Alimentatie, Sanatate, Utile

Cum ma rasfat in ultima vreme cu ceaiurile Kulhar

De cand ma stiu, ceaiul a facut parte din viata mea. Doar ca modul in care il vad s-a schimbat. Mult.

In copilarie vedeam ceaiurile ca pe un rau necesar. Beam ceai de gura mamei, nu prea intelegeam eu treaba cu „ceaiurile sunt sanatate”. In adolescenta le vedeam ca pe remediu in viroza(exclusiv), iar in anii ce au urmat – „multumita” problemelor renale- am vazut din nou ceaiurile ca pe raul necesar.

Care a fost evolutia”formulei de prezentare” a ceaiului pe care l-am consumat? Flori de musetel, tei sau sunatoare, frunze de menta culese si uscate de noi, cozi de cirese, cam asta insemna in copilarie. Apoi a aparut nebunia plicurilor de ceai. Pe care inca le mai folosesc, de ce sa fiu ipocrita?! Insa am avut ocazia sa incerc si altceva: ceaiurile vrac, ca sa zic asa. Diferenta intre aceste ceaiuri si cele la plic e imensa: nu doar ca aroma e mai intensa, dar ai un sentiment placut sa vezi exact ce urmeaza sa consumi…

DSC09844

Abia acum, de catva timp am ajuns sa apreciez ceaiul la adevarata valoare. Am aflat ca ceaiul poate fi un rasfat la indemana. Mai bine mai tarziu, decat niciodata. Asa ca de vreo 2 ani nu imi lipsesc din casa diferite sortimente de ceai, lamai, miere si lapte.

Ce inseamna pentru mine momente de rasfat? Un mic dejun cu paine prajita si ceai, savurate pe indelete, o carte buna citita la o cana mare de ceai cu lamaie, o gustare cu nelipsitul ceai de la ora 5 si ceva biscuiti alaturi. Pare greu de crezut? Cine a zis ca rasfat inseamna sa cheltui sume mari? Atata vreme cat inchid ochii si ma bucur atat de aroma, cat si de mirosul ceaiului, pentru mine e mai mult decat suficient sa ma consider rasfatata.

Asadar, cu ce ma rasfat eu in ultima vreme? Cu ceaiuri disponibile pe kulhar.ro . Sortimentele de care ma bucur sunt:

DSC09832

  • Fruit Infusion Fireplace (bucăţele de măr, flori de hibiscus, coji de portocală, pulpă de măceşe, ceai rooibos, coacăze, bucăţele de migdale, aromă, bucăţele de vanilie).

  • Sencha Earl Grey (ceai verde sencha si aromă naturală de bergamotă)

  • Ceai Pai Mu Tan Toronto Nights (ceai alb, ceai verde, bastoane scorţişoară, bucăţele de migdale, lemongrass, felii de portocală, aromă, petale flori de trandafir)

  • Herbal Infusion Temple of Sun (frunze de mure, frunze de căpşuni, pulpă de măceşe, flori de portocal, coji de portocală, bucăţele de măr, flori de floarea-soarelui, aromă, flori de albăstrele)

Detalii despre fiecare ceai in parte si despre multe alte sortimente gasiti pe kulhar.ro.

Va garantez ca fiecare ceai este o desfatare a simturilor, iar aromele sunt cel putin tentante! Acum, oricat as vrea sa fiu de obiectiva, nu prea reusesc. Asa ca am sa va spun si preferatul meu: Fruit Infusion Fireplace. Acum sa nu ma intelegeti gresit, toate-s faine. Aroma de mar ma duce cu gandul la merele coapte de pe soba bunicii. Ori un ceai care reuseste sa imi bucure nu doar papilele gustative, ci si sa imi trezeasca amintiri frumoase e pentru mine ceaiul perfect!

Foarte important este sa se respecte indicatiile de preparare(cantitate si timp de infuzare) daca se vrea o aroma intensa. Pe ambalaj vei gasi toate informatiile necesare.

DSC09838

Ce mi-a mai placut mie maxim, pe langa calitatea ceaiurilor? Modul de prezentare care pentru mine inseamna grija pentru detalii. Ai sentimentul ca ai cumparat din cel mai chic butic din lume!

Daca va place ce ati vazut si vreti sa vedeti si mai mult, intrati pe www.kulhar.ro Iar daca vreti sa fiti la curent cu noutatile, apreciati si pagina de facebook Kulhar!

2 Comments

  1. ghelbere elena

    Beau foarte mult ceai dar din acestea obisnuite, iar cum se raceste afara beau foarte mult ceai de lamaie.

  2. stoica claudia

    Si mie imi plac foarte mult ceaiurile mai ales cele din fructe de padre

Leave a Reply