Copii, Utile

Cumpararea rechizitelor – cea mai frumoasa perioada din an

Imi amintesc de perioada de inceput de an de fiecare data cu cea mai mare placere. Nici hainele noi, pantofii de sport sau geaca cea noua nu imi ofereau atata bucurie precum imi ofereau cumparaturile de rechizite de la inceputul anului scolar. Ghiozdan, penar, caiete, pixuri colorate, etichete, coperti, creioane, acuarele si tot arsenalul de obiecte necesare pentru scoala reprezentau una dintre cele mai mari bucurii ale copilariei.

In fiecare an, atunci cand ajungeam acasa, incepea distractia. Toate lucrurile pe care le-am cumparat le asezam pe pat si incepeam sa le ordonez. Puneam copertile pe caiete, etichete pe coperti, imi scriam numele si clasa pe fiecare eticheta si le asezam toate frumos in dulap. Apoi, daca penarul nu era gata echipat, lucru pe care recunosc ca il evitam uneori, incepeam sa imi asez toate instrumentele de scris in penarul cel nou. Evitam sa imi cumpar penare gata echipate tocmai pentru ca imi placea extrem de mult sa fac eu lucrul asta.

Asezam creioanele intr-un anumit compartiment, cariocile in alt compartiment, instrumentele de scris, stilou, creion, pixuri, radiera si toate celelalte in altul. Imi amintesc chiar si ca asezam creioanele si cariocile intr-o anumita ordine a culorilor, identica in ambele cazuri. Incepeam de la cele inchise spre cele deschise si eram atenta ca toate varfurile creioanelor sa fie ascutite.

In plus, imi aduc aminte ca incercam pe o foaie de hartie fiecare instrument de scris, mai ales pixurile colorate cu gel. Imi scriam numele in fel si fel de moduri doar pentru a testa modul in care scriu. Mai mult decat atat, era o adevarata competitie intre noi, care are rechizite mai frumoase. Ne uitam unii la altii si incercam sa observam ce au ceilalti colegi si ce nu avem noi.

Insa unul dintre lucrurile cele mai frumoase era mirosul lor. Nu ma saturam de acel miros pe care il au lucrurile noi, acel miros de hartie noua, de creioane noi, de radiera noua. Trebuie sa recunosc ca mi-as dori sa reincep scoala doar pentru bucuria rechizitelor de la inceputul anului.

5 Comments

 1. ghelbere elena

  Mi-ai adus aminte de vremea cand eram eleva la gimnaziu. Procedam la fel. Baiatul meu nu e asa. Trebuie sa-i pregatesc eu totul.

 2. Caplan Daniela

  Mi am adus aminte de cum eram la scoala nerabdatoare si mai ales inceputul de an scolar noi rechizite ghiozdan nou carti ,fetita mea cea mare are 13 ani iubeste sa cumpere rechizitele si sa si faca ghiozdanul dar mai putin scoala☺

 3. Dani Dragomir

  Imi aduce aminte de perioada scolii,chiar frumoasa.

 4. Valeria Chertes

  Au trecu ceva ani dar mi-ai trezit amintiri.

Leave a Reply