Utile

Cum iti repari rapid si usor laptopul

Accidente se intampla tot timpul, mai ales cand vine vorba despre aparate, precum calculatorul, laptopul, telefonul smart, tableta, ce sunt folosite de fiecare persoana pe durata intregii zile. Din diferite motive, cum ar fi neatentia, graba sau indiferenta, ele sufera diferite neplaceri (zgarieturi, distrugeri totale sau partiale), asa ca proprietarul se intreaba deseori ce trebuie sa faca in aceasta situatie.

Evident ca toata lumea se gandeste din start la garantia produsului, ca poate aceasta ofera reparatie in cazul accidentelor, dar sunt slabe sanse sa existe uneori din cauza lipsei de interes pe care proprietarul a manifestat-o vis-a-vis de acest aspect la cumpararea obiectului din magazin. Astfel, un accident des intalnit se refera la varsarea lichidelor pe tastatura, un lucru extrem de grav, dar care nu inseamna neaparat distrugere 100%.

Iata cateva sfaturi interesante in acest sens:

• Desi tentatia este foarte mare ca proprietarul laptopului sa incerce sa-l repare singur, aceasta idee este din start foarte proasta si nu are sorti de izbanda, nici daca urmareste pas cu pas vreun tutorial de pe internet. Specialistii au toate cunostintele necesare repararii sale, asa ca sunt mult mai in masura sa faca cum trebuie acest job decat un profan. In plus, unele dintre service-uri se deplaseaza la domiciliul clientului pentru a prelua laptopul defect.

• Un service reuseste sigur sa faca diagnosticarea corecta, iar clientul stie de la inceput in ce consta stricaciunea si cat il costa sa o repare, asa ca descopera aici cateva informatii interesante despre un astfel de loc. In plus, clientul beneficiaza si de alte avantaje, precum repararea intr-un timp record, in asa fel incat sa nu stea foarte mult fara a folosi laptopul, garantia legala pentru reparatie, fidelizarea, un pret corect si accesibil.

• Un alt accident des intalnit este spargerea display-ului. Aceasta piesa poate fi inlocuita si acasa (desi iarasi e destul de complicat daca nu cumva proprietarul laptopului este tehnician sau are ceva experienta in domeniu) cu riscul insa de a face pagube mult mai mari. Inainte sa se inarmeze cu un ecran nou, o surubelnita si eventual cu o penseta, proprietarul ar trebui sa stie ca pe site-ul acesta poate gasi persoanele autorizate si ca lipsa de experienta poate duce la avarii irecuperabile.

• In cazul in care proprietarul incearca sa repare singur laptopul peste care a varsat apa, atunci trebuie sa urmeze cativa pasi: sa indeparteze bateria, sa absoarba cu servetele lichidul din interior, sa lase laptopul o perioada sa se odihneasca plasandu-l intr-un loc uscat pentru a da voie lichidului sa se evapore. Abia dupa ce toate aceste etape au fost realizate laptopul poate fi redeschis pentru a se vedea daca functioneaza.

• Una dintre problemele enervante legate de laptopuri este cea a blocarii acestora. Atat de eficiente cand functioneaza, aceste aparate se dovedesc a da mari batai de cap cand se defecteaza. Blocarea insa poate fi cauzata de supraincalzire, insuficienta memoriei RAM sau o problema de software. Repararea imediata consta in inchiderea programelor ofensatoare, apasarea butonului de alimentare cateva secunde, deconectarea laptopului de la curentul alternativ, scoaterea bateriei, verificarea temperaturii.

• Daca s-a spart carcasa laptopului, realizata in general dintr-un material destul de rezistent, atunci exista cateva solutii interesante de rezolvare a problemei, chiar si acasa. Pentru o fisura mica si usoara se poate folosi lipici, dupa ce zona este foarte bine curatata de praf, dar daca crapatura este mai grava, atunci se poate utiliza poxilena, rezultatul fiind uimitor. De cele mai multe ori insa, a repara singur laptopul inseamna bataie de cap si rezultate nesatisfacatoare.

• In ziua de astazi, laptopul a devenit obiectul de care fiecare se ataseaza cel mai mult, asa ca in cazul in care diagnosticul este placa de baza defecta, atunci, cu siguranta, nimeni nu ar trebui sa-si incerce talentele de tehnician si sa repare ceva ce doar un service poate sa faca.

Asadar, atunci cand problemele legate de repararea laptopului sunt cu mult peste puterea de intelegere a posesorului, ideal ar fi ca acesta sa lase pe seama specialistilor sa puna diagnosticul corect si sa-l repare. Intr-adevar, nimic nu este gratis pe lume, dar un service bun va oferi preturi corecte clientilor sai, asa ca orice persoana care poseda un laptop trebuie sa aiba in preajma un astfel de prieten adevarat.

Leave a Reply