Diverse, Utile

Diferentele dintre o tamplarie PVC EXTRUPLAST si o fereastra obisnuita

De ani buni romanii aleg ferestrele din PVC cu geam termopan sau termopanele, cum sunt ele cunoscute de toata lumea. Daca acum cativa ani nu multi dintre noi isi permiteau sa isi monteze acest tip de ferestre, iata ca piata s-a dezvoltat semnificativ si au aparut mult mai multi producatori. Si totusi, nu toate ferestrele sunt la fel, asta e clar. Diferenta intre niste ferestre banale si unele de calitate o face tipul de tamplarie PVC ales.

tamplarie-pvc-extruplast

Afla toate caracteristicile profilelor si alege corect

Asa cum am putut lesne observa printre cunoscutii mei, cei mai multi vor ferestre din PVC dar nu stiu mare lucru despre caracteristicile acestora, despre avantajele si dezavantajele fiecarui tip in parte. Si- mai presus de orice- nu stiu exact de ce au nevoie.

Majoritatea alege in functie de pret. Si asta poate fi cea mai mare capcana, pentru ca ieftin nu inseamna neaparat si bun. Sigur, am putea spune ca nici scump nu inseamna bun, dar sa recunoastem: un brand consacrat deja pentru calitatea produselor sale nu poate obtine calitatea cu cele mai ieftine materiale. Deci, exista un oarecare echilibru intre pret si calitate.

Nu am sa intru in multe detalii tehnice, le puteti afla de pe site-urile de profil, insa in mare totul se reduce la cateva lucruri esentiale pe care ni le dorim de la ferestrele cu tamplarie PVC:

 • izolatie termica
 • izolatie fonica
 • protectie anti-efractie
 • protectie impotriva apei(etanseizare)

In functie de caracteristicile lor profilele se pliaza sau nu pe nevoile noastre. Spre exemplu, daca locuiesti la bloc s-ar putea sa te intereseze mai mult izolarea fonica decat cea termica. Asta pentru ca la bloc ai vecini, asta inseamna ca ai maxim doi pereti la exterior, iar pierderile de caldura nu sunt foarte mari. In schimb, vei vrea sa diminuezi zgomotul infernal al orasului, mai ales daca locuiesti intr-o zona intens circulata.

De ce am ales acest exemplu? Simplu, pentru a arata ca poti alege pentru o locuinta la bloc un profil cu 3-4 camere de izolare termica, in schimb ce pentru o casa, unde pierderile de caldura sunt mai mari, e de preferat sa alegi mai multe un profil cu mai multe camere.

Daca in mare caracteristicile geamului termopan sunt aceleasi diferenta o face tamplaria PVC. De aceea trebuie sa ii acorzi maxima importanta inainte de achizitie.

De ce sa optezi pentru ferestre cu tamplarie PVC EXTRUPLAST?

EXTRUPLAST este unul dintre cei mai recenti si moderni producatori de profile PVC de clasa A, cu 4 sau 6 camere de izolare fonica. Avantajele montarii de ferestre cu tamplarie PVC EXTRUPLAST nu sunt deloc putine. Iata-le pe cele mai importante:

 1. Ofera o izolare termica ridicata (coeficientul de transfer termic al profilului armat este de 1,3W/m2K la cele cu 4 camere si 1,1W/m2K la cele cu 6 camere)
 2. Sunt o bariera importanta in calea zgomotelor din exterior, cu un coeficient de transfer fonic al profilului LUMEN cuprins intre 50-55db si un coeficient de transfer fonic al profilului LUX cuprins intre 54-59db
 3. Profilele sunt 100% ecologice, nu contin Pb
 4. Rezistenta sporita la simpact, ultraviolete si foc
 5. Sunt usor de intretinut dupa montare

Iata asadar cum poti alege fereastra potrivita nevoilor tale. Investeste chibzuit, o fereastra cu tamplaria PVC de calitate va rezista decenii intregi.

5 Comments

 1. Ana Ardeleanu

  Super articolul. De mare ajutor pentru cei care vor sa-si schimbe ferestrele. Sunt mai scumpe, dar se merita investitia. Noi, am simtit pe propria piele ce inseamna sa ai niste ferestre cu o tamplarie buna atat la tara cat si la oras.

 2. kamy camelia

  Eu nu ma pricep deloc la aceste lucruri, oricum interesant articolul si bine de stiut, eu stau la bloc si am si termopane de vreo zece ani, dar atat pot Sa spun sunt termopane, alt detaliu despre ele nu stiu, nu ma pricep

 3. ghelbere elena

  Am de ani buni tamplarie PVC si pot sa garantez ca am facut o investie buna chiar daca atunci m-a costat enorm.

 4. Nicolae Claudia

  Mi-am cumparat un apartament care avea deja termopane la toate geamurile. Momentan sunt ok 😉

Leave a Reply