Utile

De ce este obligatorie purtarea unui echipament de protectie de catre fiecare angajat?

echipament de protectie

Exista anumite domenii de activitate care impun purtarea diferitelor articole de protectie, iar anagajatorii sunt obligati sa le puna la dispozitie angajatilor echipamentele potrivite conform responsabilitatilor posturilor pe care acestia le ocupa in cadrul firmei. Un echipament de protectie protejeaza corpul impotriva actiunii directe a modului de lucru – zgomot intens, desfasurarea unor activitati care pot afecta vederea, utilizarea substantelor chimice.

Din ce este alcatuit un echipament de protectie?

In functie de fiecare companie, echipamentul de protectie va fi alcatuit din anumite elemente: imbracaminte si incaltaminte de protectie, casca, ochelari de protectie, masti si alte articole de protectie respiratorie, casti de protectie, manusi.

In mod ideal, un echipament de protectie indeplineste doua conditii esentiale: protejeaza corespunzator si este in acelasi timp confortabil, asigurand eficacitatea procesului de lucru.

Mabo Invest cunoaste importanta asigurarii unui mediu de lucru sigur pentru angajati, dezvoltand astfel serviciile de distributie si asigurarea unui stoc diversificat de articole pentru protectie si securitate in campul muncii.

Incaltaminte de protectie: incaltamintea de protectie este reprezentata de diferite tipuri si modele, adecvate pentru fiecare tip de activitate: de la slapi si sandale confortabile, pentru desfasurarea activitatilor pe timp de vara sau diferite ateliere si pana la pantofi si cizme care ofera protectie suplimentara in cazul lucrarilor desfasurate in conditii extreme, veti regasi diversitatea de care aveti nevoie, la preturi accesibile;

Imbracamintea de protectie: cuprinde o varietate de articole de imbracaminte, de la veste reflectorizate, jachete de lucru, pantaloni adecvati lucrarilor efectuate in domeniul constructiilor si pana la salopete, costume antiacid si combinezoane potrivite pentru lucrarile de dezinsectie si alte servicii similare, pentru vopsitorii si ateliere in care se lucreaza cu lacuri si alte solutii de acest tip.

Protectia capului: in aceasta categorie intra toate articolele pentru protectia capului (casti), ochelarii de protectie, masti de sudura si viziere.

Manusi de protectie: in functie de domeniul de activitate, catalogul MaboInvest include manusi pentru sudura, manusi antichimice, manusi anticalorice, manusi tricot si tricot impregnate, manusi din piele si din material textil, manusi electroizolante, manusi de iarna.

Articole de protectie respiratorie: masti si filtrele aferente, semimasti cu particle, semimasti filtre.

De ce este important ca angajatii sa poarte echipament de protectie?

Indiferent de domeniul de activitate, siguranta la locul de munca primeaza. De aceea, angajatorii trebuie sa asigure conditiile optime si echipamentele de protectie specifice activitatii desfasurate.

Mabo Invest – echipamente protectie pentru diferite domenii de activitate

Un mediu de lucru sigur este conditia esentiala pentru angajati si angajatori, oricare ar fi domeniul de activitate. Cu toate acestea, unele domenii impun respectarea unor reguli stricte, atat in ceea ce priveste modalitatile de lucru, spatiul in sine, dar si purtarea unui echipament de protectie adecvat.

Domeniul constructiilor: pentru efectuarea in siguranta a lucrarilor de constructii si amenajari interioare, angajatii trebuie sa fie echipati conform conditiilor de lucru – exterior/interior si in funtie de anotimp: incaltaminte, imbracaminte, casca de protectie, manusi, ochelari de protectie si casti pentru atenuarea zgomotului;

Domeniul constructiilor rutiere: pentru realizarea lucrarilor specifice – drumuri si poduri – angajatii au nevoie de imbracaminte reflectorizanta si alte accesorii similare cu cele utilizate si de angajatii firmelor clasice de constructii – incaltaminte adecvata, casca de protectie, ochelari protectie etc

Lucrari dezinfectie/dezinsectie/deratizare/decontaminare: utilizand solutii si substante puternice, personalul care efectueaza astfel de lucrari trebuie sa isi protejeze corpul si fata in momentul pulverizarii acestora in spatiile contaminate. Combinezoanele si incaltamintea potrivita, precum si mastile pentru protectie reprezinta un echipament de protectie care trebuie purtat in momentul efectuarii lucrarilor mentionate.

Toate articolele care compun un echipament de protectie performant, care garanteaza siguranta in momentul efectuarii lucrarilor specifice fiecarui domeniu de activitate pot fi vizualizate si comandata din catalogul magazinului Mabo Invest, prin accesarea site-ului www.maboinvest.ro.

–––––––––––––––––––
Date de contact

Telefon – 0332 102 352 / 0740 253 570
Mail – office@maboinvest.ro / comenzi@maboinvest.ro
Adresa – Strada Aleea Vasile Alecsandri, Nr.4, Iasi

Leave a Reply