Utile

Cursuri de limbi straine pentru timizi

Am fost un copil timid si acest lucru a fost cauzat de educatia usor cazona. Eram trimisa la joaca in momentul in care cei mari vorbeau mi se spunea cu brutalitate sa tac si sa nu ma amestec in vorbele adultilor. Va imaginati cat de greu mi-a fost la scoala, chiar daca am fost o eleva inteligenta si silitoare. Interzicandu-mi-se in permanenta sa vorbesc, in timpul orelor asteptam sa fiu solicitata, noroc ca profesorii au realizat acest fapt si nu ma lasau sa stau in banca.

Mai tarziu, in perioada in care am predat limbi straine, mi-am dat seama cat de greu le vine copiilor timizi sa citeasca si sa pronunte in fata clasei lectii si cuvinte, mai ales cand ceilalti elevi rad de ei. Profesorul lipsit de empatie va sanctiona refuzul elevului timid de a se expune in fata celorlalti cu o nota mica si asa se ajunge la repulsia fata de limbi straine.

In plus, la scoala erau profesori care explicau clar reguli de pronuntie, in timp ce altii lasau elevii sa le deduca.

O solutie eleganta pentru copilul timid o reprezinta inscrierea lui la cursurile de limbi straine organizate de ilsc.ro, iar la scoala se va prezenta cu un accent si o pronuntie impecabile, atitudinea la ore fiind dezinvolta ca a oricarei persoane sigure pe ceea ce face.

Lucrul acesta se poate face de la 3-4 ani, cu specialistii care se remarca prin rabdare si profesionalism, mai ales ca exista posibilitatea lucrarii pe grupe sau individual, in functie de dorinta clientului. Nu toata lumea are in sange capacitatea de a vorbi intr-o limba straina, trebuie sa admitem asta. Stangaciile unora sunt dezarmante, iar intr-o clasa cu 20 de elevi, profesorul nu poate repeta de 10 ori cu un elev ca sa poata pronunta si el corect, fiindca are de respectat o programa destul de stufoasa si in plus trebuie sa acorde sanse si atentie egale tuturor elevilor. INTERNATIONAL LEARNING AND SKILLS COUNCIL dispune de resurse umane pentru ca toti cursantii sa pronunte cuvintele pana la corectitudinea nativului.

In cadrul cluburilor de conversatie timiditatea este invinsa de excelenta fiindca:

-se lucreaza cu grupe restranse de 4 persoane

-se selecteaza cursantii pe categorii de varste: copii, adolescenti, maturi

-de la discutii cu caracter general, se trece la situatii concrete de comunicare si la anumite teme

-inaintea conversatiilor, cursantii vizioneaza materiale adecvate temei respective.

Limbile straine se invata cel mai bine de la varste fragede si lucrand cu numar mic de cursanti, asa cum organizeaza ILSC.ro. In momentul in care copilul are o baza solida a gramaticii, a regulilor de pronuntare si a vocabularului limbii straine respective el se poate instrui si singur pe tot parcursul vietii, daca i s-a insuflat dragostea adevarata fata de limba si cultura tarii respective. In scolile de stat, regulamentele interioare rigide, numarul mare de elevi si numarul mic de ore ca si programa stufoasa sau alegerea unui manual care nu corespunde nivelului intelectual al cursantului sau nu-l atrage sunt cauze care duc la esecul studiului unei limbi straine. In schimb, la cursurile particulare, elevii vin cu drag fiindca se pot imbraca si in blugi si tricoul favorit, li se dau fise colorate, beneficiaza de toata atentia si nu au retineri sa repete dupa profesor, fiindca nimeni nu rade ca in sala de clasa, ci toti sunt interesati sa invete!

1 Comment

  1. ghelbere elena

    Ce bine ar fi fost ca atunci cand eram copil si puteam asimila usor sa fie existat locuri unde sa pot aprofunda o limba straina.

Leave a Reply