pui plante verzi in birou, acestea fiind responsabile pentru situatia financiara. Plantele actioneaza pozitiv asupra sanatatii si conditiilor de munca si, de asemenea, maresc creativitatea si productivitatea. La primul semn de ofilire, plantele trebuie inlocuite deoarece incep sa atraga opusul prosperitatii. Cele mai recomandate plante sunt cele cu frunze mari,verzi si rotunjite, cum ar fi: arborele de cafea, begonia sau ficusul, adaptandu-se foarte bine conditiilor si facilitand oportunitatile financiare si, in plus, vor improspata aerul.
Nu asezati niciodata ghivecele in preajma calculatoarelor, imprimantelor etc. De asemenea, un ghiveci foarte mare va fi intotdeauna amplasat in coltul din S-E-ul incaperii sau cat mai aproape de aceasta zona.

Acum ca ai aflat beneficiile amenajarii biroului in stil Feng Shui, vezi protofoliul nostru de inchirieri de birouri din Ploiesti, pentru a avea parte de incaparea ideala stilului tau armonios.

Leave a Reply