Utile

Cum te poti angaja atunci cand nu ai experienta

Foarte multi angajatori precizeaza, in anunturile pe care le posteaza in legatura cu locuri de munca in Bucuresti , si conditia obligatorie pentru candidati de a avea si experienta anterioara. Unii dintre acestia sunt mai indulgenti si afirma ca aceasta experienta anterioara reprezinta doar un avantaj. Este doar o chestiune de semantica, in realitate. Adevarul este ca majoritatea tinerilor, care sunt proapat absolventi ai unei forme de invatamant, nu au deloc experienta practica, ci doar un bagaj de cunostinte teoretice, in cel mai bun caz. Insa si acestia trebuie sa isi gaseasca un loc de munca, mai ales daca chiar vor sa isi construiasca o cariera si sa invete.
Cel mai important, pentru aceasta categorie de candidati la un post de munca este sa nu aiba foarte mari asteptari nici cand vine vorba de salariu si nici de pozitia pe care o vor ocupa in organigrama unei companii. De aceea este important pentru acest gen de persoane sa se orienteze catre locuri de munca in Alba Iulia , cate sunt de entry level sau mai exact pentru incepatori. Uneori acest gen de locuri de munca sunt chiar mai usor de gasit decat cele pentru persoanele care deja au o cariera intr-un anumit domeniu de activitate. Inceputul este intotdeuna mai dificil, insa exista si avantaje atunci cand nu aveti experienta in munca si sunteti la primul job. Aveti sansa de a va califica la locul de munca si de a invata de la colegi cele mai importante chestiuni. Ulterior aveti sansa de a progresa in cadrul acelei companii, ajungand chiar la un nivel de top, dar numai in timp si prin munca asidua.
Este foarte important pentru tinerii care nu au experienta in munca sa isi stie cu adevarat calitatile, abilitatile si competentele. Poate ca uneori nici nu isi dau seama care sunt acestea, pana nu sunt pusi in anumite situatii, asa ca este necesar sa va faceti o evaluare obiectiva si sa subliniati toate aptitudinile pe care le aveti, in cadrul CV-ului pe care il depundeti pentru angajare. O alta solutie de moment, pentru a castiga ceva experienta o reprezinta chiar si voluntariatul.

1 Comment

  1. ghelbere elena

    Cam greu cu angajarea daca nu ai experienta. Nimeni nu are timp si poate si chef sa te invete ce ai de facut.

Leave a Reply