Diverse, Utile

Cum sa faci bani cu masina folosita ca spatiu publicitar

Stiai ca poti sa iti folosesti masina ca spatiu publicitar? Asta se face prin aplicarea de folii adezive cu mesajele publicitare pe care doresti sa le promovezi. Gandeste-te cat de tare este sa duci acest mesaj oriunde mergi cu masina, spre deosebire de orice modalitate de a amplasa o reclama prin oras. In acest al doilea caz, reclama va fi afisata in acelasi loc tot timpul, insa masina poate duce mesajul tau departe..si nu doar mesajul tau, ci si al altora. De ce ai face asta? Pentru a face bani, bineinteles.

resize

Deci poti sa folosesti masina ca spatiu publicitar atat pentru a promova un brand sau un produs propriu, cat si pentru a promova brandurile sau produsele altora, contra cost, iar pentru asta exista acest concept numit outdoor advertising sau carvertising. Ideea este ca poti sa primesti bani frumosi, bineinteles in baza unui contract semnat intre tine si cel care te va plati doar ca sa aiba imprimat mesajul, serviciul, brandul sau produsul dorit pe masina ta.

In caz ca iti faci griji ca masina va avea de suferit in urma aplicarii foliei adezive, trebuie sa stii ca aceasta nu va afecta in nici un fel vopseaua de pe masina. Cel mai bine este cand ai de facut multe drumuri zilnice cu masina, pentru ca astfel reclama va fi expusa unei multimi mari de oameni, deci vei avea o audienta mai mare.

Prima data am luat contact cu acest concept in urma cu cativa ani, cand eram agent de vanzari pe teren la o firma de telefonie mobila si imi placea foarte mult ideea ca oriunde merg cu masina, este inscriptionat logo-ul firmei si datele de contact pe ea. Pe vremea aceea aveam un blog si voiam sa il fac cat mai cunoscut. Pe langa metodele de promovare pe internet, mi-a venit ideea sa scriu adresa blogului pe masina personala, care era alta decat cea de la firma.

Chiar a functionat chestia asta, deoarece mi-a crescut putin numarul de vizitatori pe blog. Asta e o dovada ca ideea de a promova orice lucru folosind folie adeziva imprimata cu acel lucru pe masina este geniala. Astazi am o afacere pe care o promovez si cu ajutorul masinii personale, pe langa alte metode de promovare.

5 Comments

 1. ghelbere elena

  Daca as avea firma cu siguranta as face publicitate cu masina mea, dar pentru altii nu as face cu siguranta.

 2. Lucica Lazar

  N-am stiut acest lucru, am crezut ca cei care face publicitate la produse sau firme sunt angajati sau au direct legatura cu ei.
  Nu stiu daca as lipi aceste afise pe masina personala….inca nu m-am gandit la asta 🙂

 3. M-as baga si eu cu masina personala sa le fac publicitate firmelor contra cost.

 4. Nicolae Claudia

  Stiam ceva de chestia asta, dar nu multe. Chiar sunt interesata. Multumesc

 5. Marius

  Bună, îmi poți recomanda te rog ceva companii mari, eventual din domeniul turismului, eu am o mașină vw Multivan cu care efectuez servicii de transport, doresc sa acopăr rate mașinii punând la dispoziția firmelor suprafața mașinii mele.

Leave a Reply