Sanatate

Cum au incetat lacrimile mele de durere

Am stat aplecata mult la cules de prune. Cand se umpleau galetile, fiind cea mai tanara culegatoare, trebuia sa ma ridic brusc, sa le duc pana la tractor. Acolo le ridicam ca omul de la tocitoarea metalica imensa sa le poata lua din mainile mele si sa mi le inapoieze goale. Mergeam 100 de metrii carand aproape 30 de kilograme in maini, dupa ce statusem aplecata ore in sir.

O saptamana am tinut-o in ritmul acesta si imi simteam articulatiile fierbinti.

Muschii frigreau. Am fost sigura (va rog sa nu radeti de mine!) ca au febra la propriu. Am tras de mine sa-mi ajut parintii sa termine, dar a opta zi urlam de durere. Nu am vrut sa-i ingrijorez, dar nu ma puteam intoarce de pe o parte pe cealalta si imi tremurau si mainile. Trebuia sa fiu ajutata sa nu vars pe mine cana de apa, de ceai sau de cafea. Din cauza durerilor si a ingrijorarilor nu mai dormeam noaptea. M-am gandit ce ma fac ca sunt tanara si mai am doar sase zile de concediu. A venit medicul de familie sa ma vada. Este un doctor tanar si foarte priceput.

Cand l-am vazut intrand pe usa, zambaret, frumusel, am suras si eu, fiindca mi-am amintit cantecul:”Doctore cu multa scoala,/Hai si scapa-ma de boala!”

supramax pharma4you.ro! a spus sigur pe el.

-Stati sa notez, l-am rugat, desi nu puteam sa scriu. M-am gandit ca imi ia mana ca invatatoarea si ma ajuta sa scriu medicamentul (as fi vrut eu!), dar el a continuat:

-Supramax articulatii mobil gel, iar Pharma4you.ro este numele farmaciei de unde-l puteti comanda.

Am fost putin dezamagita. A plecat fara sa-mi indoaie genunchi sau sa maseze picioarele sa vada unde ma doare mai tare. Nici macar nu m-a atins. Poate ca mi-ar fi trecut…In fine, pune mama mana pe telefon si comanda gelul minune. Soseste a doua zi. Nu mi-as fi imaginat sa-l primesc asa de repede! Nu puteam nici sa desfac un capac, asa ca mama mi-a masat usor toate partile dureroase. Substanta intra in piele imediat, iar o fierbinteala care-mi usura durerea am simtit brusc. Mirosea placut a fan si am rugat-o pe mama sa-mi citesca substantele pe care le contine:

-Este facut mai mult din plante: tataneasa, jneapan, rozmarin, salvie si arnica si pantenol. Impreuna asigura mobilitatea articulatiilor, dar si intaresc oasele.

M-am posomorat din nou. Doar parfumul placut mi-a inoculat optimism.

-Iar plante?

-Nu intelegi ca pantenolul face minuni si la febra muscular si la durerile reumatice si la articulatii rigide? Ai rabdare pana maine!

Am ramas singura. Incet-incet durerile dispareau una cate una de parca nu au existat. Picioarele si mainile se usurau vazand cu ochii, nu mai erau de plumb. Am intins mana, am luat din nou tubul si dupa ce l-am desfacut mi-am masat din nou corpul incercat de efort. Pielea era fina si catifelata.

Am dormit ca un prunc in noaptea aceea, iar dimineata am coborat din pat. Mama m-a gasit la bucatarie pregatind micul dejun.

Este un produs minunat si voi scrie despre el sa le fie si altora de folos, am spus hotarata!

2 Comments

  1. ghelbere elena

    Doamne, am unele nopti cand ma dor genunchii de nu pot sa dorm. Multumesc pentru recomandare.

  2. Valeria Chertes

    Doamne cate probleme am cu durerile.

Leave a Reply