Diverse, Utile

Cum sa fiu un parinte mai responsabil?

Orice parinte incearca sa faca totul pentru copilul sau. Insa, nu toti parintii reusesc, fapt pentru care uneori pot face greseli care afecteaza buna dezvoltare a micutului sau chiar si sanatatea acestuia. Ca parinte, nu trebuie doar sa cumperi tot felul de rechizite pentru scoala, jucarii, hainute sau alte lucruri care mai pot fi cumparate de pe zambirici.ro, ci trebuie sa fii si responsabil. Si acestea sunt importante si necesare, insa responsabilitatea implica mult mai mult.

Un parinte responsabil nu e acel parinte care isi linisteste copilul punandu-i un smartphone in mana, ci un parinte responsabil este acela care stie ca smartphone-urile nu sunt pentru cei mici, oricat de incantati sunt acestia de ele.

Un parinte responsabil nu e acel parinte care ii da micutului doar dulciuri, deoarece acestuia ii plac cel mai mult, ci un parinte responsabil este acela care-si invata copilul sa manance sanatos si alimente adecvate varstei.

Un parinte responsabil nu e acela care-si recompenseaza copilul cu ore intregi la PC pentru ca si-a facut temele, ci parinte responsabil e acel parinte care isi face micutul sa invete si sa-si faca temele cu drag, bucurandu-se de o recompensa mai mult verbala sau simbolica.

Un parinte responsabil nu e acela care-si lasa copilul la TV toata ziua uitandu-se la desene animate, ci un parinte care merge cu copilul prin parc pentru a face miscare.

Un parinte responsabil nu e acel parinte care-si invata copilul sa-i stie de frica, ci acel parinte care-si invata copilul sa-l asculte din respect si dragoste.

Un parinte responsabil este acel parinte care face totul cu gandul la dezvoltarea micutului, acel parinte care incearca sa-l ajute sa creasca frumos si sanatos din toate punctele de vedere. Un parinte responsabil este acel parinte care-si acorda suficient timp pentru a sta cu micutul, pentru a-l vedea cum creste si pentru a-l indruma in directia cea mai buna.

2 Comments

  1. ghelbere elena

    Cata dreptate ai in tot ceea ce ai scris. Cred ca ai punctat toate problemele.

  2. Nicolae Claudia

    Eu merg pe strada si ma minunez ce vad si ce aud. Pusti de 12, 13 ani..injurand sau vorbind vulgar..oare parintii lor, cu ce au contribuit la cresterea si educarea acestor specimene?

Leave a Reply