Carti, Utile

De ce conteaza manualele scolare

Manualele scolare sunt cartile de care fiecare elev in parte are nevoie, indiferent de scoala la care este, indiferent de clasa in care se afla sau de ce studieaza. Manualele scolare sunt suportul pe care se bazeaza o buna parte din educatia copiilor nostri; fara aceste carti multi dintre ei nu ar avea de unde sa invete. Din pacate, nu toate scolile ofera manuale scolare gratuite tuturor copiilor, iar manualele care se ofera sunt fie rupte sau intr-o stare de degradare avansata, fie invechite si informatia continuta acolo nu mai este valabila astazi.

 

2-martie-manuale

 

Pentru o educatia mai buna, copiii nostri trebuie sa aiba parte nu doar de dascali profesionisti ci si de uneltele si sursele cele mai bune de invatare. Pe piata exista o sumedenie de carti si manuale scolare pentru fiecare etapa, pentru fiecare clasa, la toate subiectele importante care se predau in scoala. La PravaliaCuCarti gasesti mai multe tipuri de manuale scolare, organizate in asa fel incat sa gasesti rapid ce ai nevoie. Exista mai multe categorii: manuale scolare pentru invatamantul prescolar, clasa pregatitoare si pentru clasele 1 – 12. La fiecare categorie in parte poti sa alegi subiectul: matematica, desen, limba romana, educatie civica, limba latina, chimie etc. In acest fel poti sa gasesti manualul de care ai nevoie foarte usor. Curriculumul este unul general, insa fiecare profesor are un mod aparte de a preda, de a structura materia, cerinte si exigente proprii. In functie de aceste lucruri si de importanta subiectului respectiv, pot sa alegi un manual mai complex, in detaliu, sau unul mai general.

Teoria prezentata la orele de curs nu poate fi asimilata direct, imediat, este nevoie de mai multa munca, de exercitiu, de materiale proprii; pentru acest lucru avem sau trebuie sa avem manuale scolare la fiecare disciplina. Ele reprezinta suportul pe care se bazeaza educarea in respectivul domeniu, tot ce trebuie sa stii vei gasi intr-un astfel de manual. Vezi oferta de pe PravaliaCuCarti!

4 Comments

 1. Cand eram in liceu le luam cartile de la copii cu un an mai mare ca sa nu dam pret intreg pe ele la taraba. Unele erau chiar intr-0 stare foarte buna si daca le pastrai le puteai revinde anul urmator daca nu e schimba programa 🙂 Cand esti elev orice banut conteaza enorm.

 2. ghelbere elena

  Manuale gratuite si la ce ma ajuta sau il ajuta pe baiatul meu. A terminat clasa a V a. Manualul de matematica l-a preda intact pentru ca nu a lucrat nimic de pe el fiind considerat prea slab pentru pretentiile scolii, iar manualul care i l-a dat pentru clasa a VI a la fel nu este bun trebuie sa-i cumpar altul de la o alta editura(Humanitas).

 3. Cel mai mult îți dai seama de cât e de important un manual abia atunci când nu ai parte de el sau primești unul nepotrivit programei….

  • Comment by post author

   Ana Naghi

   Din pacate se intampla tot felul de lucruri pe care nu le inteleg. Stiu un caz in care copiii au fost pusi sa isi cumpere manualele si la scurt timp le-a adus scoala… Sau cate si mai cate. Daca sunt alese corect si de cine trebuie, nu ai nevoie de mai mult pentru a face treaba buna.

Leave a Reply