Utile

Cum sa amenajam un apartament mic

In zilele noastre, o mare problema o reprezinta spatiul prea mic sau insuficient al locuintelor. Aceasta problema este mereu atat in atentia arhitectilor, care cauta solutii cat mai eficiente pentru asta, cat si a designerilor de interior, care au mereu provocarea sa gandeasca o amenajare intr-un stil minimalist si modern, in acelasi timp, astfel incat mobilierul in sine sa nu ocupe prea mult spatiu, dar sa fie practic.

Cele mai multe dintre apartamente au fost construite pe asa numitul principiu al utilitatii, fapt care face amenajarea interioara o adevarata provocare pentru omul de ‘’rand’’. Pentru crearea iluziei de spatiu mai mare, dar si pentru eficientizarea spatiului, puteti sa apelati la o serie de trucuri de un real ajutor.

Asadar, iata care sunt sfaturile pe care specialistii ni le ofera in ceea ce priveste amenajarea unui apartament mic, astfel incat sa ne putem organiza mai bine spatiul si sa ne bucuram de el la capacitate maxima:

1) Tine cont de luminozitatea apartamentului: un apartament cu ferestre mari sau multe la numar, creaza iluzia de spatiu. Poti chiar sa renunti la perdele sau draperii, deoarece acestea nu fac decat sa limiteze privelistea exterioara.

2) Alegerea covorului este inca un aspect foarte important. Covoarele sunt folosite dintr-o multime de motive, de la protejarea picioarelor de răcoarea podelei sau a gresiei, pana la oferirea unui plus de confort atunci cand stai jos sau pentru simplul rol decorativ. Cert este ca acesta reprezinta pata de culoare din locuinta ta, iar o alegere neinspirata poate schimba in rau infatisarea unei incaperi.

3) Mobilierul, de orice fel, trebuie sa fie cat mai compact si amplasat in puncte cheie, astfel incat sa nu ingradeasca prea mult spatiu. Pentru apartamentele mici sunt recomandate piesele rabatabile – adica cele care se pot strange atunci cand nu le folosim (patul dormitorului si masa din bucatarie sunt doar doua exemple de acest gen).

Daca totusi nu ne descurcam pe cont propriu, atunci trebuie sa cerem sfatul unui specialist. Acesta este cel mai in masura sa gaseasca solutia potrivita pentru fiecare dintre noi, tinand cont atat de aspectele mentionate mai sus, cat si de gusturile personale, combinand astfel utilul cu placutul.

Leave a Reply