Diverse, Utile

Cum tin tantarii la distanta

Nu suport tantarii! Pur si simplu nu ii doresc prin preajma sub nici o forma. Cand stateam cu chirie, de fiecare data cautam un apartament, cautam unul care sa aiba la ferestre plase de tantari . Cand mi-am cumparat o casa, in momentul in care am comandat ferestrele am comandat in acelasi timp si plasele de insecte. Am optat pentru plase insecte fixe cu balamale , deoarece le consider mai usor de folosit si mai eficiente. Am vazut si la Analko o serie de modele interesante. Aici au si plase de tip rulou, si glisante, dar si plise. Intra pe site daca vrei sa vezi mai multe detalii.

plasa-plisse-luna-dubla

 

Pentru ca nu suport tantarii, in mod clar prima varianta pentru a-i tine la distanta a fost sa cumpar plase de insecte. Le consider foarte eficiente, de durata si in plus pot tine geamul deschis oricand, la orice ora fara a avea grija faptului ca nedoritii musafiri imi vor intra in casa.

Sunt insa si alte variante pe care le folosesc persoanele care vor sa tina tantarii la distanta si care nu au plase de insecte sau care se afla intr-un spatiu deschis.

Foarte eficiente sunt lotiunile anti-tantari. Acestea se aplica pe piele si tantarii vor sta la distanta. Lotiunile sunt eficiente si se pot gasi in farmacii si in diverse magazine.

In cazul in care nu ai stiut pana acum, tantarii pot fi tinuti la distanta si cu ajutorul unor plante. Sunt cateva plante pe care tantarii nu le adora – busuioc, lavanda, muscate, busuiocul cerbilor, menta, rozmarin, citronela, usturoi, nepeta, roinita si craitele. Aceste plante nu sunt pe placul tantarilor. Tinute in incapere ele ii tin la distanta.

Tantarii pot fi tinuti la distanta si cu ajutorul unor dispozitive care folosesc lumini ultraviolete sau ultrasunete. Astfel de aparate se gasesc in magazinele de specialitate si au preturi accesibile. Nu stiu insa cat sunt de eficiente, pentru ca nu le-am testat.

Sunt o multime de alte modalitati care ar putea tine la distanta tantarii. Partea oarecum ciudata e ca la unii functioneaza si la altii nu.

Din punctul meu de vedere, cea mai eficienta si sigura modalitate de a tine la distanta tantarii este folosirea unor plase de tantari.

Alege un model potrivit si monteaza-l la ferestre si la usile la care ai nevoie si vei avea confortul dorit.

Nu cred ca exista persoana care sa adore prezenta tantarilor, insa sunt sigura de faptul ca exista persoane care adora utilizarea plaselor de tantari. Una dinte ele sunt chiar eu.

5 Comments

  1. Kamy camelia

    Si eu am plasa de tantari la geamuri,nu ii suport de loc,solutiile de corp sunt foarte bune ,le folosesc mereu vara,de plante nu stiam,bun de stiut.aparatele cu lumini ultraviolete nu sunt eficiente sau paote nu am nimerit eu unuk bun,cel incercat de mine nu era bun de nimic

  2. ghelbere elena

    Am plasa la geamuri si tot reusesc sa se furiseze si sa ne atace noapte de noapte.

  3. Lucica Lazar

    Si eu am plase la geamuri dar la usi nu si se mai strecoara cate unul iar Denys face alergie la piscaturile lor, mai folosesc aparate cu lichid…e bun de stiut cu aceste plante la anul le voi tine in casa.

Leave a Reply