Utile

Cum te ajuta dezumidificatorul sa ai rufe curate mai rapid

Stiu cat de greu iti este iarna, cand rufele nu se mai usuca, iar tu ai nevoie de schimburi pentru copii si pentru intreaga familie. Este normal sa dureze mai mult fiindca pe uscator nici macar nu le poti intinde ca lumea. Este cu atat mai dificil cand ai haine groase care au retinut multa apa in fibrele lor. Blugi grosi, pulovere de lana, pantaloni matlasati, sacouri, toate acestea se usuca in cateva zile.

Te deranjeza umiditatea din sufragerie (pentru ca ai pus acolo rufele pe calorifer, poate), dar cu un dezumidificator rezolvi problema in cateva ore. Acesta ventileaza si extrage excesul de umiditate din aer, contribuind la uscarea accelerata a rufelor.

Sfat: poti pune rufele sa se usuce in baie, sau intr-o camera mai mica. Cu cat se ventileaza mai repede aerul din camera, cu atat este extrasa mai repede umiditatea din hainele ude.

Un dezumidificator este necesar la casa omului nu numai pe postul de uscator de rufe, ci si in urmatoarele situatii:

– cand apare igrasia intr-o camera si se simte mirosul neplacut

– in cazul caldurii aceleia sufocante, a caldurii umede din toiul verii din cauza careia multi se simt foarte rau.

– cand locuiesti la mansarda sau la parter si hidroizolatia nu este foarte buna, facand loc infiltratiilor

– cand ai pus geamuri termopan si peretii „nu mai respira” cum trebui, aparand condens, ceea ce va duce inevitabil la igrasie sau la mucegai.

Ce dezumidificator ar trebui sa iti cumperi? Recomandat ar fi unul care are modul de „Uscare Rufe”, cum este modelul Supra DU202.

Dezumidificatorul Supra DU202, cu o capacitate de pana la 20l/zi, cu Timer, Display, Higrostat, si modul special de Uscare rufe, este ideal pentru orice tip de locuinta cu o suprafata de pana la 70m2. Are si un pret acceptabil, de 1199 de lei.

Termenul de garantie de 60 de luni este un plus de care trebuie sa tii cont la alegerea unui astfel de produs.

Ce face acest dezumidificator? Controleaza permanent umiditatea din incaperea in care se afla si porneste automat, cand este depasita valoarea stabilita de tine. Putem spune ca functioneaza ca un „tester” al umiditatii si ne scapa de grija verificarii acesteia dintr-o incapere, actionand atunci cand este nevoie, respectiv extragand umiditatea excesiva din aer.

Cand rezervorul de apa se umple, Supra DU202 te avertizeaza luminos si se opreste. Acest lucru il recomanda si pentru spatii nesupravegheate: pivnite, subsoluri, camere nelocuite, singura grija a proprietarului fiind aceea de a ii monta un furtun de scurgere a apei sau de a verifica periodic daca rezervorul s-a umplut.
DU 202 asigura, pe langa dezumidificarea aerului si purificarea acestuia cu ajutorul unui filtru antibacterian.

Trebuie sa stii si faptul ca acest aparat functioneaza in urmatorii parametri:

-temperaturi: 15-35 grade Celsius
-umiditate 14-100% u.r.
-inaltimea ideala a camerei: 2,5 metri.

Cu o greutate mica, dotat cu maner si roti de transport si cu functia silent, venind la pachet cu 5 ani garantie este unul dintre cele mai avantajoase aparate de profil de pe piata.

Leave a Reply