Diverse, Utile

Cum prelungesti durata de utilizare a bijuteriilor din argint?

 

Chiar daca in comparatie cu aurul, argintul nu este la fel de costisitor, nu cumparam argint  in fiecare zi motiv pentru care bijuteriile din argint pe care le achizitionam trebuie sa reziste o perioada cat mai lunga de timp. Avand in vedere ca argintul spre deosebire de aur este mai pretentios si mai usor de deteriorat, este nevoie de respectarea anumitor pasi pentru a ne putea bucura o perioada cat mai lunga de timp de avantajele oferite de catre bijuteriile din argint. Dintre acestea din punctul meu de vedere cele mai importante sunt urmatoarele:

  1. Sulful reprezinta unul dintre cei mai aprigi dusmani ai bijuteriilor din argint motiv pentru care acestea trebuie ferite cat mai mult de interactiunea cu acesta. Innegrirea bijuteriilor din argint este doar una dintre consecintele interactiunii bijuteriilor din argint cu sulful. Avand in vedere ca sulful se gaseste la piscina ori la bai termale, bijuteriile din argint nu trebuie purtate sub nici o forma in aceste locatii.
  2. Nu doar datorita prezentei sulfului la piscina trebuie evitata purtarea bijuteriilor din argint in aceasta locatie ci si datorita prezentei clorului in acest loc, deoarece clorul este un alt dusman al bijuteriilor din argint. Daca contactul cu sulful innegreste bijuteriile din argint, contactul acestora cu clorul reduce semnificativ din stralucirea acestora, ceea ce nu este deloc placut pentru o bijuterie, motiv pentru care trebuie evitat pe cat posibil contactul cu acest produs indiferent de situatie.
  3. Umezeala reprezinta cel mai mare dusman pentru integritatea bijuteriilor din argint. Avand in vedere acest lucru trebuie evitata atat utilizarea bijuteriilor din argint in mediii in care gradul de umezeala depaseste nivelul optim, precum si depozitarea acestora in medii nevaforabile din punct de vedere al umiditatii. Atunci cand vine vorba despre depozitarea bijuteriilor din argint, acest lucru trebuie efectuat doar in cutii de bijuterii care se inchid ermetic pentru a nu da ocazia umiditatii sa patrunda in cutie.

Aceste sfaturi alaturi de o intretinere corespunzatoare a bijuteriilor de argint permit ca acestea sa fie utilizate o perioada cat mai lunga de timp, lucru care nu poate fi decat imbucurator pentru pasionatii de bijuterii din argint.

4 Comments

  1. Valeria Chertes

    Multumim pentru sfaturi Ana.

  2. ghelbere elena

    Multumesc pentru sfaturi, dar chiar nu le cunosteam.

Leave a Reply